– آریپی پرازول چیست:
داروی یا آریپی پرازول (aripiprazole) که از طریق کاهش میزان دپامین مغز اثر می کند برای از بین بُردن افکار مزاحم و باورهای غلط که مُخلّ زندگی سالم هستند بکار می رود.این قرص بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک بعنوان درمان کمکی در مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس و افسردگی می تواند به کار رَوَد.هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید چرا که شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانهها یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.
– موارد مصرف آریپی پرازول:
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد: 
۱- تسکین افکار مشوش و بیهوده غیرواقعی: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی و کارکرد روزانه ی وی را مختل می کند.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-افسردگی مقاوم به درمان : که با سایر داروهای ضد افسردگی درمان نشده است.
۴- تصحیح باورهای غلط :مانند بدبینی به مردم و بدبینی به همسر.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته (اوتیستیک) بین شش تا هفده سال که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند برای کنترل قشقرق و ناسازگاری آنها بکار میرود.
۶- حالات سرخوشی در نوسانات خلقی و دو قطبی .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).
– توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آنها در بروشور دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده است.
– منع مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱- از خوردن همزمان مقادیر زیاد گریپ فروت همراه با این قرص (همچنین سایر داروهای روانپزشکی) اجتناب کنید چون این میوه آنزیم تصفیه کننده ی این دارو در کبد را از کار می اندازد بنابرین سطح خونی این داروها بسیار بالا رفته و منجر به مسمومیت دارویی می گردد.
۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.
– اسامی تجاری:
نام ژنریک:
-aripiprazole
_اسم تجاری
_Abilify
_abilify Dismelt
-abilizol
-Biopiperazol
-serozol
– دوزاژ و نحوه ی مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱-این قرص در دوزهای ۵ و ۱۰ ، ۱۵ ، ۲۰ ، ۳۰میلی گرمی موجود است (در ایران فقط ۵ و ۱۰ و ۱۵)که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه میباشد.
۲-دوز متوسط درمانی آن بین ده تا سی میلی گرم است و یک بار در روز مصرف میگردد.
۳-دوز شروع بهتر است بیش از پنج میلی گرم نباشد چرا که منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) می گردد.
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید
۹- همزمان با این دارو میوه ی گریپ فروت مصرف نکنید.
۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد.
۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.
– نکات مهم در مصرف آریپی پرازول:
۱-اگر دچار آلرژی شدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتوند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکتههای ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳- نیمه عمر این دارو طولانی و حدود ۷۵ ساعت است بنابرین یکبار در روز مصرف می شود.خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش رو نشان بدد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.
عوارض آریپی پرازول:
۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضهها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:
– سردرد -یبوست یا اسهال -سوهاضمه – تهوع -گیجی -خشکی دهان و چشم -خواب آلودگی یا بیخوابی -خستگی یا بیقراری – افزایش وزن ( به میزان کم ) – افزایش ترشح بزاق – سوزش سینه -درد دست یا پا یا مفاصل -راش پوستی -افت فشار خون در لحظه ی ایستادن (سرگیجه).
۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آنها را مشاهده کردید بسرعت باید برای بررسی آنها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان به بیمارستان مراجعه کنید:
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد(احتمال استیونس جانسون)
– بینظمی،کاهش یا افزایش غیر عادی ضربان قلب
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن
-مشکل در بلع یا تنفس
– در صورت خوردن تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.
.من دولوکستین ۶۰ و پری گابالبن ۱۵۰ صبح ها، ترازودون ۷۵ هم شب ها مصرف میکنم.مشکلم انگیزه و حوصله کم در طول روز هست.بوپروپیون قبلا استفاده کردم باعث شد کمی عصبی بشم.حالا آریپیپرازول ۵ به تازگی مصرف میکنم ولی متاسفانه باز کمی تحریک پذیرم میکنه،باید صبوری کنم یا قطع امید؟داروهای دوپامینرژیکی منو تحریک پذیر میکنن و عدم مصرفشون هم انگیزه و تلاشمو در زندگی کم میکنن.ممنون میشم پاسخ بدید
شاید داروهای تثبیت کننده ی خلق هم کنار ضدافسردگیها مفید باشه
سلام اقای دکتر. سوالی خدمت شما داشتم. دکتر برای من برای وسواس فکری آریپیپرازول و هالوپیریدول تجویز کرده است. آیا مصرف این دو دارو با هم تداخل ندارد؟ با تشکر از پاسخگویی شما
اگر ایشون تجویز کرده.خیر
سلام اقای دکتر. یک سوال داشتم. اریزوور همان اریپیپرازول هست؟ ممنون از پاسخگویی شما
احتمالا بله
ولی شما روی جعبه دارو بگردید اسم اصلی دارو حتما هست
سلام اقای دکتر. افکار منفی زیادی دارم. دکتر مراجعه کردم اریپیپرازول، هالوپیریدول و اس سیتالوپرام دادند. آیا ترکیب این داروها برای مشکل من خوبه؟ ممنون از وقتی که میزارید
بله خوب و قوی هستند
سلام
یک سوال دیگه
از نظر موثر بودن بین اکس کاربازپین و کارمابازپین برای بیماران روحی ، کدام بهترند
هر دو خوبن
سلام
تفاوت تگرتول و اکس کاربازپین چیه
ساختمان مولکولی اکس کاربازپین با تگرتول فرق داره.ولی کاربردشون مثل همه.ولی عوارض احتمالی خونی و کبدی اکس کاربازپین کمتره
دکتر روانپزشک تشخیص اختلال دو قطبی نوع ۱ داده و قرص های زیادی از جمله لیتیوم، فلوکستین، دپاکین، لاموتریژین و… را در نوبت های مختلف تجویز کردن و تاثیری روی حالم نداشت فقط آخرین بار که بهشون مراجعه کردم که کلرودیازپوکساید رو در دو نوبت تجویز کردن وقتی استفاده میکنم حالم خوبه، میخواستم نظر شما رو بدونم، در ضمن عرض کردم بنده ۱۴ ساله دیابت نوع ۱ دارم و حدود ۵ سالی میشه که اینطوری هستم
هر قرصی که روی شما موثره همونو براتون تجویز خواهند کرد.مهم نیست اسمش چیه و مال چه طبقه ی داروییه
با سلام خدمت دکتر دلسوز،،،میخاستم بدونم شربت فلوکستین را چجوری قطع کنم با قرص ابیلیزول ممنون میشم اگه پاسخ منو بدید
چجوری نداره که
بتدریج
آقای دکتر لطفا جواب بدید
فقط وقتی قرص های بنزودیازپین رو مصرف میکنم حالم خوب در ضمن ۱۴ ساله دیابت نوع ۱ دارم و حدود ۵ سالی میشه که اینطوریم
اگر دکترتون که شما رو میشناسه صلاح بدونه .اونا رو تجویز میکنه
سلام آقای دکتر همسر من دچار بیماری تیک هستش این تیک به فک و گاهی چشمان ایشون هستش ایشون سه ماه پیش بیماریشون بحدی شدت گرفت که مجبور شدیم به دکترمغز اعصاب مراجعه کنیم پزشکشون قرص ریسپیریدون و آسنترا تجویز به مدت ۲۱ روز کاملا خوب بودن ولی باز مجدد تیکشون برگشت البته به شدت قبل نه و دکترشون داروی ریسپیریدون رو به مرور کم و جایگزینش آریپیپرازول دادن که یک هفته دارن مصرف میکن همسر وقتی دارو جدید رو میخورن تا یک هفته یا نهایت ۲ هفته خوب بعد مجدد شروع میشه پزشکشون نظرشون اینه که دارو به این سرعت تاثیر نداره این همسرمه که با افکارش تیک رو کم و زیاد میکنه میشه شما هم نظرتون رو بگید ممنون میشم
معمولا قدرت اراده کمتر از پنجاه درصد روی تیک موثره
سلام
ابیلیفای میتونه در سیستم ایمنی بدن اخلال ایجاد کنه مثل بعضی از دارو های آرام بخش?!
من نشنیدم
ولی تحقیق کنید
سلام اقای دکتر لطفا سوال من رو پاسخ دهیددر مورد پلک زدن
بیشتر ازین تجربه ای ندارم
سلام
آیا اورپ فورت باعث قاعدگی طولانی مدت می شود
بله ممکنه
سلام من ۳۳سالمه چهارسال پیش به علت پرخاشگری وحالت سوء ظن وفکرهای منفی درذهنم دکتررفتم ،قرص آریپیپرازول که نصف صبح ویک عددشب میخوردم خیلی عالی بودبعدکم کم دستوردکتراین بودکه کم کنم الان روزدرمیان یک عددمیخورم چگونه این داروراقطع کنم آیا بایدتا آخرعمرادامه بدم درضمن اگریک روزهم دیرشود کمی عصبانی میشم
دوروز در میون…دو ماه.نصف دو روز در میون دو ماه.یکچهارم دو روز در میون دوماه.قطع
با سلام آقای دکتر پسر۱۷ ساله ای دارم که از ۱۴ سالگی افسردگی و اضطراب داره قبلا با مصرف روزانه ۱۰۰ میلیگرم سرترالین خیلی بهتر شده بود اما حدود ۹ ماهی هست افسردگیش تشدید شده به طوری که از سال تحصیلی جدید نتونسته مدرسه بره همش توی خونه اس دایم پتو رو به خودش پیچیده با اینکه دارو رو منظم استفاده کرده و قطع نمیکنه این بار بیماری با شدت بیشتری بازگشت داشته به طوریکه الان صبحها سرترالین ۱۰۰ و بوپروپیون ۱۵۰ ولیتیم ۳۰۰ مصرف میکنه وعصر آریپیپرازول ۲/۵میلیگرم لیتیم ۳۰۰ ۱عدد_ بوپروپیون ۱۵۰ ۱عدد_ ایمی پرامین ۵۰ ۱عدد وهنگام خواب اعدد لورازپام ۱ مصرف میکنه با این حال هیچ بهبودی پیدا نکرده به نظر شما برای درمانش چه کار کنم خیلی مستاصل شدم.از شما ممنون میشم راهنمایی ام کنید. با سپاس فراوان
الان الکترو شوک کارسازه براش