– سیتالوپرام چیست:
-داروی سیتالوپرام(Citalopram) یکی از بهترین دارویهای ضد افسردگی جدید و امروزی است که از طریق افزایش سروتونین در مغز اثر می کند.سروتونین همان ماده ای است که بطور طبیعی در بدن ما وجود دارد و باعث شادی ،آرامش، و استحکام رای و نظر انسان میگردد و کمبود این ماده (یعنی سروتونین) در مغز آدمی منجر به افسردگی، اضطراب و تردید و وسواس میگردد.این دارو در ایران حدود ده تا پانزده سالی هست که توسط روانپزشکان برای مراجعین محترمشان تجویز میشود و تا جاییکه ما روانپزشکان شاهدیم، اغلب مصرف کنندگان از تاثیر خوب این دارو و کم بودن عوارضش راضی بوده اند.
– موارد مصرف سیتالوپرام:
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد:
۱- اختلال افسردگی ماژور (major depressive disorder).
۲- افسردگی در زنان باردار.
۳-وسواس
۴- درمان افسردگی در بیماران دو قطبی
۵- درمان اضطرابهای اجتماعی
۶_اختلال بیش فعالی(ADHD)
۷- انواع فوبی ( ترسهای بیمارگونه)
۸-اختلال استرس پس از سانحه.
۹- بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی
۱۰-انزال زودرس
۱۱-افسردگی پیش از قاعدگی
۱۲-چاقی(فلوکستین)
۱۳- انحرافات جنسی(پارافیلیا):این دارو باعث کاهش تمایلات انحرافی و تکانه های جنسی می گردد.
۱۴-اوتیسم
۱۵-پیشگیری از سردرد تنشی و میگرنی
– منع مصرف سیتالوپرام:
۱-صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای دیگران موثر بوده است را مصرف نکنید.شما به همه ی ریزه کاریهای تاثیر این دارو و تداخلات آن با مواد درون بدن یا داروهای دیگر واقف نیستید.درست است که ما در دنیای اطلاعات اینترنتی زندگی می کنیم اما در رشته ی پزشکی تجربه مهمتر از دانش نوشتاری و کتابی است .شما تجربه ی کافی برای تجویز سر خود این دارو را ندارید.خواهش میکنم با سلامتی و جان خود بازی نکنید.
۲-مصرف همزمان با داروهای مهار کننده ی مونوآمین اکسیداز(MAOi) در عرض ۱۴ روز گذشته ( چون امکان تداخلهای خطرناک دارویی وجود دارد!!!!)مانند فنلزین-ترانیل سیپرومین -سلژیلین -ایزوکربوکسازید.
۳-مصرف همزمان با کلوزاپین(بخاطر بالا رفتن ریسک تشنج ناشی از کلوزاپین)
۴- فاز سرخوشی (مانیا) در بیماران دو قطبی
۵- سه ماه اول حاملگی
۶- شیردهی
۷- نارسایی کبدی
۸- نارسایی کلیوی
۹-توجه : گاهی در بیماران زیر بیست و چهار سال در دوهفته ی اول مصرف این دارو، افکار ناگهانی خودکشی گزارش شده است. اطرافیان باید این نشانه ها را تحت نظر بگیرند و به پزشک خود گزارش بدهند:تغییر و نوسان خلق -تحریک پذیری-عصبانی شدن- دیر به خواب رفتن -اضطراب و سرآسیمگی -خصومت بی دلیل -پرفعالیتی- حملات پانیک-
– اسامی دارو:
نام ژنریک:
Citalopram
نام تجاری:
Cipram
Celexa

– دوزاژ و نحوه ی مصرف سیتالوپرام:
۱-سیتالوپرام بصورت قرصهای ۱۰ و ۲۰ میلی گرمی موجود است.
۲-اوج تاثیر سیتالوپرام ۳ تا ۸ ساعت پس از خوردن دارو دیده می شود.
۳-همیشه از یک مارک و یک کارخانه ی تولید دارو استفاده کنید
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبرابر کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸-توجه داشته باشید که همیشه زیاد کردن دوز دارو مساوی با زیادتر شدن تاثیر دارو نیست و فقط ممکن است به زیاد تر شدن عوارض دارو منجر شود.
۹-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض ترک ناگهانی خواهید شد.
۱۰-توجه داشته باشید که ممکن است این دارو بطور برعکس در ابتدای درمان منجر به تیرگی شعور و کاهش هوشیاری و اختلال تفکر در شما گردد.
نیمه عمر سیتالوپرام:
نیمه عمر سیتالوپرام۳۵ ساعت.
– احتیاطات در مصرف سیتالوپرام:
۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتواند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲- این قرص ممکن است ۴ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را قطع نکنید.
اگر مبتلا به بیماری خاصی مثل فاویسم یا کولیت یا فشارخون هستید ،آن را به پزشک خود اطلاع دهید.
۳- در کودکان و نوجوانان بعلت احتمال بروز افکار خودکشی و نیز در سالمندان بعلت کارکرد ضعیفتر کبد و کلیه ، این دارو را با احتیاط مصرف کنید
عوارض سیتالوپرام:
الف-عوارض کوتاه مدت:
این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند.بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و فقط اگر خیلی شدید بود با پزشکتان تماس بگیرید.
-عوارض گوارشی یکی از شایعترین این عوارض است که بخاطر تاثیر بر گیرنده های سروتونینی سیستم گوارشی بوجود می آید.البته این عوارض هنگام مصرف سیتالوپرام کمتر از مصرف سرترالین و فلووکسامین می باشد:
۱-تهوع:معمولا گذراست و به دوز دارو بستگی دارد.
۲-مدفوع شل و اسهال:معمولا گذراست و به دوز بستگی دارد.البته این عارضه در سیتالوپرام کمتر از سرترالین است.
اگر فرد مستعد اسهال است،پاروکستین(Paroxetine) بخاطر اثر آنتی کولینرژیکی و حتی یبوست زایی که دارد شاید انتخاب بهتری باشد.
۳-استفراغ
۴-نفخ شکم که کمتر از سرترالین است.
۵-بی اشتهایی و کاهش وزن که بمحض شروع دارو شروع میشود و گاهی تا بیست هفته(۵ماه) ماه هم طول می کشد ولی بعد از آن،این روند متوقف و معکوس میشود و بدن شروع به افزایش وزن می کند. بیشترین میزان کاهش اشتها در ابتدای مصرف دارو ،در بین داروهای سروتونینی(SSRI) متعلق به فلوکستین است.
۶-افزایش وزن: حدود یک سوم مصرف کنندگان بتدریج دچار افزایش وزن میشوند که متاسفانه این افزایش وزن تا زمانی که دارو مصرف میشود ادامه دارد و با ورزش و رژیم دارویی هم کاهش نمی یابد.این افزایش وزن هم بخاطر افزایش اشتها و هم ناشی از تغییرات متابولیکی در بدن است.افزایش وزن خیلی زیرپوستی و بتدریج رخ میدهد و ما روانپزشکان که هر یکی دوماه یکبار مراجعینمان را میبینیم بیشتر از خودشان متوجه گرد شدن صورت و تغییرات وزنی آنها میشویم.سریعترین و پرسروصداترین میزان افزایش وزن در بین داروهای سروتونینی مخصوصا در خانمهای جوان متعلق به پاروکستین(Paroxetine) می باشد.
۷-سوءهاضمه
۸-سردرد که در بین ۱۸ تا ۲۰ درصد مصرف کنندگان رخ میدهد( اما این میزان سردرد تفاوتی با سردرد ناشی از دارونماها ندارد).بیشترین میزان ایجاد سردرد در بین داروهای سروتونینی متعلق به فلوکستین می باشد.
توجه داشته باشید که اتفاقا در خیلی از مبتلایان به سردرد میگرنی و یا سردرد تنشی، این دارو بعنوان یک داروی پیشگیری کننده از سردرد بکار میرود.
۹-خمیازه:خیلی از مصرف کنندگان داروهای سروتونینی ازینکه در طول روز خمیازه های طولانی و متعدد می کشند شاکی هستند.این خمیازه ها هیچ ربطی به خستگی و یا کمبود خواب شبانه ندارند بلکه ناشی از تاثیر دارو بر ناحیه هیپوتالاموس مغز می باشد
۱۰- تاثیر بر قند خون: داروهای سروتونینی ممکن است در ابتدا باعث کاهش شدید قند خون گردند بنابرین بیماران دیابتی باید مراقبت شوند.اما در دراز مدت قضییه برعکس میشود و قند خون مصرف کنندگان داروهای سروتونینی بالاتر میرود
۱۱-اضطراب :در ابتدای مصرف فلوکستین بیشتر دیده میشود ودر اس سیتالوپرام و پاروکستین کمتر دیده میشوند(و بنابرین انتخابهای خوبی برای اختلال مخلوط اضطراب و افسردگی هستند).
۱۲-خواب آلودگی یا بیخوابی: واقعیت این است که برخی از داروهای سروتونینی موجب بیخوابی شبانه و برخی دیگر از آنها موجب خواب آلودگی روزانه می گردند.
۱۳-تعریق: برخی از مصرف کنندگان این دارو از عرق کردن زیاد مخصوصا شب هنگام بحدی که منجربه خیس شدن ملحفه ها میگردد شاکی هستند.این تعریق ربطی به دمای محیط ندارد و حتی در زمستان و هوای سرد هم رخ می دهد.مصرف یک تا دو میلی گرم ترازوسین (trazocin)در روز در کاهش این عارضه مفید است.
۱۴-کابوس و رویاهای شفاف و زنده:بیشتر مراجعینی که این دارو را مصرف می کنند از دیدن خوابها و یا کابوسهای شلوغ و شفاف و زنده شاکی هستند.همچنین بعضی ها از دندان قروچه ،بیقراری پاها و میوکلونوس شبانه و تعریق در خواب شکایت دارند.
۱۵-تشنج :معمولا در مصرف کنندگان داروهای سروتونینی دیده نمیشود مگر زمانی که دوز مصرف خیلی بالا باشد مثلا ۱۰۰ میلی گرم فلوکستین ( پنج کپسول فلوکستین).احتمال تشنج فقط یکدهم تا دودهم درصد میباشد که این مساوی احتمال تشنج با دارونماها(پلاسبو) هم هست.
۱۶-عوارض آنتی کولینرژیک( شامل:خشکی دهان_یبوست _خواب آلودگی): این عوارض فقط با پاروکستین ممکن است دیده شوند.البته خشکی دهان را همه داروهای سروتونینی دارند که ارتباطی با اثر آنتی کولینرژیکی آنها ندارد.
۱۷-عوارض خونی:داروهای سروتونینی عوارض خونی خاصی ندارند فقط ممکن است گاهی دچار دیربند امدن خونریزی ویا کبودی پوست ناشی از عدم کارکرد صحیح پلاکتهای انعقادی گردند که بهتر است در اینجور مواقع آزمایشهای انعقادی خون (BT) چک شوند.
اگر کسی این داروها را همراه با آسپیرین یا د اروهای ضدانعقادی میخورد این احتمال ممکن است بیشتر گردد.
همچنین کسانیکه داروهای سروتونینی را همراه با داروهای مسکن و ضد درد مانند پیروکسیکام_بروفن _ دیکلوفناک(معروف به NSAIDها) مصرف میکنند احتمال خونریزی معده دارند و بهتر است برای آنها پیشاپیش داروی ضد اسید معده مانند پنتوپرازول تجویز شود.
۱۸-تاثیر بر نمک خون(سدیم): بعصی از مصرف کنندگان داروهای سروتونینی مخصوصا سالمندان دچار سندروم ترشح نابجای هورمون ضدادراری (SIADH)می شوند و میزان سدیم خون آنها پایین می آید.این سندرم منجر به تهوع، استفراغ ،گیجی و تغییرات شخصیتی می گردد
ب- عوارض طولانی مدت:
۱- کاهش میل جنسی و کاهش ارگاسم و ارضا در هر دوجنس زن و مرد:متاسفانه این مشکل در هشتاد درصد مراجعین بوجود میاید و تا زمانی که مصرف دارو ادامه دارد، این اختلال هم وجود دارد.برعکس خیلی از عوارض که بتدریج از بین می روند و بدن نسبت به آنها مقاومت پیدا میکند این عارضه متاسفانه تا زمان مصرف دارو ادامه دارد.
برای حل این مشکل روشهای زیر پیشنهاد میشود:
الف- تعویض با یک داروی سروتونینی دیگر.
ب- اضافه کردن قرص بوپروپیون(Bupropion).
ج- اضافه کردن قرص میرتازاپین(Mirtazapin).
۲- حمله ی سرخوشی (مانیا) :که بصورت افزایش انرژی،پرسرعت شدن کلام و تفکر،رفتار بی پروا ،گستاخی و ماجراجویی جدید و عجیب،احساس نشاط بینهایت،خلق تحریک پذیر،بیخوابی،ولخرجی و افزایش تمایلات جنسی خود را نشان می دهد.
۳-تغییر غیرعادی در خلق و رفتار.
۴-تاری دید،دید تونلی،چشم درد،تورم چشم،دیدن هاله اطراف اشیا که همه ی اینها احتمال وجود آب سیاه یا گلوکوم را مطرح می کنند.
۵-اگر دچار کبودی ،مشکل در تنفس،تورم صورت و لب و زبان و گلو شدید یعنی شما دچار آلرژی شده اید و سریعا باید به بیمارستان مراجعه نمایید.

-علایم مسمومیت:
سلام
اقای دکتر پیشاپیش از پاسخگویی تشکر میکنم.
یک سال و نیم جهت درمان وسواس و اضطراب سیپرالکس با دوز ۵ و بعد ۱۰ و بعد ۱۵ استفاده کردم. جهت کاهش دوز دارو شش ماه دوز ۱۰ و دوماه دوز ۷.۵(یک روز نصف قرص و یک روز قرص کامل) استفاده کردم در حال حاضر دوز دارو رو دو هفته هست که به دوز ۵ رساندم. تقریبا هیچ علائم ترکی نداشتم. خواستم بپرسم آیا امکان داره دوز ۵ سیپرالکس رو تا یک سال آینده ادامه بدم؟
میل خودتونه
سلام و عرض ادب
من خانمی ۴۰ ساله هستم که از ۱۴ سالگی حملات میگرن داشتم که بسیار شدید بود..البته خاله و مادرم هم دچار این مشکل بودن..با ورزش و پرهیز غذایی کمی شدت حملات کمتر شد..در سن ۳۰ سالگی و بعد از زایمان حملات میگرن بسیار شدید و زیاد شد جوری که هر یک روز درمیان کارم به بیمارستان میکشید..و بعد حملات پانیک شروع شد..پراپانول..اسنترا..و نورتپتیلین تجویز دکتر بود که واقعااا بعد از ۳۵ سال من تونستم از حملات میگرن یه نفس راحت بکشم..البته کامل برطرف نشد ولی عالی بود..اسنترا رو دوسال خوردم و قطع کردم..ولی پراپانول و نورتپتیلین رو همچنان میخورم.
بعد از مبتلا شدن به کرونا و بستری شدن در بیمارستان حملات پانیک برگشته…مشکل افسردگی یا بیحالی رو ندارم فقط و فقط نفس تنگی.
دکتر سیتالوپرام رو تجویز کردن…الان سه چهار روزه که میخورم ولی نفس تنگی و خمیازه کشیدن بسیارر آزاردهنده هست…پیشنهاد شما چیست
گاباپنتین
سلام جناب دکتر خسته نباشید
دوتا سوال داشتم
آزمایش ویتامین دی دادم روی ۵بود که معمولا باید ۵۰تا ۸۰باشه
ممکنه اضطراب من بخاطر کمبود این ویتامین باشه و با بهبود ویتامین دی مقداری از اضطرابم درست بشه؟
سوال دوم اینکه مصرف اس سیتالوپرام یا ممکنه باعث دیابت یا افزایش قند خون بشه؟
از لحاظ علمی ثابت شده؟
اگه واقعا اینقدر کمه و خطای ازمایشگاهی نبوده بله ممکنه اضطراب بده
سلام خسته نباشید اقای دکتر بنده قرص سیتالوپرام مصرف میکنم دوز ۸۰ میلیگرم یعنی روزی چهارتا قرص سیتالوپرام با دوز ۲۰ میلیگرم در زمان های مختلف مصزف میکنم به دلیل وسواس فکری و اضطراب اجتماعی و اضطراب فراگیر بعد الان خداروشگر حالم عالی شده میخواستم بدونم درمانمو ادامه بدم یا قطع کنم الان ۳ ماه مصرف میکنم ممنون
قطع کنی که حالت بد میشه
کم کن
سلام من با قرص برنج بر اثر نرسیدن به عشقم خودکشی کردم و به طور معجزه آسایی زنده موندم و یک شب تو ای سی یو بستری بودم البته اونجا گفتن شانس آوردی قرصت تقلبی بوده به هر جهت بعد منو پیش دکتر اعصاب و روان بردن برام سیتالوپرام ۴۰ ،تریمیپرامین ۱۰۰ و کلونازپام۱ و الانزاپین ۵ نوشته ولی خیلی کسل و خواب آلوده ام زنگم زدم دکتره گفت عیب نداره باید استراحت کنی تا اون افکار از ذهنت بره خواستم بدونم عوارض داروها بعدا رفع میشه ؟
بله فعلا بخورید.انشالا هروقت شوق زندگی برگشت و برگشتی سراغ فعالیتهای روزانه دارو کم میشه.
سلام ممنون از جوابتون
یک سوال دیگر هم با عرض پوزش دارم
داروی نورتریپتلین غیر از افسردگی به روی وسواس و اضطراب اجتماعی هم تاثیر مثبت داره؟
یه دارو اگر به کسی بسازه روی همه ی حالاتش تاثیر مثبت میگذاره.نیازی به تجویز همزمان هفت هشت ده تا دارو نیست
با سلام
میخوام بپرسم مصرف خامه در وعده شب میتونه باعث حالتهایی از اضطراب و مقداری افسردگی در روز بعدش بشه
مخصوصا برای فردی که دچار اختلالات اضطرابی هست و طبع خیلی سردی داره
شما هر غذا یا ماده خوراکی که هر نوع تاثیر بدی روی جسم یا روانت داره رو بشرط اینکه اشتباه تشخیص نداده باشی و هر بار که مصرف میکنی همون تاثیر بد رو مشاهده میکنی،برای همیشه باهاش خداحافظی کن و از زندگیت حذف کن
سلام خوب هستین آقای دکتر یک راهنمایی میخواستم برام خواستگاری اومده از نظر شغلی مهندس و پیمانکار هستن و درامدشون خوبه پسر خوب و پاکی هم هست فقط یک مشکلی هست بر اساس تحقیقات پنج سال پیش به مدت دو هفته در بیمارستان اعصاب و روان بستری بوده گویا عاشق دختری شده و به خاطرش خودکشی کرده بعد یه مدت بستریش کردن اما در حال حاضر داروی اعصاب مصرف نمیکنه خواستم بدونم اگه با ایشان ازدواج کنم در آینده برام مشکلی پیش نمیاد ؟ لطفا راهنمایی کنین با تشکر
خیلی خوبه که شما به ایشون پیشنهاد بدید دو نفری برید مشاوره ازدواج و حتی مشاوره ژنتیک.اونجا خیلی چیزا مشخص میشه
خب اگر ایشون یک بیماری شدید روانپزشکی داشته باشه مثل اسکیزوفرنی یا دوقطبی یا افسردگی مزمن،همین الانم تو رفتارش خودشو باید نشون بده ولی گزارشی که شما میدید حکایت از رفتار نرمال ایشون داره.
تنها نکته ای که باقی میمونه اینه که مبادا ایشون دچار ضعف شخصیتی بصورت “کم بودن قدرت تاب آوری و تحمل مشکلات” و یا بعبارتی “نداشتن تحمل ِ ناکامی و سختیهای زندگی “باشه که باعث بشه در مسیر زندگی هنگام روبرو شدن با معضلات و بحرانها ،خودشو ببازه و احساس ناتوانی بکنه و دوباره دچار حال بد بشه و جاخالی کنه و با اینکار مسئولیت زندگی بیفته روی دوش شما.
البته در اون شرایط باز هم به روحیات شما بستگی داره،اگر شما خودت زن قوی و محکمی هستی و میتونی از پس مشکلات زندگی بربیایی در اونصورت میتونی پای انتخابت بایستی ولی اگر جزو زنانی هستی که زندگی شسته رفته میخواهی و دوست داری مرد قویی داشته باشی که به او تکیه کنی باید کمی احتیاط کنی.
پیشنهاد من اینه که در دوران اشنایی،برای محک زدن ایشون فرصت بیشتری بخودت بدی و رفتارهای ایشون رو زیر نظر بگیری،از موقعیتهای ساده ای مانند توقف پشت چراغ قرمز ترافیک و معطل شدن برای رسیدن شما در قرارها گرفته تا بحثها و مشاجرات مالی و نوع برخورد ایشون با افراد دیگه در موقعیتهای اجتماعی؛با چشمان باز واکنشهای ایشونو مطالعه و بررسی کن
اگر اوکی بود میشه اینجوری در نظر گرفت که اون خودکشی یک رفتار ناپخته در دورانی بوده که ایشون خودشو نشناخته بوده و شاید اتفاقا بعد ازون دچار یک تحول روحی شده و نگاه جدید و مثبتی به زندگی پیدا کرده .
بهرحال همه ی ادمها حتی کسی که بیماری اعصاب و روان داشته ،حق زندگی دارن و دلیلی نمیشه بخاطر گذشته شون از نعمات و فرصتهای اتی زندگی بی نصیب بمونن.
برای هر ادمی(بجز موارد اندک استثنا) امکان وجود یک انتخاب مناسب برای زندگی مشترک وجود داره
با ایشون جلساتی بگذار و بیشتر صحبت کن تا همدیگه رو بیشتر بشناسید و اگر تونستی قانعش کن دو نفری برید پیش مشاور پیش از ازدواج
سلام مادرم به تجویز روانپزشک سیتالوپرام ۴۰ و پروپرانول ۲۰ روزی سه تا نزدیک شیش ماهه مصرف میکنه ولی الان به شدت چاق شده مخصوصا از بالاتنه به طوری که لباس های قدیمیش دیگه اندازه اش نیست خواستم بدونم اگه سیتالوپرام رو با داروی دیگه عوض کنیم چاقیش کمتر میشه ؟ مثلا با سرترالین یا بعدا اگه دکتر داروهاش قطع کرد چاقیش برطرف میشه ؟
بله بعددلز قطع لااقل ۷۰ درصد
سلام جناب دکتر
مادرم ۶۸ سالشه و سالهاست که از بی خوابی رنج میبره
تو این چند سال اخیر بدتر هم شده
حالا میخواستم نظر شما رو بدونم
میشه از کلونازپام استفاده بکنه برای خواب شبانه
سپاس گذارم
ترازودون
سلام اسنترا داروی ملایم تر و کم عارضه تریه یا سیتالوپرام ؟
عین هم
با سلام با توجه به اینکه شما مشاوره درمانی هم انجام میدین یک راهنمایی میخواستم مادرم دو سال پیش اقدام به خودسوزی کرد به خطر اینکه جلب توجه پدرم
رو بدست بیاره البته الان از نظر پوستی درمان شده از نظر روحی هم زیر نظر روانپزشکه الانزاپین و سیتالوپرام مصرف میکنه اما این حادثه برای خانواده ما تبعات زیادی داشت مثلا من تو سن ازدواجم و از دختری خواستگاری کردیم اومدن تحقیق همسایه ها بهشون گفتن مادرش خودسوزی کرده و ازدواجم به هم خورد به نظر شما خانواده ما چطور میتونند اون حادثه و تاثیراتش رو فراموش کنند ؟ یعنی به خاطر یک حرکت نسنجیده مادرم من هرگز نباید ازدواج کنم ؟
بله خب خودکشی تبعات زیادی داره وقتی افراد و فامیل ومخصوصا همسایه ها بفهمند متاسفانه فراموش شدنی نیست این حادثه ازدید مردم کوچه و بازار و قضاوت های ناعادلانه زیادی میشه ولی درصورت امکان محل زندگی رو تغییر بدین فکر بدی نیست یا برای خانواده دختر توضیح بدن یا برای خود دختر هرچند پذیرش شاید اوایل اشنایی سخت باشد ولی بتدریج با آشنا شدن بیشتر و کسب اطلاعات کافی ازشما وخانواده اگر واقعا ان دختر قصد ازدواج داشته باشد با پیشنهاد برای مشاوره قبل ازازدواج و ارزیابی تخصصی برای ازدواج و اینکه شما ایا پس ازازدواج با مادر و پدر قصد ازدواج دارید یا مستقلانه تصمیم دارید زندگی کنید میتونید این مشکل را حل و فصل کنید
پس اول اولویت اول شما و ان دختر خانم هستین که میبایست مشاوره قبل ازدواج جهت سلامت روان و تناسب شخصیت انجام بدین و این بسیار مهم هست و بعد درصورت مناسب بودن تان برای ازدواج ،حقیقت زندگی والدین تان را با ایشان مطرح کنید و اینکه قرار هست یا نیست که با والدین زندگی کنیم یا خیر را مطرح کنید
و اینکه خانواده چطور تاثیراتش را فراموش کنند این با تغییر سبک رفتاری و سبک زندگی هرچند ازمسایل اندک و جزیی شرو ع میتونه بشه تا رفتار های عمده تر و اینکه اگر دروضعیتی هستن بتونن نزد روانشناس خانواده مراجعه کنند با بررسی و اراییه راهکارهایی میشه روابط رو درصورت علاقمندی به حفظ حریم خانواده ارایه داد و توفیقی حاصل کرد
بله برطرف میشه.خمیازه رو اکثر مراجعا دارن.فقط خمیازه است و ربطی به خواب الودگی نداره
مدافینیل
با سلام
چند ماه پیش بخاطر نبود فلوکستین درمان خودم رو با اس سیتالوپرام ادامه دادم اما حالا که فلوکستین وارد بازار شده ترجیح دادم دوباره همان داروی قبلی رو مصرف کنم
اما از وقتی اس سیتالوپرام رو به دوز ۵ رساندم دچار سرگیجه شدم
بعد از اینکه فلوکستین رو کاملا جایگزین کردم و اس سیتالوپرام رو کنار گذاشتم دو روز دچار سرگیجه شدید شدم؛ امروز کنار فلوکستین نصف اس سیتالوپرام ۵ رو مصرف کردم و مقداری سرگیجه ها بهتر شد
حالا میخام بدونم چطور سرگیجه هام کامل رفع میشه
نکنه برای همیشه سرگیجه ها بماند
چند روز ازیترومایسین میخورم؛ ممکنه اونم تاثیر داشته باشه
نه خوب میشه بسرعت.نترس
خیلی فرق نمیکنه…داروها اغلب کارشون یکیه