– آریپی پرازول چیست:
داروی یا آریپی پرازول (aripiprazole) که از طریق کاهش میزان دپامین مغز اثر می کند برای از بین بُردن افکار مزاحم و باورهای غلط که مُخلّ زندگی سالم هستند بکار می رود.این قرص بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک بعنوان درمان کمکی در مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس و افسردگی می تواند به کار رَوَد.هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید چرا که شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانهها یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.
– موارد مصرف آریپی پرازول:
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد: 
۱- تسکین افکار مشوش و بیهوده غیرواقعی: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی و کارکرد روزانه ی وی را مختل می کند.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-افسردگی مقاوم به درمان : که با سایر داروهای ضد افسردگی درمان نشده است.
۴- تصحیح باورهای غلط :مانند بدبینی به مردم و بدبینی به همسر.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته (اوتیستیک) بین شش تا هفده سال که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند برای کنترل قشقرق و ناسازگاری آنها بکار میرود.
۶- حالات سرخوشی در نوسانات خلقی و دو قطبی .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).
– توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آنها در بروشور دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده است.
– منع مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱- از خوردن همزمان مقادیر زیاد گریپ فروت همراه با این قرص (همچنین سایر داروهای روانپزشکی) اجتناب کنید چون این میوه آنزیم تصفیه کننده ی این دارو در کبد را از کار می اندازد بنابرین سطح خونی این داروها بسیار بالا رفته و منجر به مسمومیت دارویی می گردد.
۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.
– اسامی تجاری:
نام ژنریک:
-aripiprazole
_اسم تجاری
_Abilify
_abilify Dismelt
-abilizol
-Biopiperazol
-serozol
– دوزاژ و نحوه ی مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱-این قرص در دوزهای ۵ و ۱۰ ، ۱۵ ، ۲۰ ، ۳۰میلی گرمی موجود است (در ایران فقط ۵ و ۱۰ و ۱۵)که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه میباشد.
۲-دوز متوسط درمانی آن بین ده تا سی میلی گرم است و یک بار در روز مصرف میگردد.
۳-دوز شروع بهتر است بیش از پنج میلی گرم نباشد چرا که منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) می گردد.
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید
۹- همزمان با این دارو میوه ی گریپ فروت مصرف نکنید.
۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد.
۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.
– نکات مهم در مصرف آریپی پرازول:
۱-اگر دچار آلرژی شدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتوند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکتههای ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳- نیمه عمر این دارو طولانی و حدود ۷۵ ساعت است بنابرین یکبار در روز مصرف می شود.خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش رو نشان بدد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.
عوارض آریپی پرازول:
۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضهها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:
– سردرد -یبوست یا اسهال -سوهاضمه – تهوع -گیجی -خشکی دهان و چشم -خواب آلودگی یا بیخوابی -خستگی یا بیقراری – افزایش وزن ( به میزان کم ) – افزایش ترشح بزاق – سوزش سینه -درد دست یا پا یا مفاصل -راش پوستی -افت فشار خون در لحظه ی ایستادن (سرگیجه).
۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آنها را مشاهده کردید بسرعت باید برای بررسی آنها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان به بیمارستان مراجعه کنید:
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد(احتمال استیونس جانسون)
– بینظمی،کاهش یا افزایش غیر عادی ضربان قلب
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن
-مشکل در بلع یا تنفس
– در صورت خوردن تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.
سلام اقای دکتر بنده ظهرها ۲/۵ میلیگرم قرص آریپیپرازول مصرف میکنم
ولی بیخوابی و بیقراری شدید میاره برام
شبها از خواب بیدار میشم دیگه خوابم نمیبره اعصابم میریزه بهم
بی پریدین و پرلنول رو کنارش تست کنید
سلام و عرض ادب
۵ ساله که به علت بیماری دوقطبی داروی آریپیپرازول ۵ مصرف میکنم،البته بعد از مصرف داروهای بسیار زیادی با تجویز پزشکان محترم،بالاخره با ابیلیفای به زندگی عادی برگشتم،خداروشکر.
الان قصد بارداری دارم،میدونم که ابیلیفای رده ی c هست و بسیار نگرانم،الان ۲ ماهه دوز داروم رو به ۲.۵ رسوندم و حالم خوبه ویک بار خواستم کلا قطعش کنم دوباره حالات روانپریشیم متاسفانه برگشته بود.
از طرفی همسرم بچه میخواد،لطفا راهنماییم کنید.
آیا دوز ۲.۵ ابیلیفای به طور روزانه،روی جنین مادر باردار تاثیر منفی دارد؟
بهتره کامل زیر نظر هم پزشک خودتون و هم پزشک زنان باشید در طول دوران بارداری
با سلام و آرزوی سلامتی .آقای دکتر از زمانی که آریپیپرازول مصرف میکنم خیلی تو واکنشام تاثیر منفی گذاشته و مثلا یه دفعه خجالتی میشم و رنگ از چهره م میپره یا دچار اضطراب و هراس میشم که ظاهر بی اعتماد به نفسی بهم میده یا تا همین چند روز پیش خیلی ناجور نگاه میکردم (مثل یه روانی) .که واقعا دیگه دلم نمیخواست با کسی روبه رو بشم .
آیا اینها از عوارض داروه ؟ به نظرتون باید دارو رو ادامه بدم یا به فکر عوضش کردنش باشم ؟نزدیک به ۳ماهه مصرف میکنم.(یک چهارم قرص ۵) ممنون میشم اگه راهنمایی کنید؟
فعلا روی همین دارو بمونید
سلام
خیلی ممنونم که پاسخ دادید خدا خیرتون بده
سلام آقای دکتر خواهش میکنم جوابمو بدید مصرف همزمان آریپرازول و ریسپریدون و پروپنالول با هم اشکالی نداره؟ تداخل ندارند؟
اگه پزشک تجویز کرده چرا نگرانید؟
اگر خودتون گرفتید که کار اشتباهی کردید
اقای دکتر برای زود رنجی چه دارویی بهتر است؟ من اسنترا و اس سیتالوپرام و کلومیپرامین مصرف کردم اما برام نتیجه نداشت
همینا قدم اولن
با عرض سلام و خسته نباشید آیا میشه با تگرتول آتورواستاتین هم مصرف کرد؟ سپاسگزارم
بله
سلام وقت بخیر.دکتر ابیلیفای برای حساسیت پذیزی زودرنجی هم کاربرد داره؟
انتخابهای اول نیست
سلام آقای دکتر
تو رو خدا سوال قبلیمو جواب بدین به نظرتون یک چهارم آریپیپرازول ۵ جایگزین کافی برای تری فلوپرازین ۱ هست؟ اگه دکترا بر اساس وزن حساب میکن ۷۷ کیلو هستم نمیدونم ؟
بله خوبه
با سلام خدمت جناب دکتر،من چند سال هست بخاطر افکارمنفی تکرارشونده(وسواس فکری)و اضطراب و افسردگی و کمبود انرژی و تمرکز علیرضاطبق نظر پزشکم داروی فلوکسامین ۲۰۰،بوپروپیون۱۵۰،کلونازپام ۱ و ریتالین ۱۰ روزانه مصرف میکنم،اخیرا داروی آریپپیرازول ۲/۵ نیز اضافه کرده اند،سوال من این است با توجه به توضیحاتی که در مقالتون راجع به مکانیزم اثر ابیلیفای فرمودین که باعث کم شدن میزان دوپامین در مغز میگردد و از طرفی ریتالین برعکس آن باعث افزایش میزان دوپامین میگردد مصرف هم زمان این دو دارو تداخلی باهم ندارند؟و باعث خنثی سازی اثر یکدیگر نمیگردند؟باتشکر و سپاس فراوان
در دو جای مختلف مغز و دو مسیر عصبی جداگانه این اتفاق میفته
درود بر شما دکترجان من این دارو آرپیپرازول ۵روز یکی میخورم با وننافاکسین۷۵یکی ودپاکین ۵۰۰یکی دیگه دوقرص خواب ترانکپین ۱۰۰هم مصرف میکنم بیماری هم اکسیفرنی تشخیص داده دکترم الان توهم خوب شده افکار منفی کم ولی با وجودی شب مخابم روز احساس خواب آلودگی و کسالت دارم کار هم نمیتونم انجام بدم همیشه در خانه با کامپیوتر مشغولم آیا تا آخر عمر باید این دارو آرپیپرازول و بقیه رو بخورم ممنون راهنمایی کنید
لااقل ۵ سال بخورید
سلام
من آزمایش خونم platele خونم ۵۰۵ بود در صورتیکه حداکتر باید ۴۵۰ باشه
میخواستم بدونم داروهای اعصاب میتونه باعث این مشکل بشه
چه دارویی؟
دکتر برای تهوع بمن سرترالین۵۰ و تری فلوپرازین۱وماپروتیلین۲۵ دادن.ماپروتیلین اعتیاد آور هست؟نظرتون راجع ب این داروها چیه؟
ترکیب خوبیه
سلام آقای دکتر من یک پسر ده ساله با اختلال طیف اوتیسم دارم که ابیلیفای ایرانی و وازونیدین کلونیدین براش تجویز شده و لیکن الان شدید مشکل تنظیم خواب داره و اصلا هیچ گونه ریتمی برای ساعات خواب شبانه نداره به گونه ای که ما رو مستاصل کرده مثلا ساعت دو شب میخوابه و دوساعت بعد بیدار میشه و دوباره ظهر می خوابه یا دفعه بعد دوازده ساعت می خوابه لطفا اگر ممکنه راهنمایی بفرمائید ممنون میشم
ابیلیفای رو صبح بدید
کلونیدین رو شب
آقای دکتر خیلی ممنون میشم جوابم رو بدید مصرف همزمان آریپرازول و اس سیتالوپرام و پرپنانول و ریسپریدون برای چی خوبه و اینکه اینا باهم تداخل ندارند؟؟؟ آخه نوشته بود مصرف آریپیپرازول با داروهایی که تنفس رو آرام میکنند خوب نیست پرپنانول هم ضربان قلب رو پایین میاره اگه صبح پرپنانول رو بخورم و شب آریپیپرازول رو تداخل ندارند؟ این قرصا کدوماسون باهم تداخل ندارند کدوم ترکیبشون که بخورم؟؟
برای شادابی و ارامش و خلاصی ذهن از افکار مزاحم و وسواسی
سلام آقای دکتر
من به دلیل افسردگی، نا امیدی،بی حوصلگی و افت زیاد تحصیلی به دو روانپزشک مراجعه کردم یکی اسنترا ۱۰۰ و الانزاپین ۵ و دیگری اسنترا ۱۰۰ و ترانکوپین ۲۵ تجویز کردند. کدام تجویز رو استفاده کنم؟
ممنون
با الانزاپین چاق میشید
ترانکوپین هم برای بهبود خواب موثره