– دلوکستین (سیمبالتا)چیست:
-داروی دلوکستین(Duloxetin) یا سیمبالتا (Cymbalta) که از طریق افزایش “سروتونین” و “نور اپی نفرین” در مغز اثر می کند ،داروی نسبتا جدیدی است که بخاطر این تاثیر ِ دوگانه (سروتونین + نور اپی نفرین) سودمندی بالاتر و عوارض کمتری نسبت به داروهای قدیمی تر ِ ضد افسردگی دارد .این دارو میتواند با افسردگی های مزمن و قوی که به سایر داروها مقاوم و سرکش بوده اند جدال کند و شادی و نشاط را برای فرد مبتلا به همراه آورد.علاوه بر این خاصیت نشاط آوری،یک تاثیر ِ ویژه ی این دارو از بین بردن دردهای عصبی مزمن در آرتروزها ،دردهای عصبی،کمردردها و دردهای بیماران دیابتی می باشد.
– موارد مصرف دلوکستین (سیمبالتا):
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد:
۱- اختلال افسردگی ماژور (major depressive disorder)
۲- اختلال اضطراب منتشر (generalized anxiety disirder)
۳- اختلالات سیستم اعصاب حسی در بیماران دیابتی (diabetic peripheral neuropathy)
۴- فیبرومیالژیا (fibromyalgia)
۵- استئو آرتریت (osteoarthritis)
۶- کمردرد
۷- دردهای مزمن (choronic pain disorder)
۸- در خانمهایی که در کنترل ادرار خود مشکل دارند ( stress urinary incontinence)این دارو از طریق تقویت اسفنکتر ادرار این اختلال را درمان می کند.که برای این اختلال این دارو دارویی با اسم (Yentreve)در بعضی کشورها موجود است.
– منع مصرف دلوکستین (سیمبالتا):
۱- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت دچار احساس کاذب “خود پزشک پنداری” نشوید و شروع به خوردن این دارو نکنید همچنین سرخود دارویی که برای خودتان موثر بوده است را به دیگران توصیه نکنید.این کار عواقب خطرناک و غیر قابل پیش بینی دارد.
۲- وجود بیماری گلوکوم (فشار بالای داخل چشم= آب سیاه)
۳-مصرف همزمان با داروهای ضدافسردگی مهار کننده ی مونوآمین اکسیداز(MAOi) مانند فنلزین-ترانیل سیپرومین -سلژیلین -ایزوکربوکسازید
۴-مصرف همزمان با تیوریدازین
۵- فشارخون بالا
۶- فاز سرخوشی (مانیا) در بیماران دو قطبی
۷- سه ماه اول حاملگی
۸- شیردهی
۹- نارسایی کبدی
۱۰- نارسایی کلیوی
۱۱- بیماری صرع
۱۲- اختلالات انعقادی
۱۳- در کسانیکه مستعد سو مصرف مواد هستند
۱۴-توجه : گاهی در بیماران زیر بیست و چهار سال در دوهفته ی اول مصرف این دارو افکار ناگهانی خودکشی گزارش شده است.پس اطرافیان باید این نشانه ها را تحت نظر بگیرند و به پزشک خود گزارش بدهند:تغییر و نوسان خلق -تحریک پذیری-عصبانی شدن- دیر به خواب رفتن -اضطراب و سرآسیمگی -خصومت بی دلیل -پرفعالیتی.
۱۵- آلرژی
۱۶-مصرف همزمان با الکل(بالا رفتن احتمال صدمه به کبد)
۱۷-مصرف همزمان دلوکستین با مسکن ها(آسپیرین -بروفن -سلکسیب -دیکلوفناک -ناپروکسن و غیره)ممکن است منجر به کبودی زیر پوست بعلت اختلال در انعقاد خون گردد.
– اسامی تجاری:
نام ژنریک:
Duloxetin
_اسم تجاری
Cymbalta
-irenka

– دوزاژ و نحوه ی مصرف دلوکستین (سیمبالتا):
۱-این قرص در دوزهای ۲۰ ، ۳۰و ۶۰ میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه میباشد.
۲-حداکثر دوز درمانی آن ۶۰ میلی گرم است که بهتر است جهت کاهش عوارضی مانند تهوع در دو دوز ۳۰ میلی گرمی(یکی صبح-یکی عصر) مصرف گردد.
۳-دوز شروع بهتر است بیش از ۲۰میلی گرم نباشد چرا که منجر به تهوع شدید می گردد.
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبرابر کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸- دوز بالای ۶۰ میلی گرمی در روز یعنی تا ۱۲۰ میلی گرم هم میتوان مصرف کرد ولی بعید است سودمندی و تاثیر بیشتری داشته باشد.
۹- این دارو بصورت کپسولهایی تهیه شده است که محتویات خود را بصورت آهسته آهسته(DELAYED RELEASE) آزاد میکند تا بدینوسیله از ایجاد حس تهوع جلوگیری شود.
۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض ترک ناگهانی خواهید شد که علایمش اینهاست:اضطراب – تهوع- بیخوابی – تحریک پذیری.
۱۱-این قرص فشار خون سیستولیک شما را از۱۲۰ به ۱۲۲ و فشار خون دیاستولیک شما را از ۸۰ به ۸۰/۵ افزایش می دهد. پس به پزشک داخلی ِ خود این مطلب را یادآوری کنید.همچنین این دارو قند خون را هم اندکی بالا می برد.
– نکات مهم در مصرف دلوکستین (سیمبالتا):
۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتواند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-موقع نشست و برخاست از حالت خوابیده یا نشسته به حالت ایستاده،یکدفعه از جای خود برنخیزید چون ممکن است بعلت افت فشار خون لحظه ای،دچار سقوط و شکستگی اندامها یا سر بشوید.
۳- نیمه عمر این دارو ۱۲ ساعت است و بهتر است در دو نوبت مصرف شود تا عوارض کمتر شوند.خالی بودن شکم باعث افزایش جذب این دارو میگردد.
۴- این قرص ممکن است ۴ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.قطع ناگهانی خودش ایجاد کننده ی حالات ناخوشایندی مانند اضطراب – تهوع-بیخوابی و تحریک پذیری خواهد شد.
۵- از انجام رانندگی یا کارهای ریزی که مستلزم دقت می باشد،در روزهای اولِ مصرف دارو اجتناب کنید.
عوارض دلوکستین (سیمبالتا):
۱-عوارض خفیف و گذرا:
این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند.بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:
-یبوست یا اسهال – تهوع -گیجی -خشکی دهان -خواب آلودگی -مشکل در بخواب رفتن-خستگی – کاهش اشتها -افت فشار خون در لحظه ی ایستادن (سرگیجه).
-بیشترین عارضه ی دلوکستین تهوع است که در خیلی از موارد موجب قطع دارو توسط مصرف کننده می شود.بنابراین بهتر است پزشک معالج ِ شما جهت پیشگیری،از همان ابتدا داروی ضد تهوع نیز تجویز نماید.
۲- عوارض جدی:
احتمال بروز این عوارض کم است فقط باید نسبت به بُروز آنها هوشیار باشید و سریعا به بیمارستان مراجعه نمایید:
-مشکلات کبدی:که با علایم خارش -خستگی مفرط-فقدان اشتها -ادرار تیره -زردی -درد بالای معده – تهوع،خود را نشان می دهد.
-واکنش در سیستم عصبی مرکزی که با علایم:سفتی عضلات – تعریق – گیجی -ضربان تند یا نامنظم قلب -لرزش و تب بالا خود را نشان می دهد.
-علایم ازدیاد بیش از حد سروتونین در بدن بصورتِ :تب – توهم – سرآسیمگی -افزایش رفلکسهای بدن -استفراغ -اسهال – فقدان هماهنگی عضلات – از هوش رفتن،نمایان می شود.
-توجه:در صورت خوردن تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.
– رهنمودهای کلی در مصرف داروهای اعصاب:
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آنها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیترها و رسپتورها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآنها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ داروها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیههای ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آنها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.
۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صرف وجود یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که میتواند سرنوشت خلق و رفتار و شخصیت شما را به سمت یک زندگی سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت: www.draliverdi.com
سلام مشکل پانیک و اگورافوبیا شدید دارم ولی انواع ssri. Snri ها بسیار بسیار اشفته و استرس و بالاتر میبره حتی مصرف طولانی اونا هم تاثیر نداره و با بدنم ادتپته نمیشه . دکتر الپرازولام خالی داده ولی میگه درمانی نیست و اعتیاد داره و همش خواب الودم نظرتون چیه دکتر ممنون میشم راهنمایی کنین
بله اثرش موقته
سلام دکتر
۴۸ سالمه افسردگی دارم خشمم هم زیاده ssriها اولش خوبه بعد ۲ ماه برعکس عمل میکنه دکترم سیمبالتا ۲۰ شبی یدونه داده بعلاوه هالوپریدول ۰۲۵ ولی بهد ار خوردن سیمبالتا بقدری دلشوره میگیرم که از درد بخودم میپیچم این عارضه بر طرف میشه یا بهتره این دارو را هم عوض کنم
ممنونم
شاید داروهای تثبیت خلق براتون مفید باشه…اگر پزشک شما صلاح بدونه خودش میدونه چه دارویی رو انتخاب کنه ازین گروه
سلام آقای دکتر مشکل پنیک دارم بعد چند حمله یه حالت مسخ تاری دید بهم دست داده دکتر واسم ایمی پرامین وکلردیازپوکساید تجویز کردن بعد مصرف دوهفته ای حملاتم خیلی کم.شده واسم رفع مسخ و.تاری دید که بیشتر شبا و تو نور مصنوعی لامپ رخ میده چکار کنم؟
شاید هالوپریدول نیم میلی خوب باشه ولی داروی خطرناک و پرعارضه ایه ،سرخود مصرف نکنید.بزارید زیر نظر باشید تا براتون تجویز بشه
سلام اقای دکتر
پزشک معالج واسم کلردیازپوکساید۵ نوشته صبح و عصر یکعدد دو نوبت مصرف کردم بهتر شدم ولی گیجی و بی حالی دارم روز اوله مصرفمه. دکتر گفته سه هفته دیگه بیا ببینمت. میشه بگید چکار کنم این گیجی و بیحالی کمتر بشه؟ممنون
قهوه
سلام
میشه بگید چه مکمل هایی برای اضطراب و افسردگی موثرند؟ منظورم مکمل های غذایی است.
مرسی
سوال سختیه،جوابش یگ کتابه…هر خوراکی یک اثر مثبت یا منفی داره
مثلا قهوه انرژی زاست ولی اضطراب اوره
سلام آقای دکتر عزیز
من ۱۱ ماهه که بخاطر اضطرابم(GAD) سیمبالتا مصرف می کنم.روزی ۶۰ میلی گرم.یک ماه اول درمان واقعا خیلی عالی بود تاثیر دارو طوریکه احساس می کردم اصلا اضطراب نداشتم.ماه های دوم سوم تا حدی تاثیر دارو کاهش یافت و برخی علایم برگشت.اما با مشاوره دکتر و ادامه مصرف دارو با همین دوز از ماه چهارم پنجم تا ماه دهم بصورت تدریجی وضعیتم بهتر شد و چهار ماه آخر به یک ثبات تقریبا خوبی رسیدم تو خلق و خویم.ولی الان یک ماهی میشه که احساس می کنم مقداری تاثیر کمتر شده و یه ذره عقب گرد داشته.من دو ماهی میشه که شغلمو تغییر دادم و تو شرایط جدیدی هم قرار گرفتم.
در کل بعد از مصرف تقریبا یکسال دارو و رضایت خویی که ازش داشتم تاثیر ماه اول دارو به شکل فوق العاد ای بالا بود. ولی همانطور که عرض کردم در ادامه مصرف در ماه های بعدی و برخی اوقات حین قرار گرفتن در موقعیت های اضطراب شدید عملکرد قرص پایین میاد
به نظرتو برای رسوندن تاثیر قرص مثل ماه اول و پایداری قویتر چه راه حلی مناسب تره؟
باتشکر
بیوفیدبک
سلام افسردگی خفیف دوقطبی دارم یعنی افسردگیم یک هیولا هستش ولی با ضد افسردگی هیپمانیا شدم بزشکم لاموتریرین تا ۲۰۰ میل رسوند ولی فقط مقدار کمی بهتر شدم پزشکم گفتن میریم ۲۵۰ اگه خوب نشدی تا ۳۰۰ میریم ولی من خوندم حداکثر۲۰۰ میل هستش ناگفته نماند پزشک قبلیم گفتن لاموتریزین تا دز ۳۰۰ یا ۴۰۰ افسردگی از بین میبره نظر شما چیه
البته من بیمار دو قطبی زیاد نمیبینم و تجربه ندارم
ولی لاموتریژین رو ما برای افسردگی هم بکار میبریم با دوز بالا
سلام مجدد. ایا افسردگی یا استرس و اضطراب بدون دارو قابل درمان هستند یا حتما لازمه دارو مصرف بشه؟ ممنونم از پاسخ.
اگر خفیف باشه با مشاوره هم میتونید جواب بگیرید
سلام چند روز قبل برای علایمی مانند درد سمت چپ قفسه سینه و درد دست چپ و تنگی نفس مراجعه کردم نوار قلب سالم بود و تشخیص پزشک عمومی اورژانس این بود که بخاطر اضطراب و استرس هست و قرص کلردیازپوکساید تجویز کردند سوالم اینه که ایا پزشک عمومی می تونه چنین دارویی تجویز کنه یا برای این مورد به متخصص مراجعه کنم؟
بله چرا نمیتونه .طبیبه ایشون
عرض ادب واحترام اقای دکتر ایا ترکیب سه ضدجنون اشکالی نداره, پزشکم الانزاپین ۵ ابیلیفای ۵ تجویز کرده واز آنجا که من قبلا با پرفنازین ۴ احساس آرامش کردم واضطرابم از بین رفت سرخود دارم میخورم که الان شده سه تا ضدجنون وامکان ترک هر کدام از داروها رو ندارم, اینم بگم بنده اسیکزو ندارم مشکلات افسردگی و…… دارم باتشکر
والا من تو ضد جنونها زیاد مسلط نیستم
از پزشکایی که تو بیمارستانهای دانشگاهی کار میکنند سوال بپرسید
سلام اقای دکتر افسردگی دارم الان الانزاپین و دو سه ضدافسردگی مصرف میکنم شکر خدا خوبم ولی شب خواب ها یا رویاهای زنده میبینم طوری که صبح از شدت خواب ها خسته میشم انگار زندگی کردم واقعا تو خواب, خیلی رویا دیدنم زنده هستش چند وقت به اینطور شدم دلیلش چیه ایا دارویی چیزی هست؟
بخاطر همون ضدافسردگیاست
کاری نمیشه کرد
سلام ایا قطع مصرف قرص فلوکستین پس از دو روز مصرف میتواند باعث سوزن سوزن شدن در دست یا پا شود؟ قبل مصرف این علائم را نداشتم
بله ممکنه
سلام قبلا یه صفحاتی تو سایت بود در مورد انتی سایکوتیک ها وخیلی مطالب جالبی بود ویکی از دوستان معرفی کرد, اقای دکتر بنده افسردگی دوقطبی دارم با ضدافسردگی های معمولی یا کم جواب میگیرم یا عصبانی یا هامون هیپومانیا میشم یا بی تاثیر هستن ,الان لاموتریژین ۲۰۰ وسرترالین مصرف میکنم ولی ارامش ووافسردگیم مونده همچنین الانزاپین ۷/۵ و تری فلوئوپرازین هم مصرف میکنم بنظرتان دز لاموتریژین از ۲۰۰ بیشتر بشه تاثیرش زیادتر میشه یا طبق چیزی که تو نت خوندم تا ۲۰۰ هستش؟
در مورد اختلال دوقطبی بنده تجربه ی زیادی ندارم
از سایر همکاران روانپزشک که در بیمارستانها مشغولند و با تجربه تر هستند،سوال بفرمایید
خداروشکر سایتتون فعاله, بنده طیف دوقطبی دارم پزشکم کنار الانزاپین تری فلوئوپرازین نوشتن آیا تری فلوپرازین رو مانیا تاثیر داره, ممنون
حقیقتش بنده روی دو قطبی و اسکیزوفرنی کار نمی کنم
سلام و وقت بخیر
من پارگی دیسک کمر و کمر درد دارم دکتر متخصص برام این دارو ( دولوکسین ) را تجویز کردن. با توجه به پرسش های کاربران این داروی ضد افسردگی هست .برای من چه کاربردی داره ؟ با تشکر
بخاطر اثرات ضد درد این کپسول