سود و زیانِ ریسپریدون

– ریسپریدون چیست: 

داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین  مغز  اثر می کند،برای  بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را  در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک  و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص  بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک  گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.

– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانه‌ها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو  و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی  نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.

– موارد مصرف ریسپریدون
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: IMG_20160805_153726
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی  و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال  که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و  دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).

۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در  دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.

توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.

– منع مصرف ریسپریدون:

۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.

۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.

۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.

۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.

۵- بیماری پارکینسون

۶-سرطان سینه

۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی

۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.

– اسامیِ دارو :

نام ژنریک:

risperidone

_اسم تجاری  

risperdal

– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:

۱-این قرص در دوزهای ۱  و ۲ و۳ و  ۴  میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه می‌باشد. بهتر است یکبار در روز  مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.

۲-شروع دارو با دوز (۱)  یا  (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز  درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.

۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید

۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.images

۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).

۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.

– نکات مهم در مصرف ریسپریدون: 

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.

۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.

عوارض ریسپریدون: 

۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:

– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن  – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.

۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آن‌ها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:

-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بی‌نظمی،کاهش  یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.

مسمومیت دارویی:

– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.

رهنمودهای کلی: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صِرفِ وجودِ یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند با تنظیم خلق و رفتارتان،سرنوشت ِ شما را به سمت یک زندگیِ سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
-منابع
www.mayoclinik.org
www.Rxlist.com
www.drugs.com
www.Medlinplus.gov
www.darooyab.ir

kaplan &sadock’s Synopsis Of Psychiatry

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 
-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

37 Comments

  1. سلام خدمت استاد عزیز
    ببخشید مزاحمتون شدم بنده با تشخیص دکتر وسواس فکری شدید دارم قبلنا داروی اس سیتالوپرام با الانزاپین مصرف میکردم ب خاطر اضطراب فراگیر تقریبا حالم خیلی بهتر شد.الان ۱۲روزه من فلوکستین۲۰ با ریسپریدون۱استفاده میکنم ولی پاهام درد میکنه (بیشتر شبها)و خوابم بهم ریخته خواستم بگم که عادیه یعنی بهتر میشم خوابم مثل قبل میشه یا نه
    ممنونم ازتون دکتر اجرتون با خداا

  2. سلام و سپاس از آقای دکتر
    میخواستم بپرسم مصرف حدودا ۲ سال ریسپریدون شبی یک میلی میتونه موجب علائم افسردگی و فکرهای منفی بشه ؟ ۲ سال هست ریسپریدون و سیتالوپرام مصرف میکنم و این اواخر علائم افسردگی مانند فکرهای منفی و عدم لذت از زندگی و ناامیدی و پوچی بوجود اومده ، علتش دارو است ؟ شرایط هم تغییر خاصی نکرده

  3. دکتر برای برادرم روزی ۳ بار رسپریدون ۴ تجویر کرده برادرم به شیشه اعتیاد داشته والان ۴ ماهه که مصرف نکرده این مقدار دارو زیاد نیست؟

    • دکترهای با تجربه دوز مخصوص هر بیمار رو میتونن پیشاپیش حدس بزنن.انشالا که ایشون تجربه خوبی داشته باشه

  4. با سلام خدمت اقای دکتر
    اقای دکتر بنده یکسال بخاطر روده معده عصبی داروی اس سیتالوپرام و الانزاپین مصرف کردم ک شکر خدا حالم بهتر شده
    الان ی چند ماهی میشه ک افکار منفی تو ذهنم ایجاد میشه یعنی زن داییم احساس میکرد ک من بهش نظر دارم متاسفانه منم با وجود اینکه حتی فکر کردن بهش ازارم میداد منم تو رفتارم اینو نشون دادم یعنی وقتی ک حرف میزد علی رغم میل باطنیم ی پوز خندی میدادم .الان نسبت ب هر چی جنس مونث همین حسو دارم حتی خونواده م.رفتم پیش دکترم گفت ک وسواس داری برام داروی ریسپریدون۱با اس سیتالوپرام۱۰وفلوکستین۱۰بعد۱۰روز ۲۰رو تجویز کرد خواستم لازم ب ذکرم ک اعتماد ب نفسم صفره .
    ایا من بیماری وسواس دارم و این دارو ها خوبن ب نظرتون
    ممنون از شما دکتر گرامی

  5. سلام . خدا قوت به شما پزشک متعهد و دلسوز
    من نزدیک یکسال است ریسپریدون ۱ میلی و سیتالوپرام ۱۰ میخورم و پرانول. پانیک دارم و وسواس. بی قراری و تپش قلب . قرص کلونوزپام هم یکسال می‌خوردم که با لطف و راهنمایی شما قطع کردم و احساس بهتری دارم . با همه این اوصاف هنوز تپش قلب دارم . پزشکم میگه باید به نوبت ریسپریدون و سیتالوپرام را افزایش بدم تا ببینم کدوم تپش قلب را از بین میبره . من میخواستم شما کمکم کنید که کدوم مناسب تره

    • خب مسلمه که سیتالوپرام خودش طپش قلب میده و هر چه بیشتر کنید طپش بیشتر میشه
      افزایش دوز پرانول
      یا تغییر پرانول به متوهگزال ۴۷ و نیم شاید موثر باشه

  6. سلام اقای دکتر پسرم هفت سالشه یکساله که ریسپریدون ۱شبی یک چهارم مصرف میکنه بخاطر این که بسیار کم توجه بودورفتارهای غیر عادی داشت.مدام خنده های بیجا وبا خودش حرف میزد.بعد شروع دارو کمی توجهش بهتر شده ولی بازم بیشتر اون علایم قبلی رو داره، دکترش گفته باید قطع کنه داروشو نیازی نداره،نگرانیم ازین بابته که هنوز بهبود پیدا نکرده چرا قطع کنم🙏لطفا راهنمایی بفرمایید باید چکار کنم🙏

  7. سلام دکتر جان.پسر من ۱۱ ماهشه و بیخوابی و بدخوابی داذه،طوری که شبها خواب مستمر نداره و با گریه از خواب میپره ، بعد از کلی دکتر و دارو و حتی یک قرص کامل ملاتونین ، دکتر بهش یک چهارم رسپیدون ۱ داده .‌ خیلی نگرانم اثر سوئی براش نداشته باشه ،آخه خیلی کوچیکه.
    ممکنه لطف کنید و منو راهنمایی کنید.مشتکرم از مهربونیتون

  8. سلام خسته نباشید من کنکوری هستم و برای اضطراب و استرس و کاهش تمرکز به دکتر مراجعه کردم و ایشون برام ریسپریدون۱ و پرانول ۲۰ و دپرکسین تجویز کردن. سوالم اینه که ایا این قرص ها افزایش تمرکز هم میدن یا لازمه قرص هایی مثل ال کارنیتین یا مدافینیل هم در کنارش مصرف کنم ؟

    • در قدم اول این داروها برای رفع عواملی که مانع اضطراب میشن مثل دلشوره و اضطراب و کم انگیزگی تجویز میشه

      • سلام آقای دکترعلیوردی من ریسپریدون ۲شبی یک عدد مصرف می کردم والان طبق تجویزپزشکم دوشبه ریسپریدون۴مصرف می کنم ولی خیلی احساس خواب آلودگی وکسالت دارم آیابه مرورزمان این عوارض ازبین می رودوچندروزطول میکشدتابه این دوزعادت کنم سپاسگزارم

          • سلام اقای دکتر دختر چهارسالهایی دارم که ازحدود دوسال ونیمگی بااتدتم جنسیش بازی میکنه به مرور زمان این کارش شدت گرفت والان که چهارسالشه خیلی بد شده جوری که اصلا نمیتونن جلوکسی تنها بذارمش مدام باید هواسشو پرت کنم و باهاش بازی کنم روانپزشک اطفال بهش شربت رسیپریدون دادن و گفتن بیشفعال هم هست وحس هاش خیلی قویه به مدت دوماه مصرف کرد با بازی درمانی ومشاوره بردیمش ولی فرقی نکرد که بدتر هم شده روز بروز شدتش بیشتر میشه تمامی راهکارهای روانشناسی وغیره هم انجام دادیم ولی فراموش نمیکنه من خیلی میترسم که خوب نشه وبعدا به بلوغ زودرس و ناهنجاری کشیده بشه توروخدا کمکم کنید آیا متخصص غدد میتونه کمکی کنه در این زمینه
            اینرو درنظر بگیرید که اون ازکنجکاوی گذشته و به کرات ومدام درگیری داره با اندام جنسیش ممنون.

          • نه ناامید نباشید .بتدریج برطرف میشه
            اون دارو هم خیلی خوبه…شاید به داروهای سروتونینی هم نیاز باشه

  9. سلام آقای دکتر خسته نباشید.پسر من ۴/۵ سالشه در خانه وقتی تنهاست به نسبت پسر خوبیه ولی وقتی پدرش خانه باشه انقدر نق میزنه و گریه میکنه بخاطر چیزهای الکی که با داد و هوار شاید یک ربع ساکت شه. انرژی خیلی زیادی داره و مدام دوست داره بازی های هیجانی و پر سر و صدا کنه. وقتی هم که در جمع قرار میگیره دیگه فاتحه اون جمع رو باید خوند همه از دست نق زدناشو و گریه های شدیدش سر چیزای بیخودی کلافه میشن با همسن های خودش که بازی میکنه اگر یکی اسباب بازیشو برداره انقدر با صدای بلند گریه میکنه که همه میگن ترخدا ساکتش کنید سرمون رفت.از غذا بدش میاد بزور هر وعده خودم چند تا قاشق بهش میدم اگه نخواد بخوره همون چنتا قاشقی که خورده خودش بالا میاره و دوباره باید بهش غذا بدم یعنی هر وعده غذا خوردنش یکساعت طول میکشه اصلا غذا رو نمیجوعه توی دهنش نگه میداره و باعث میشه هر لقمه ایی که میخوره یک ربع طول بکشه.از همون اوایل نوزادیش هم گریه های شدید و طولانی داشت یعنی فقط موقع هایی که خواب بود گریه نمیکرد گریه های طولانی مدتش همونجوری هنوز درونش باقی مونده. آقای دکتر اینا میتونه نشونه افسردگی باشه؟

    • اختلالات کودکان از بزرگسالان مجزاست
      مثل اختلال بیش فعالی
      و نافرمانی مقابله ای
      براحتی درمان میشن البته

    • تشکر از پاسختون. آقای دکتر اینکه شما در پاسخ های بقیه میفرمایید هزارن کودک در حال مصرف ریسپیردون هستند آیا در بزرگسالی این بچه ها هم مشکلی بخاطر مصرف این قرص نخواهند داشت؟

  10. درود اقای دکتر عزیز ، من چهل و پنج سال دارم ،حدود چهارده ماه پیش دچار حمله ای شدم که فکر می کردم افرادی دنبالم هستن و از وحشت حتی فکر میکردم دارن گاز تزریق می کنن تو خانه منو بیهوش کنن و بکوشن یا دستگیر کنن،البته از چند روز قبل هم به بعضی افراد بد بین شدم که منو تعقیب می کنن حتی در یک مورد فکر کردم ماشینها دنبالم هستن ،در اخرین دفعه قبل خودکش بچمو بردم بیمارستان و فکر میکردم چند نفر که رو صندلی انتظار نشستن مامورن میخوان منو بگیرن ببرن،ودر راه برگشت به خانه فکر میکردم تعقیبم می کنن ،وقتی خانه رسیدم از شدت ترس و وحشت که میخوان منو بگیرن، ببرن و شکنجه کنن خودکشی کردم و میخواستم رگ گردنم را بزنم که پلیس به موقع رسید.بعد از بستری به من پالیپریدون دادن برا ششماه،که گفتن بعد شش ماه میتونم قطعکنم البته من فکر کنم چهار ماه خوردم شش میل،در وسطهای درمان دچار بیقراری شدید شدم که دکترها گفتن از دز بالای دارو میباشد دز دارو را سه میل کردن که حتی برای بیقراریم الپلازولام هم چند روز بهم دادن بعد الپلازولام بیقراریم قطع شد و سه میل پالپریدون خوردم بعد شش ماه با دستور دکتر که البته من خارجم و دکتر زبانشو کامل فهمیدن برام سخته یکدفعه قطع کردم.که بعد چند روز فکر کنم دو هفته حالت بیقراری و گریه بهم دست میداد به حال خودم گریه میکردم.حتی از خدا طلب مرگ میکردم از شدت بیقراری و کمی هم از اطرافیان شک میکردم که تعقیبم می کنن نه با شدت اولی،دوباره به دکترم مراجعه کردم که ریسپریدون برام تجویز کرد که می گفت چهار میل من با دو میل شروع کردم ولی بیقراری داشت منو از بین میبرد برای همین با یک دکتر دیگر از ایران که راحت میتونستم ارتباط برقرار کنم تماسهای زیادی دارم جهت مشورت که ایشان متخصص روان پزشکی هستن بامشورت ایشان به دکتر اینجا گفتم بنزوتروپین تجویز کرد کمی از بیقراریم رفت بعد دکتر خارجم گفت تو اضطراب هم داری که من فکر میکنم اشتباه حرفامو متوجه شده فلوکستین برام تجویز کرد که بعد خوردنش حالم خوب شد و من بنزو را به مرور قطع کردم ،الان ریسپریدون یک ، و فلوکستین بیست میخورم ،حالم هم خیلی نسبت به قبل بهتره،دکتره ایرانم معتقده من سایکوزام موقت و میتونم به مرور دلروهام زیر نظرش قطع کنم ،و دکتر خارجم اجازه داده ریسپریدون یک را بنا به پیشنهاد خودم قطع کنم ولی گفته احتمال برگشت بیماریم هست،دکتر ایرانم معتقده من چون یک میل ریسپریدون مصرف می کنم نقطه و هیچ علایمی ندارم برای سایکوز و پانیک نقطه امیدواری زیاده،مطلب دکتر خارجم را برا دکتر ایرانم گذاشتم بعد خوندن گفت درسته بیماری روانی امکان برگشت داره ولی برای من نقطه امیدواری زیاده،در ضمن من از بیقراری مجدد خیلی میترسم که دوباره با ترک دارو دوباره برگرده البته من دز دارو را طبق دستور دکتر ایرانم پایین اوردم تا حالا مشکل نداشم.نظرتون را میخواهم برای شرحی که دادم ممنون

  11. با عرض سلام و خسته نباشید حضور سرور گرامی جناب دکتر حق وردی
    من آقای ۴۵ ساله هستم
    شغل پر از استرسی داشتم.بسیار پرخاشگر شده بودم و با همه دعوا میکردم و بسیار زود از کوره در میرفتم.
    دو ماه و نیم پیش به دکتر مراجعه کردم که ایشون برای من والپروات و ریسپریدون تجویز کردند که هرشب قبل از خواب دو تا نصف قرص از هر کدام میخوردم.
    وضعیت خلقی من تقریبا ۲۰ درصد بهتر شد ولی هر شب ساعت ۳ خوابم میبرد و تا فردا ظهر میخوابیدم.
    دو هفته پیش دیگه به یک باره داروها رو نخوردم.چیزیم نشد.
    ولی حدود ده روز تمامه که بشدت تنش و لرزش بدن دارم و نصف شب با عرق سرد و شدید از خواب بیدار میشم.تمام بدنم احساس لرزش دارم.نمیتونم درست راه برم.
    الان توی معده سوزش و قل قل شدید دارم و اصلا اشتها ندارم و اصلا نمیتونم غذا بخورم.
    آیا دستور میفرمایید دوباره همون والپروات و ریسپریدون را بخورم؟
    آیا با همون دوز قبلی دو تا نصفه از هر کدام قبل از خواب؟

    بسیار سپاسگزارم از جنابعالی

  12. سلام آقای دکتر.من ۲ هفته پیش از جنابعالی سوالی کردم اما در جواب فرمودین چه سوال سختی . پاسخ مشخصی ندادید.

    سوالم این بود که کسی که ۸ ماه ریسپریدون ۲ خورده چه طوری به ۱ تبدیلش کنه؟ یعنی همینجوری رییسپریدون ۱ بگیره و بخوره؟
    من نتونستم به ۱ تبدیلش کنم چون خواب شبم خیلی سبک و کم شد . نمیدونم آیا باید شب اول کلونازپام ۱ بخورم یا ریسپریدون رو از ۲ میل یهویی نرم به ۱ میل اول یک و نیم میل باید خورد چند شب بعد سوئیچ بشه به ۱ ..

    ممنون میشم اگر کمکم کنید بزرگوار

Comments are closed.