سود و زیانِ ریسپریدون

– ریسپریدون چیست: 

داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین  مغز  اثر می کند،برای  بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را  در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک  و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص  بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک  گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.

– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانه‌ها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو  و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی  نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.

– موارد مصرف ریسپریدون
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: IMG_20160805_153726
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی  و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال  که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و  دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).

۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در  دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.

توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.

– منع مصرف ریسپریدون:

۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.

۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.

۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.

۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.

۵- بیماری پارکینسون

۶-سرطان سینه

۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی

۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.

– اسامیِ دارو :

نام ژنریک:

risperidone

_اسم تجاری  

risperdal

– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:

۱-این قرص در دوزهای ۱  و ۲ و۳ و  ۴  میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه می‌باشد. بهتر است یکبار در روز  مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.

۲-شروع دارو با دوز (۱)  یا  (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز  درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.

۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید

۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.images

۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).

۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.

– نکات مهم در مصرف ریسپریدون: 

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.

۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.

عوارض ریسپریدون: 

۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:

– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن  – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.

۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آن‌ها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:

-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بی‌نظمی،کاهش  یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.

مسمومیت دارویی:

– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.

رهنمودهای کلی: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صِرفِ وجودِ یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند با تنظیم خلق و رفتارتان،سرنوشت ِ شما را به سمت یک زندگیِ سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
-منابع
www.mayoclinik.org
www.Rxlist.com
www.drugs.com
www.Medlinplus.gov
www.darooyab.ir

kaplan &sadock’s Synopsis Of Psychiatry

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 
-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

32 Comments

  1. سلام آقای دکترخسته نباشیدمن قرص رهاکین۲۰۰وریسپریدون ۴به خاطردوقطبی بودنم مصرف می کنم آیاداروهایم روی تمرکزرانندگی تاثیردارندلطفاراهنماییم کنید

  2. سلام خسته نباشین ببخشید ب تازگی دچار اختلال دو قطبی شدم پزشک معالحم لیتیوم ۳۰۰ ب همراه رسپریدون ۱میلیگرم تجویز کرده الان حدود دو هفتست میخورم ولی بشدت دچار تنگی نفسو کیپ شدن بینی و خشکی دهان شدم ایا با مصرف نوع خارجی این داروها رفع میشه این علایم …چون دارم اذیت میشم و حتی بخاطر همین خواستم قط کنم

  3. باعرض سلام آقای دکتر پسری دارم ازسه سالگی ریسپریدیون یک میلی‌گرم استفاده میکنه ازیک چهارم شروع شد والاان که پنج سالشه یکی درروز شده نصف صبح نصف شب چندروزی هست خیلی پرخاشگری میکند حرف گوش نمیدهد چکار باید کرد؟ ممنون

  4. از کجا باید فهمید که دایمی هست یا گذرا؟من اول پیشونیامو بالا و پایین میکردم گوشامم یخورده تکون میخورد تیک صوتی هم داشتم بعداز یکماه مصرف ریسپریدون دو و آسنترا۵۰ همه ی تیکهام از بین رفت اما بعداز یک هفته چشمام شروع به پلک زدن های سریع کرد و گاها پلکام باز نمیشدن آیا قابل درمان هست؟دکترم که گفته درمان میشم اما زمان میبره در ضمن ورزش هوازی هم برام تجویز کردن و گفتن با ورزش هوازی زودتر درمان میشم آیا حرفشون درسته؟همش احساس ناخوشایندی دارم حس میکنم خوب نمیشم

  5. سلام آقای دکتر.من تیک عصبی شدید داشتم ۵ماهه که تحت درمانم ریسپریدون و آسنترا مصرف میکنم شدت تیکم کمتر شده اما هنوز اذیت میشم.آیا کاملا درمان میشم یا تا آخر عمر همراهمه؟ممنون میشم راهنمایی کنید

  6. سلام – وقت بخیر
    پسرمن پنج ونیم ساله است . حالت فوبیا ازدوش حمام رادارد وبه شدت از ریخته شدن آب برروی سرش مضطرب می شود بامن همیشه حمام می آمدواین موضوع مد نظر من هست چند ماه پیش یک جلسه با مادرش حما م رفت وپس ازآن دچار لکنت زبان شده که با مراجعه به فوق تخصص مغز واعصاب کودکان برایش شربت پروزاک وشربت رسپریدون تجویز کردند به نظر شما شربت رسپریدون تاثیری بر برطرف شدن لکنت زبان دارد البته ما فعلا دارو را ازترس عوارض آن بهش ندادیم لطفاراهنمایی فرمایید

  7. sسلام آقای دکتر علی وردی
    دختر ۱۳ ساله شبه اوتیسم دارم که منو نمیشناسه و تمامی مراقبت ها رو نیاز داره و هر دو هفته یکبار دفع با شیاف بیزاکودیل داره . بخاطر بی خوابی های شبانه از چهار سال پیش رسپریدون یک میلی شروع کرده و یکساله به ۲ رسوندیمش .کاربامازپین با مشورت متخصص مغز و اعصاب از ۲سال پیش شروع شد(لرزش داشت و کبودی لب که نوار مغز گرفته شد و شبی نصفی کاربامازپین تجویز شد)خوب بود از ۴ روز پیش چشم ها رو روی هم فشار میداد که فکر کردم چشم درد داره یا دندون درد داره که هیچ علامتی از قرمزی و تورم نداشت در روز سوم فشردن چشم ها با حرکات لب ها و فک به یک طرف که تیک وار ادامه داشت و روز بعد شروع به سر و صدا همراه با حرکات غیر عادی صورت.در مراجعه به بیمارستان تشخیص مسمومیت با رسپریدون دادند (متخصص اطفال)بیپیریدون نصفی تزریق شد ۲دقیقه علایم برطرف شد مجدد دیازپام ۵میلی تزریق شد علایم برطرف شد و ۲دقیقه بعد شروع شد و مجدد بعد از ۴ ساعت هم این دوز تکرار شد و همان جواب .در ضمن سه روز از قطع رسپریدون و کاربامازپین میگذشت .روز دوم بستری یک آمپول کامل بیپیریدون تزریق عضلانی شد جواب نداد و یک آمپول کلوبازام تزریق شد برای یک ساعت خوابید و دوباره علامت ها برگشت دکتر یک قرص کوبازام نصفی صبح و شب تجویز کرد با کاربامازپین نصفی که جواب نداد روز بعد رضایت شخصی دادم و به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم که کاربامازپین -کلونیدین-کلوبازام و والپروات هر کدام نصفی صبح و شب تجویز کرد دیشب استفاده کرد خوابید ولی صبح مجدد علایم وبیقراری و داد زدن و ادامه داره.لطفا کمکم کنید ممنون

    • همونجا زیر نظر و چشم پزشکان بهترین تشخیص و تجویز رو برای شما انجام میدن .نگران نباشید.عوارض اکستراپیرامیدال ریسپریدون که دیستونی هم جزو اون بوده برای دختر شما رخ داده ولی برای رد کردن تشخیصهای دیگه مثل سندرم نرولپتیک بدخیم و یا احتمالات دیگه ،همونجا مورد بررسی قرار میگیره.به پزشکای خودتون اعتماد کنید

      • سلام آقای دکترعلی وردی خسته نباشید من مبتلا به بیماری دوقطبیم وقرص رهاکین۲۰۰وریسپریدون ۴وتری فلوئوپرازین۲مصرف می کنم ولی سرگیجه واحساس سبکی سردارم می خواستم بدونم ازکدام داروست باتشکر

  8. سلام اقای دکتر قرص ریسپریدون دو مصرف میکنم ولی بقرارم خیلی روز بیستو دوم هست راهی برای بی قراری و عدم تمرکز هست ممنون

  9. سلام.دکتر من حدود یکسال پیش یک حمله ای با مشخصات حمله پانیک واسم پیش اومد.ضربان شدید قلب احساس سکته کردن و مردن.از فردای اون روز من یک احساس استرس و بی قراری شدید بهم دست داد و همزمان هجوم افکار منفی و خیلی بد طوری که هیچ اختیاری در مقابل این افکار منفی نداشتم.بعد از یک مدت خیلی خیلی کوتاه افسردگی سراغم اومد.الان پنج ماهه داروهای ضد افسردگی مثل سرترالین ۵۰ مصرف میکنم و حدود بیست روزه که با تجویز پزشک هر شب یک قرص ریسپریدون استفاده میکنم.نسبت به قبل خیلی بهتر شدم اما حدود دو هفته میشه که توی سرم صدای خفیف سوت می شنوم یه چیزی مثل صدای عبور گاز از علمک های گاز.پیش دکتر گوش و حلق و بینی رفتم از من تست گرفتن و گفتن هیچ مشکلی نداری.فهمیدم مربوط به همین بیماری افسردگی هست.روانشناس هم تشخیص وسواس فکری و اضطراب رو داده.اگه ممکنه منو راهنمایی کنید چکار باید بکنم.ممنون از زحماتتون.

  10. سلام آقای دکتر
    خسته نباشید. پسر ۲۶ ماهه ای دارم که حرف نمیزنه. در ۱۸ ماهگی تشخیص بهم ریختگی حسی رو از روانپزشک کودک و روانشناس کودک گرفتیم و جلسات کاردرمانی را شروع کردیم. خیلی رود مشکلات عدم تمرکز و رفتار بی هدف و سخت بودن ارتباط گیریش بهتر شد. دو ماه هست که گفتار درمانی را شروع کردیم. از نظر جسمی و حرکتی از همسالانش جلوتر هست. اما هنوز صحبت نمیکنه و مشکل ترس از مردهای غریبه هم حل نشده. امروز برای چند سوال پیش دکتر متخصص کودکان بودم و پسرم رو هم اصلا همراهم نبرده بودم، که من در مورد حرف نزدن پسرم گفتم و دکتر هم رسپریدون شبی یک چهارم تجویز کرد. هر چه گشتم ارتباطی بین حرف تاخیر گفتار و رسپریدون پیدا نکردم، حالا شک دارم که پسرم بدهم یا خیر؟؟ و موارد مصرف این قرص هم هیچکدوم شامل پسر من نمیشه. خیلی ترسیدم نمیدونم چکار کنم

    • حرف نزدن فرزند شما علت روانی و اضطرابی داره و همچنانکه میگید از غریبه ها وحشت داره و فرزندتون توان ارتباط با دنیای خارج از خودش رو نداره،و اتفاقا ریسپریدون داروی مناسبیه.
      از خودتون دکتری نکنید
      و به پزشکتون اعتماد کنید

  11. باعرض سلام و خسته نباشید.آقای دکتر پسر هفت ساله ای دارم که خیلی ناآرومه.خیلی به من و پدرش توهین میکنه.حرکات تکانشی داره تو پارک و خیابون همش میترسم بچه ای کوجکتر روهل بده.ولی تو مدرسه و پیش دبستانی هیچ شکایتی ازش نداشتن اصلا وحتی کلاس کاراته هم که میره مربی خیلی ازش راضیه و میگن تعجب میکنیم که شما میگید شیطونه.درسشم خوبه و معلماش واقعا راضی بودن ازش.امامن واقعا از دست رفتاراش کلافه میشم.و بعضی وقتا میگم شاید مشکل از منه.چون هم تو مدرسه هم پیش دبستانی و هم کلاس ازش خیلی راضین.پیش چند دکتر روانپزشک بردیم که آخری قرص ریسپیریدون ا میلی گرم شبی نصف تحویز کرده به مدت سه ماه.ولی با توجه به که درسش خوبه و هم اینکه سوال جوابارو کامل خوندم ودیدم عوارض مثل تشنج و حتی مسایلی ماندگار در زمینه هورمون هان جنسی و چاقی برگشت ناپذیر چطور میگید قرص خوبیه.والا این مطالبی که بالا درمورد عوارضش گذاشتید واقعا هرکسی رو میترسونه.ترو به خدا بهمن بگید چکار کنم.یه بار از زیر بار دادن دارو در رفتم اگه این دفعه ندم مطمئنا شوهرم برخورد بدی خواهد داشت چون اون موافق دارو است.ولی حتی یک درصد هم عوارضی که بالا گفتین اتفاق بیفته مثل تشنج و سندروم ها این ریسپریدون جه ارزشی داره؟و اینکه این دارو روی هوش بجه آیا تاثیر منفی داره یا نه؟خواهش میکنم به من کمک کنید.واقعا عولرض حانبی دارو منو از دادنش منصرف میکنه.در ضمن دکتر یه دوره سه ماهه دارو براش نوشته و اینکه از صد نظری که در مورد داروهای بیش فعالی خوندم حتی دو نفر هم راضی نبودن ممنون میشم راه رو به من نشون بدید و منو از این سردرگمی نجات بدید.

    • تو همین تهران توی هر کلاسی لااقل ۱۰ تا ۱۵ بچه دارن مصرف میکن.اگر بد بود یا تشنج کرده بودن ،پدر و مادرها حاضر بودن این قرصو بدن؟یا فکر میکنید شما از همه ی مادرهای دیگه دلسوزتر هستید؟

  12. با عرض سلام
    دختر ۱۲ ساله ای دارم که حدود دوماهیه که به شدت پرخاشگر و عصبی شده و با من و پدرش خیلی بی ادبانه رفتار می کنه و اگر چیزی مطابق میلش نباشه عصبانی شده و به دیوار ضربه می زنه با چیزی و پرت می کنه و یک جورایی غیر قابل تحمل شده به پرشک مراجعه کردیم لیتیم ۳۰۰ روز ی سه بار داده و بعدتقریبا ۳هفته چون تغییر ی نداشت رسپریدون هم اضافه شد که دوز ش به ۲ تا در روز رسید نظرتون و می خواستم در این خحصوص بدونم.

    • ریسپریدون که قرص امتحان پس داده و خوبیه واسه مشکلات رفتاری.
      لیتیوم هم یک قرصیه که با قدرت بسیار خلق تحریک پذیر رو در حالت دوقطبی و همچنین در پرخاشگریها کنترل میکنه .منتهی باید مراقب عوارض سه گانه اش در مصرف بیش از شش ماه باشید که شامل اینهاست.کم کاری تیرویید..چاقی…..مشکلات کلیوی

  13. سلام خسته نباشید.دکتر من چهار ماهه برای درمان افسردگی و وسواس جبری اسنترا و نورتریپتیلین مصرف میکنم.دیروز پیش یک روانپزشک رفتم ایشون قرص ریسپریدون یک میلی رو اضافه بر دوتا داروی مصرفی بذای من تجویز کرد.دیشب اولین قرص رو خوردم ولی صبح سر درد شدید و سنگینی سر داشتم ضمنا هنگام خواب صداهای معمولی اطراف رو با صدای خیلی بلند و بم توی سرم میشنیدم طوری که یکی دوبار از خواب بیدار شدم.نظرتون رو بهم بگید ممنون میشم.با تشکر

    • احتمالا برای ایجاد احساس تسکین و بهبود خواب شبانه یا کاهش افکار مزاحم بهتون دادن
      یکی دوبار دیگه نصف اینمقدار امتحان کنید اگربرطرف نشد ،معنیش اینه که بهتون نمیسازه

Comments are closed.