– ریسپریدون چیست:
داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین مغز اثر می کند،برای بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.
– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانهها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.
– موارد مصرف ریسپریدون:
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد: 
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).
۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.
– توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آنها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.
– منع مصرف ریسپریدون:
۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکتههای ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.
۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.
۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.
۵- بیماری پارکینسون
۶-سرطان سینه
۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی
۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.
– اسامیِ دارو :
نام ژنریک:
risperidone
_اسم تجاری
risperdal
– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:
۱-این قرص در دوزهای ۱ و ۲ و۳ و ۴ میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه میباشد. بهتر است یکبار در روز مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.
۲-شروع دارو با دوز (۱) یا (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.
۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید
۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.
۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).
۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.
– نکات مهم در مصرف ریسپریدون:
۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتواند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکتههای ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.
۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.
عوارض ریسپریدون:
۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضهها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:
– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.
۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آنها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آنها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:
-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بینظمی،کاهش یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.
مسمومیت دارویی:
– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.
سلام آقای دکتر
توروخدا جواب سوالمو بدید
من قبلا اضطراب منتشر و پانیک داشتم ولی خیلی وقت بود فروکش کرده بود و حالم خیلی خوب بود مگر اینکه خبر بدی یا یهو هیجانی بهم وارد می شد که پانیک می گرفت ولی کم
وسواس فکری هم دارم که همش فکر می کنم مریضم و از مریضی کلا می ترسم
قبل از عید من یه مریضی تنفسی خیلییییی شدید گرفتم که فکر کردم دارم می میرم و واقعا در اثر سرفه های شدید یکی از دنده هام ترک خورد و ۱۳ فروردین تو بیمارستان مسیح دانشوری وقتی فشارمو گرفتن بالا بود ۱۳ بر روی ۱۰ که بعد از اون من یه هفته ترس اینو داشتم که فشارم باباست و الانه که یکته کنم و یه اضطراب شدید و حمله های پانیک که برگشت و بعد به خاطر اینکه در طول مریضیم آزیترو مصرف کرده بودن و لبم باد کرد و حساسیت دادم بعد از بهبودیم همش می ترسیدم که الانه تو خواب خفه بشم
تو این مدت ۲ هفته بعد از بهبودیم خیلی حمله ی پانیک داشتم و حتی ۳ بار در شب ها
بعد دکتر cipralex 10 رو گفتن یه چهارم بخورم که که احساس کردم منو بدتر کرد و یه هفته هم هست که احساس از خود بیگانگی دارم انگار خودمو نمی شناسم بعد از ۱۰ روز دوباره انروز رفتم پیش دکتر و گفتن کلا cipralex نخورم چون یه بار بعد از مصرف آسنترا هم اینطوری شده بودم و گفتن مشکل وسواس فکری دارم و بهم رسپیریدون و گاباپنتین دادن :(((
الان من می ترسم اینارو بخورم
آخه گاباپنتین رو تو اینترنت زدم ضدصرع و ضد تشنجه
من که صرع و تشنج ندارم
میشه یه توضیح بدین خواهش می کنم???
چه داروهای خوبی بهتون دادن.عالیه
سلام آقای دکتر خسته نباشین
ی پسر ۹ ساله دارم که یه مقدار بیقرارو عجوله و کم طاقته . حدود ۹ ماهه که اختلال توره پیدا کرده . برای تیک های حرکتیش طب سوزنی برومش خوب شد اما تیکهای صوتیش بیداد میکنه . تا حالا تحمل کردیم که نخوایم دارو بهش بدیم ولی دیگه دارم کم میارم. پیش ی روانپزشک بردمش براش ریسپریدون نوشت . ی روانپزشک دیگه بردمش براش پیموزاید و بی پریدون نوشت . حالا مونده کدوم دارو رو بهش بدم . سوال دیگه ای هم داشتم اونم اینکه آیا این داروها اعتیاد اور نیس و یا اینکه بدن رو نسبت بهشون مقاوم نمیکنه ؟از ترس مقاوم شدن بدنش و اعتیاد اوری تا حالا بهش دارو ندادم . ممنون میشم راهنماییم کنین
نه اعتیاد اور نیستن
اول همون ریسپریدون بدید اگه جواب نداد برید سراغ انتخاب بعدی
ممنون از راهنماییهای خیرخواهانتون
سلام وبا تشکر از وقتی که برای پاسخ دهی اختصاص می دهید برادر من مبتلا به اسکیزو فرنی پارا نویید می باشد و از سن ۲۰ سالگی تا اکنون که ۵۴ سال دارد چندین سابقه بستری دارد و در حال حاضر قرص کلوزاپین مصرف میکند و هر دو علایم مثبت و منفی را داراست . البته این مطلب را جهت هیستوری خااستنوادگی عرض کردم موضوع اصلی پسر من است که ۱۸ سال دارد و از سه روز پیش به من گفته که صداهایی را می شنود که به او دستور می دهند کمتر بیرون می آید و نگران چشم بخورد و به او آسیب برسانند وچون برای کنکور امسال تلاش زیادی کرده و هم اکنون هم می کند بعد از کنکور تصمیم دارم او را نزد یک روانپزشک ببرم و نگرانم بامراجعه به روانپزشک در این زمان اعتماد به نفس خود را از دست بدهد سه سوال از خدمت شما دارم
آیا باتوجه به نکاتی که در مورد پسرم گفتم می توان تشخیص قطعی اسکیزوفرنی داد؟
آیا اسکیزو فرنی در همه افراد با یک شدت بروز میکند یا خفیف متوسط و شدید دارد
سوم اینکه برای توهمات شنیداری و اضطراب زیادی که فعلا دارد چه دارویی پیشنهاد می کنید تا به تمرکز او در درس لطمه ای نزند و خواب آلوده نشود میانگین روزانه ۸ ساعت مفید درس می خواند وهوش ریاضی بالایی دارد.البته بلافاصله پس از کنکور حتما جهت پی گیری موثر به روانپزشک مراجعه خواهم کرد ضمنا قهوه زیاد می نوشد واز مکمل آمینو انرژی برای ورزش با وزنه هم استفاده میکند
نه تشخیص اسکیزوفرنی خیلی دنگ و فنگ داره و به این راحتیا نیست
البته مردم و دانشجوهای تازه وارد و حتی پزشکهای عمومی تا میشنون ینفر توهمی داره فورا میگن اسکیزوفرنی.که در نود در صد موارد اشتباهه.و یک مورد گذرا بوده
حتما به متخصص با تجربه مراجعه کنید
جناب آقای دکتر علی وردی با سلام و عرض ادب ، سال نو را تبریک عرض می کنم ، امیدوارم سال خوب ، پربار همراه یا سلامتی داشته باشید .
ممنون .سال خوبی برای شما باشه
سلام دکتر من بخاطر فکرو خیالبافی زیاد که منجر شد نخوابم ریسپریدون مصرف میکنم من یه مشکل عجیب دارم اونم اینکه عاشق بعضی مردا میشم در صورتی خودم مرد هستم چنان عاشقشون میشم که تمام فکرو ذکرم رو به خودش جلب میکنه دکتر کلیه و نازایی هم رفتم گفت مشکل چندانی نداری آمپول تستوسترون زدم آفرودیت هم خوردم اما فایده نداشت بعد بطور اتفاقی ریسپریدون مصرف نکردم شهودم خیلی بالا رفت اما خیلی افراطی بود تو خدا زود جواب بدین مشکل بلع هم دارم
جواب چیو بدم؟
سلام اقای دکتر خسته نباشید همسر من سه سالهبه طورمداوم بخاطری پرخاشگری و وسواس فکری عصبی بودنش دپاکین و لیتیم کربنات و ریسپریدون برای تیکش استفاده میکردامروز یهو میگه دیگه نمیخوام بخورم و قرصارو قطع کرده.میخوام ببینم قطع ناگهانی ایناچیه
خب احتمالا اختلال دو قطبی و یا عدم کنترل تکانه داره
یهو قطع کردن که خب معلومه اخرش چی میشه
سلام آقای دکتر
یک سُوال
اگر ریسپیریدون چاق کننده است ، پس چرا برای اختلالات خوردن تجویز میشود ؟
کم اشتهایی و پراشتهایی هر دو جزو اختلالات خوردنه
باسلام خدمت آقای دکتر عزیز.پسرم ۶ سالشه و خیلی لجباز و پرتحرک.دکتر بردم قرص ریسپریدون.فولیک اسیدو تری هگزیفنیدیل داده.قرصا خطری نداره؟ خوب میشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.خیلی نگرانم
خیلی خوب و مناسبه
سلام اقای دکتر خسته نباشید بنده ۲۱ ساله هستم و تحت نظر روانپزشک نزدیک دوساله که دارم هر روز ریتالین۳تا و سرترالین روزی ۲۰۰میلیگرم و کلونیدین شبی یک قرص دو دهم و کلومیپرامین۷۵ مصرف میکتم و واقعا زندگیم از این رو به اون رو شده خیلی خوب شدم .دوتا سوال داشتم اینکه ریتالین رو هر ماه داره واسم تجویز میکته خطری نداره چون واقعا از اعتیاد میترسم؟؟؟؟و دوم اینکه دکترم میگه سرترالین خارجی(اسنترا) بخر ولی به خاطر گرون بودنش من سرترالین ایرانی میخرم به نظرت چقد کیفیت سرترالین ایرانی و خارجی (اسنتر)با هم فرق داره ؟؟؟؟؟مرسی که به همه سوالا جواب میدید ???
ایرانی خارجی خیلی فرقی ندارن
ریتالین هم اگر زیر نظر باشید و علایم وابستگی چک بشه ایرادی نداره
با سلام خدمت آقای دکتر.سال نوی شما مبارک باشه.بنده خانمی هستم که مبتلا به اسکیزوافکتیو شدم و الان داروهای ریسپریدون و دپاکین بیماری منو کنترل میکنن میخواستم سوال بپرسم ایا تا آخر عمر باید دارو بخورم و آیا من میتونم ازدواج کنم یا نه.ممنون از صبر و حوصله تون.
کسی که با شما ازدواج میکنه باید بیماری شما و مصرف دارو ی همیشگی رو بپذیره…لااقل ۵ سال باید بخورید
با سلام خدمت آقای دکتر سوال بنده اینه که دختر ۴ ساله من دچار لکنت ناگهانی شده و دکتر روان پزشک براش قرص ریسپریدون تجویز کرده که شبی یک چهرم ویا شبی نصف قرص آیا با دادن این قرص به مدت طولانی مشکلی پیش نمی یاد و این لکنت ناگهانی تا ۷ سالگی خوب میشه ؟ با دادن قرص بهتر شده ولی ممنون میشم با پاسختون منو از نگرانی دربیارید .
بله قرص خوبیه برای بچتون
سلام اقای دکتر منس۲۸سالمه و مجردم سه ساله بخاطر سرفه زدنهای پیاپی ریسپریدون ۱ و هالوپریدول ۰٫۵ مصرف میکنم تا اینکه ترشح سینه پیدا کردم و بعد عفونت سینه چپم و ترسیدم و ریسپریدون رو قطع کردم سرفه هام باز برگشتن حالا موندم چکار کنم میترسم باز مصرف کنم از طرفی ریسپریدون پرولاکتین خونمو بالا برده بود که خیلی ترسیدم کمکم کنید
بنظرم از دسته داروهای ضدافسردگی بر اتون میتونن تجویز کنند
سلام و عرض ادب و احترام خدمت جناب آقای دکتر علی وردی عزیز
بنده یک آقای ۲۷ ساله bipolar می باشم و مدت ۱۰ سال است که تحت نظر روانپزشک هستم.
در حال حاضر داروهای زیر رو مصرف می کنم.
لیتیم کربنات ۳۰۰ روزی ۴ عدد
کاربامازپین ۴۰۰ روزی ۲ عدد
رسیپریدون ۲
کلرپرومازین ۲۵
سرترالین ۱۵۰
سوالی که دارم از خدمتتون اینه که من در ۸ سال اخیر به صورت مداوم از لیتیم و کاربامازپین استفاده کرده ام. در حال حاضر به صورت خفیف کم کاری تیرویید دارم. روانپزشکم اعتقاد دارد که مصرف مداوم و بیش از ۸ سال لیتیم برایم عوارضی در پی نخواهد داشت.
خوشحال می شوم نظر شما رو در این مورد بدونم.
با تشکر فراوان
خب مورد بمورد فرق داره
همه بطور صد در صد تمام عوارض رو که دچار نمیشند
البته من در مورد دو قطبی و داروهاش چندان با تجربه نیستم…به پزشک خودتون اعتماد کنید
سلام آقای دکتر ممنون از وقتی که میزارید برامون
من خانمی ۲۷ ساله با تحصیلات کارشناسی مهندسی و متاهل و بدون فرزند هستم
( تمام مشکلات عصبی که برام پیش اومده طی این چهار سالیه که ازدواج کردم و مطمئنم قبل ازین مشکل عصبی نداشتم بجز شخصیت کمال طلب و ایده آل گرا که خودمم بهش معترفم! و میدونم و دارم تلاش میکنم که اصلاحش کنم و کمی انعطاف پذیرتر باشم.)
با همسرم دچار اختلاف شدم و قصد جدایی دارم؛ باهم به مشاور مراجعه کردیم و ایشون از من یه تست ۷۰ سوالی گرفتن و نتیجه شو اینطور بیان کردن که، افسردگی و اضطراب دارم و شخصیت وسواسی و منو رجوع دادن به همکار روانشناسشون
ایشون هم یه سری سوال ازم پرسیدن و حرفای مشاور و تایید کردن و گفتن شخصیت کمال طلب و ایده آل گرا دارم همراه با شخصیت وسواسی، وسواس فکری و عملی
شبها کابوس زیاد میبینم معمولا خیلی دیر خوابم میبره، زودرنج و حساس و احساسی هستم، زود عصبانی میشم و زود این حالتم فروکش میکنه، معمولا افکار بدبینانه ای دارم، گریه زیاد میکنم و آستانه تحملم پایینه، وقتی استرس میگیرم لرزش خفیفی هم تو کل بدنم و لرزش صدا و حالت برافروختگی و گرگرفتگی دارم
ایشون این داروهارو برام تجویز کردن:
ریسپریدون ۱ میلی هر شب یک چهارم
اس سیتالوپرام ۱۰ میلی هفته اول روزی نصف قرص و بعدش کامل
لاموژین هفته اول شبی نصف قرص و بعدش کامل
داروهارو برای یه ماه تجویز کردن و گفتن دوباره یه ماه بعد برم پیششون
ولی من میترسم استفاده شون کنم و عوارض داشته باشن یا بهشون وابسته شم و خوب بودن حالم مستلزم مصرف این داروها باشه
لطفا راهنماییم کنید
تشخیص ایشون درست بوده؟ این داروها درست تجویز شدن؟
لطفا اگر درسته بهم اطمینان خاطر بدین برای مصرف داروها
خودم فکر میکنم باید به یه دکتر دیگه مجددا مراجعه کنم تا مطمئن بشم
بله خیلی مناسب و به دقت انتخاب شده منتهی اگر نگران عوارض هستید اونها رو با هم شروع نکنید و یکی یکی مصرف کنید
مثلا ابتدا شبی یکدونه ریسپریدون بخورید
از هفته بعد سیتالوپرامو از یکچهارم و یا نصف شروع کنید و هفته های بعد لاموتریژین
خیلی خیلی ممنون و متشکرم ازتون آقای دکتر؛ خاطرمو جمع کردین؛ توضیحاتتون خیلی خوبه
امیدوارم سال خوب و خوشی رو در کنار خانواده تون پیش رو داشته باشید
ببخشید دوباره مزاحم شدم ما اصلا دکترشو تواین دوسال عوض نکردیم ولی داروها انقدرکه اوایل تاثیر داشت الان تاثیرنداره.خودشم میگه وقتی تاثیرنداره چرا بخورم.مخصوصاکه تیکش اصلا کم نشده.منم دیگه نمیدونم چیکارکنم دکترشوعوض کنیم بااینکه دکترخیلی خوبیه یا چجوری رفتاراشو توضیح بدم به دکترش که داروهایی که مینویسه تاثیرشونشون بده.خواهشاکمکم کنین دیگه قرصاشونمیخوره میگه همش میخوابم منم دوست دارم عین شمابشینم حرف بزنم برم بیرون???
چه کمکی میتونم بکنم
دکتر خودش تنها کسیه که میشناستش و قدم بعدی رو میدونه چیه