تصویر یک سایکوپات در فیلم “من”

-تماشای فیلم سینمایی ِ “من” ساخته ی آقای “سهیل بیرقی” و با بازی خانم “لیلا حاتمی”،موقعیتی را فراهم می آورد که با یک شخصیت “ضداجتماعی” یا “سایکوپات” بطور باورپذیری آشنا بشویم.

-در این فیلم زنی به نام ِ “آذر” که ظاهری آراسته و امروزی دارد،با ساختارشکنی و رفتارهای ضد قانونی که از خود نشان می دهد،ویژگیهای دغل بازانه و مکارانه ی افراد سایکوپات را به نمایش می گذارد.

-شاید شما هم در بین آشنایان و اطرافیانِ خود،افرادی را بشناسید  که با سواستفاده از اعتماد شما،زیرکانه از شما کلاه برداری کرده  باشند و با زهر سودجویی شان،شما را  برای همه ی عمر گزیده باشند.افرادی که عادت دارند به شما پیشنهادات اغواگرانه بدهند…پیشنهاد برای مشارکت در پروژه های سودآور،پیشنهاد طلایی برای خرید ماشین یا خانه ای اوکازیون،گرفتن دیپلم یا مدرک دانشگاهی بدون سپری کردن واحدهای مربوطه،خرید معافیت سربازی،گرفتن وام بانکی با سود کم،اخذ مدرک مهاجرت و اقامت،فریب دادنِ شرکتهای بیمه،گرفتن گواهی اشتغال بدون سابقه ی واقعی و ده ها نمونه ی دیگر از این دست.

-لطفا حواستان را جمع کنید:سایکوپاتها فقط در فیلمهای سینمایی یا در بیمارستان های روانی نیستند .آنها در متن جامعه و در کنار من و شما با نقاب دوست و همکار و آشنا در حال زندگی هستند.آنها با ظاهری نرمال و حتی دوست داشتنی و جذاب و با زبانی چرب و نرم ،در حال فریبکاری و سواستفاده از سادگی و اعتماد ِ من و شما هستند.آنها عادت ندارند با تکیه بر تلاش و همت خود ارتزاق کنند.وجود آنها انگل وار با مکیدن خون دیگران میسر است.آنها عادت به طی مسیر و فرآیند نرمال هر پدیده ای را ندارند.روش آنها استفاده از هوش شیطانی برای میان بُر زدن سریع،و رفتن مسیرهای غیر قانونی و خلاف برای رسیدن به نتیجه است.

-آنها با آنکه بیمارند ولی نقابی از سلامت و  نبوغ بر چهره دارند که اگر مراقب نباشیم براحتی ما را قربانی اهداف سودجویانه ی خود میکنند.art-sociopath1-620x349

-بیاید برای مراقبت از خود و خانواده هایمان با ویژگیها و نشانه های این افراد که تعداشان روز بروز در حال افزایش است، آشنا شویم:

-یک  سایکوپات را چگونه بشناسیم:

۱-در ظاهر آنها هیچ چیز غیر عادی وجود ندارد.جذاب و در کار خود حرفه ای به نظر میرسند.آنها قوانین و اصطلاحاتِ آن  کاری که شما محتاج آنید را بخوبی بیان میکنند و براحتی اعتماد شما را به خود جلب میکنند.

۲-آنها خودشان را باهوش تر و قویتر از دیگران می دانند و به شما اطمینان می دهند که هر کاری شدنی است و اینکه آنها راه کارهای رسیدن به هر هدفی را بلدند.

۳-آنها یکجا بند نمیشوند و اهل سکون و آرامش نیستند.دائم در حال حرکت و فعالیت و سرگرمی اند.

۴-آنها انواع دروغ های ریز خود را در لابلای جملات صمیمانه و اطمینان بخش(همراه با قسم و آیه)مخفی میکنند و دروغ های بزرگتر را در لوای قصه ها و ماجراهای حیرت انگیز، به خورد ِ شما می دهند.

۵-حس ترحم شما را برمی انگیزند و با مکر و حیله ،خود را مفلوک و قابل ترحم نشان می دهند تا شما کاری را که می خواهند برایشان انجام دهید.

۶-آنها چیزی به نام احساس پشیمانی یا گناه ندارند و اگر تظاهر به احساس گناه و سرزنش خویش بکنند،در واقع در آن لحظه قصد فریب شما  را کرده اند.

۷-احساسات  آنها سطحی و  آبکی است.آنها از بیماری و سانحه و مرگ ِ دیگران متاثر که نمیشوند هیچ،حتی کَک شان هم نمی گزد.

۸-آنها احساس دلسوزی و همدردی با دیگران ندارند.دیگران برای آنها نقشی بیشتر از یک وسیله را ندارند و اگر وانمود به دلسوزی و همدردی کنند ،نقشه ی  فریب شما را کشیده اند.

۹-سبک زندگی(life style)آنان را بررسی کنید:آنها تولید کننده و شروع کننده ی یک شغل خلاقانه نیستند بلکه آنها زندگی انگل وار دارند.یعنی از اعتبار و موقعیت و امکانات و وجهه ی دیگران بهره می برند.آنها از مال و اموال شما،سهمی را برای خود در نظر گرفته اند.

۱۰-رفتار و اخلاقیات آنها را زیر نظر بگیرید:آنها در زندگی خصوصی خود،توانایی کنترل خشم و تکانه های خود را ندارند و از نظر جنسی نیز بی مبالات می باشند.

۱۱_آنها در هیچ مسیری از راه اصلی آن عبور نمیکنند.عادت دارند زود به مقصد برسند.حوصله ی طی فرآیند کارها را ندارند و همیشه دنبال میانبُرها هستند.در جاده هانگاه کنید: آنها از حاشیه ی خاکی تردد میکنند تامثل دیگران انتظار نکشند.

۱۲-راجع به اهداف دراز مدت ِ آنها سوال کنید:آنها اغلب اهدافی اغراق آمیز و غیرواقعی دارند و کلام آنها پُر از بلوف در مورد داشتن توانایی های عجیب و غریب است.

۱۳-آنها مسئولیت پذیر نیستند.اصلا چنین فاکتوری در خون آنها گردش ندارد.liar

۱۴-آنها هیچوقت مسئولیت شکست و اشتباهات خود را به گردن نمی گیرند و علت شکست را به یک  عامل بیرونی نسبت می دهند و نه به سبک غیر معمول زندگی خود .

۱۵-آنها هر اتهامی را به اتهام زننده برمی گردانند.

۱۶-آنها در زندگی عاطفی و زناشویی ِ خود ،شکست خورده هستند:روابط عاطفی زودگذر و طلاقهای متعدد دارند.آنها نقش خود را در این جدایی ها نمی پذیرند و همسر خود را عامل شکست زندگی مشترکشان معرفی می کنند.

۱۷-سابقه ی ایام نوجوانی و جوانی آنها را بررسی کنید.
خشونت با حیوانات،اخراح از مدرسه،درگیری با همکلاسیها و ولنگاری ِ رفتاری در گذشته ی آنها به چشم میخورد .

۱۸-سوابق دستگیری و ارتکاب جُرم را در گذشته ی آنها پیگیری کنید.

۱۹-یک ترفند کاربردی ِ افراد سایکوپات این است که تصویر یک آدم قابل ترحم و نیازمندِ کمک و حمایت از خود به نمایش می گذارند.آنها با این کار احساسات ما را به نفع خود جریحه دار کرده و گارد دفاعی ِ ما را می شکنند.در این شرایط ما مستعد می شویم تا از آنها فریب بخوریم.

۲۰-در یک دوره ی بلندمدت سرنوشت آنها را تماشا کنید:با جمع بندیِ عملکرد آنها و لغزشها و خطاهای متعددشان،سرشت ضداجتماعی آنها را متوجه خواهید شد.بعنوان مثال: شما بعنوان رییس یک اداره، متوجه خواهید شد که آنها چه میزان از امکانات را برای اهداف شخصی خود مصرف کرده اند؟،چقدر با دیگران درگیری و تنش ایجاد کرده اند؟چقدر رفتار نا محترمانه و توهین آمیز با مراجعه کنندگان داشته اند؟ و سرآخر اینکه نسبت به افراد آسیب پذیر مانند کودکان _ سالمندان و زنان بی پناه چگونه رفتار کرده اند؟

-نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 

3 Comments

  1. چند سال با یک سایکوپتی زندگی کردم اصلا جهان بینی مرا تغییر داده بود و بدتر اینکه بعد از چند سال که هزار بلا سرم اورده تازه بعد از سه سال جداشدن فهمیدم از کجا خوردم فقط میدونستم ی جا کار میلنگه و

  2. با سلام و عرض ادب
    یک سوالی هستش ک.. چجوری یک سایکوپت خوددرمانی کنه؟؟ ۰_۰
    اگ لطف کنید مطلبو توی سایت خوبتون قرار بدین یا ایمیل کنین ممنون میشم

Comments are closed.