سود و زیانِ ریسپریدون

– ریسپریدون چیست: 

داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین  مغز  اثر می کند،برای  بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را  در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک  و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص  بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک  گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.

– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانه‌ها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو  و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی  نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.

– موارد مصرف ریسپریدون
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: IMG_20160805_153726
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی  و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال  که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و  دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).

۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در  دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.

توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.

– منع مصرف ریسپریدون:

۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.

۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.

۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.

۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.

۵- بیماری پارکینسون

۶-سرطان سینه

۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی

۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.

– اسامیِ دارو :

نام ژنریک:

risperidone

_اسم تجاری  

risperdal

– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:

۱-این قرص در دوزهای ۱  و ۲ و۳ و  ۴  میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه می‌باشد. بهتر است یکبار در روز  مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.

۲-شروع دارو با دوز (۱)  یا  (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز  درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.

۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید

۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.images

۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).

۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.

– نکات مهم در مصرف ریسپریدون: 

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.

۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.

عوارض ریسپریدون: 

۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:

– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن  – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.

۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آن‌ها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:

-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بی‌نظمی،کاهش  یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.

مسمومیت دارویی:

– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.

رهنمودهای کلی: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صِرفِ وجودِ یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند با تنظیم خلق و رفتارتان،سرنوشت ِ شما را به سمت یک زندگیِ سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
-منابع
www.mayoclinik.org
www.Rxlist.com
www.drugs.com
www.Medlinplus.gov
www.darooyab.ir

kaplan &sadock’s Synopsis Of Psychiatry

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 
-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

34 Comments

  1. آیا ریتالین وریسپریدون درمان کننده هستند یعنی بعد از بهبودی میتوان مصرف دارو را قطع کرد ؟ یا فقط تا زمانی که مصرف میشوند تاثیر دارند؟

  2. سلام اقای دکتر
    من دخترم ۶ سالشه و مناسفانه توی خانواده اتفاقات خوبی نیفتاده و بچه من تحت تاثیر قرار گرفته
    من دخترم رو حدودا ۵ ماه پیش بردم پیش دکتر و تشخیص دکتر پیش فعالیه دخترم بود
    و شربت ریسپریدون براش تجویز کرد
    یک مدت واقعا عالی بود این دارو خیلی تاثیر داشت ولی اواخر هر وقت از شربت استفاده کرد سردرد میگرفت
    منم قطعش کردم
    ولی واقعا عیر قابل کنترل شده من شاغل هستم خیلی اذیت میشم با بچه میرم سرکار وخیلی خیلی پرخاشگری میکنه
    میخواستم بدونم اگر من دوباره این شربت رو تهیه کنم و همان دوز قبلی که دکتر تجویز کرده بود بدم به غزل عوارض نخواهد داشت یا ادامه ندم ؟وعلت سردرد بچه هنگام مصرف شربت چی میتونه باشه؟
    با تشکر

  3. جناب دکتر معلم دخترم میگه تمرکزش خوبه درسس خوبه مشکلی نداره ولی خیلی به دوستش وابسته س.مورد بدش اینه که دوستش ازش باج میگیره بابت دوستیش مثلا بهش گفته بود باید ظرفای مارو بشوری تا باهات بازی کنم یا خونه مون تمیز بشه بعد بازی کنیم.امروز گریه میکرد که دوستم از من اینارو خواسته تا باهاش بازی کنم البته نمیاد بگه از ترسش که اجازه ندم بره کتمان میکنه ولی من اتفاقی متوجه شدم ازش پرسیدم که گفت.و زیاد هم باج داده بابت دوستیش😖

  4. سلام.پسر۱۳ ساله ای دارم که در سن ۱۰ سالگی پزشک تشخیص بیش فعالی داد.و از اون موقع کپسول استراموکس ۱۸ با دوز یک عدد صبح یک عدد ظهر و ریسپیریدون ۱ رو یک دوم شب ها استفاده میکنه.حدودا یکساله که به همین منوال ادامه دادیم و به پزشک مراجعه نکردیم.این داروها اصلا خوبه؟ تا چه سنی باید مصرف کنه همش میگه مامان مگه من قرصیم که باید مدام قرص بخورم😔اقای دکتر یه دختر ۷ ساله هم دارم به شدت وابسته به دوستش هست که همسایه مونه و همکلاسیشه زندگی واسم نذاشته.خیلی بهانه گیر و مدام در حال گریه کردن و داد زدنه مدام لب بالاشو با دستش میکشه خصوصا وقتی استرس داره یعنی داره فیلم میبینه همینطور لبشو میکشه.دکتر نبردمش نمیخوام دارو بخوره.ریسپریدون بهش بدم؟لطفا راهنمایی کنید خسته شدم واقعا گاهی میشینم گریه میکنم

  5. سلام دکتر لطفا به این سوال پاسخ بده قول میدم آخرین سوالم باشه رسپریدون چون باعث کاهش دوپامین درمغز میشه امکانش هست که کسی که افسردگی داره این قرص افسردگی را بیشترش کنه

  6. سلام وقت بخیر ممنونم که لطف میکنید وراهنمایی میکنید
    کسی که اسکیزوفرنی داره وقتی وضعیت حاد بوده هذیانهایی که گفته و کارهای غیر عادی که انجام داده بعدها ارومتر شد به یادش هست؟ما دارو داخل غذا میریزیم و به بیمار میدیم چون بیماریشو قبول نداره رسپریدون ۴بی پریدین کلونازپام الان یک ماهی میشه چقدر باید ادامه بدیم تا ارومتر بشه و این فکر ما قصد کشتن اونو داریم از سرش بیرون میره متشکرم

    • زیر نظر پزشک باشید.ایشون دوز رو تا اونجاییکه جواب بگیره افزایش میده
      و اگر جواب نگیره دارو رو عوض میکنه

  7. سلام اقای دکتر خدا قوت سلامت باشید.من هفت سال پیش بدلیل فشاری که روی من بوداسکیزوافکتیو گرفتم.پنج سال ریسپریدون و والپروات و بی پریدین مصرف کردم بعد خودسرانه داروهامو قطع کردم دوباره عود کرد یک سال مصرف کردم تحت نظر پزشک بعد ازدواج کردم و زندگی خیلی خوبی دارم و الان حال روحی ام خیلی خوبه پزشکم گفتن داروهاتو امتحانی قطع کن ولی دوزش رو تعیین نکرد چجوری قطع کنم یکباره قطع کردم حدود ده روز نخوردم بعد یه حسی بهم دست داد که از علایم بیماریم بود مثل پخش فکر یا اینکه احساس کردم همسرم احساسمو میفهمه بعد دوباره دارو خوردم و به محض خوردن دارو ارامش گرفتم و فک میکنم بیشتر خوب شدن حالم مربوط به وابستگی من به دارو بود چون اثرش تلقینی بود و به محض قورت دادن دارو احساس بهبودی کردم.خواستم ببینم امیدی هست یک روز بدون دارو زندگی کنم.و اینکه ایا پیدا کردن ریشه بیماری و کار روانشناسی روی اون میتونه در بهبودی تاثیر داشته باشه یا نه.سپاس فراوان

    • خب چ اشکالی داره روزی یک قرص میخورید ولی با سلامت و سازگاری زندگی کنید.مردم روزی ده بیست تا قرص ب ای دردهای جسمیشون میخورن

  8. سلام اقای دکترمن مبتلا به دوقطبی هستم.حدود سه سال هست که دارومصرف میکنم ویکبار ectشدم.ویک دوره بیمارستان بستری شدم دوسال پیش.الان هیچ چیزی منو خوشحال نمیکنه بی تفاوت به اطرافم شدم وتفکر خودکشی دارم خصوصا دربرخوردبامشکلات که البته الان کمتر شده.من پرستارم اماسرکار نمیرم یعنی نمیخوام برم سرکار خوشم نمیاد کار کنم.میترسم واسترس دارم وسه بار از کارم انصراف دادم والان همش کابوس بیمارستان میبینم وتحت فشارم براکارکردن برااینکه خانواده گیر ندن بروسرکارتصمیم گرفتم بگم میخوام ادامه تحصیل بدم والان دارم درس میخونم اماحس میکنم بخاطر ectوداروهاحافظم مختل شده.وبی اراده شدم.عصبی میشم.از مهمون متنفرم ودلم نمیخوادفردجدیدیو ببینم سرووضعم نامرتبه وشلخته هستم تمایلی برای ظاهرم ندارم.نسبت به قبل بهتر شدم حتی باوجوداین علایم .داروهام ریسپریدون۱ولیتیوم ۳۰۰روزی یکی بود که هفته پیش دکترم ریسپریدون رو افزایش داده به۲میلی گرم.الان چنتا سوال داشتم خدمتتون
    ۱من تاکی باید مصرف دارو رو ادامه بدم الان سه ساله دیگه خسته شدم ایا خودم قطع نکنم؟
    ۲ایا اینکه من تمایلی به کار کردن ندارم مربوط به بیماری هست وخوب بشمتمایلم به کار کردن برمیگرده؟
    ۳خیلی بی ارده هستم در درس خوندن.حافظم خوب نیست نوروفیدبک۱۸جلسه به زور رفتم اماجوابی نگرفتم چیکارکنم؟حافظم بخاط ای سی تی بد شده؟
    ۴این بیماری چقد طول میکشه خوب بشه من دوره سخت افسردگیو پشت سرگذاشتم حدود یکسال افسردهبودم چقد طول میکشه خوب شم؟
    ممنون میشم کمکم کنید

    • تو فاز افسردگی دو قطبی قرار دارید .زیر نطر پزشکتون دوز پایین ضدافسردگی تجویز میشه

      • باتشکر از پاسخگوییتون امااقای دکتر باوحدیکه خیلی افسرده ام وحتی تو دوران شدیدتری از افسردگی ک اقدام ب خودکشی هم داشتم دکترم ضدافسردگی تجویز نکرد.وتوضیح داد که ممکنه واردفاز مانیک بشم الان دوسال از دوره مانیکم گذشته واین دوسال هرروز افسرده بودم.اماضدافسردگی تجویز نشد من الان واقعا از زندگیم افتادم.چاره چیه؟

        • خب اگر این خطر وحود داره
          باید به همون داروهای دوقطبی که خاصیت صدافسردگی هم داشته باشن بسنده کرد

  9. سلام آقای دکتر پسر من سه سال و نیمش هست.تو خونه و فامیل و مهدکودک همیشه رضایت داشتیم ازش.توی مهد هم همیشه میگفتن آرومه البته تو خونه فعال بود ولی نه در حدی که آسیب زننده باشه.تمرکزش عالی.مدیریت مهدش تغییر پیدا کرد شرابط خیلی زیاد جدی شد.گزارش می کرد که بچه ها میزننش ولی اون وارد درگیری فیزیکی نمیشد اما اصرار می کرد مهد نره.باز تو مهد ازش راضی بودن تا اینکه یک روز گفتن خشن شده و برخورد فیزیکی داشته.و تو خونه کمی بیقرار بود منتها شدید و فیزیکی نه.چند بار دیگه هم گزارش خشونت دادن ازش تو یک ماه.تا اینکه گفت مربی منو زده. به مشاورشون گفتم و فیلم رو دید متاسفانه تایید کردن که این اتفاق افتاده. بعد این ماجرا من اشتباه کردم بازم فرستادمش اونجا یک مدت.ولی بعد مدتی نفرستادم.بعد یک مدت خشونتش زیاد شد من و پدرش هم میزد. از هر چیزی ناراحت میشد یکی به دو می کرد. مقصر هر کاری دیگران رو می دونست.مجبور بودم تو محیط اجتاعی نبرمش چون آسیب میزد.کاردرمان و مشاور می بردم.خودم احساس کردم او دی دی داره. رفتار خودمون تو خونه می دونم که نسبتا خوبه و والدین پر اشتباهی نیستیم.همسرم پزشک هستن گفتن ریسپریدون خوبه براش.اما باز بردم فوق تخصص روانپزشکی اطفال.تشخیص او دی دی رو رد کردن.پرسیدن وسواس پیدا نکرده؟اضطراب نداره؟که هر دو بود و من فقط پرخاشگری رو دیده بودن.گفتن ادجاسمنت دیس اوردر هست.۲۵/میلی شربت ریسپریدون دادن از همون روز اول معجزه ش رو دیدیم. گفتن بعد یک هفته همون مقدار هم عصر اضافه بشه.البته این هم اضافه کنم پتحصص اطفال از ۸ ماه پیش ملاتونین داده بودن برای خوابش که خیلی بد بود و بسیار موثر بود اونم.
    الان سه هفته از رسپریدون گذشته سه هفته اول عالی بود یعنی همون بچه سابق شده بود کمی مهربان تر حتی.سه روز پیش تولد دوست مهدکودکش رفت با اکراه.بعد از اون خوب بود ولی از دیروز دوباره تحریک پذیز شده چنگ میندازه و حرف های تلخ میزنه البته نه به شدت قبل از رسپریدون.می دونم که خیلی اشتباه کردم اون تولد بردمش هرچند اونجا خوب بود ولی فکر می کنم چیزهای تلخی براش یاد آوری شد.نگرانم که دارو دیگه اثرش از بین بره و جواب نده روش.چه کار می تونم بکنم؟آیا ممکنه دیگه اثز نکنه روش و دوباره پرخاشگر بشه؟

  10. سلام دکتر رسپریدون واسه افسردگی بهبود خلق وخو مفید هست کدام دارو ازاین دسته واسه افسردگی وعصبی بودن مفیده واسه من گفته بودید داروهای اتیپیک واسه توکارسازه میخوام بدونم رسپریدون میتونه واسه من کارساز باشه

  11. سلام آقای دکتر وقت بخیر من دوسال قبل دچار حمله عصبی شدم و شروع کردم به گفتن هذیان و بیخوابی تحت درمان قرار گرفتم رهاکین رسپریدون ۴ و بی پریدون خوردم تا اینکه از یکسال قبل کم کم دوز داروهام کم شد و رسپریدون به شبی یک میل رسید بعداز یک دوره مراجعه به پزشک و داشتن کمی استرس دوباره رسپریدون ۲ شد و بعد حالم بهتر شد احساس استرسم ازبین رفت و دکتر گفتن زیادی حالت خوب شده و تو دچار اختلال دوقطبی شدی و دوباره رسپریدون و ۴ کردن من خیلی ناراحت و نگران این وضعیت هستم شاید دکتر در تشخیص اشتباه کردن چون من اصلا عدایم سرخوشی و شاد بودن مفرط رو ندارم اگر تشخیص ایشان اشتباه باشه خوردن رسپریدون ۴ برای من که رو به بهبودم بد نیست؟

    • ریسپریدون برای رفع هذیان و بیخوابی و حمله عصبی خوب بوده.حتی برای اضطراب هم خوبه

  12. باسلام خسته نباشید.پسرم ۱سال و ده ماهه هست.از اسال و نیم روانپزشک تشخیص دادن بیش فعاله.قرص هالوپریدول و اریپیپرازول رو امتحان کردم اثری نداشت.پیش دکتر مغز و اعصاب بردمش براش ریسپریدن۱نوشتن که ظهر و شب یک چهارم بهش بدم چون قبلا با اریپیرازول دچار بیقراری شدید شد میترسم .ممکنه این قرص هم دچار بیقراری بشه تا کی باید مصرف بشه این قرص بیش فعالی رو درمان میکنه؟

  13. سلام آقای دکتر، ممنون از وقتی که میذارید. برادرم ۱۷ سال سن دارنو میگه سه سال پیش با یک از دوستاش دچار عمل لواط شده اونم در حد مقدمه ی این کار. الان از اون موقع علایم افسردگی رو توش میبینم. مثلا کم حرفی گوشه گیری، افت تحصیلی و غمگینی. خودش هم میگه فکر اون کار و پشیمانی همیشه عذابش میده و یک لحظه هم رهاش نمیکنه. این هفته رفتیم دکتر فروتن. با اینکه گفتن مشکلتون خیلی عادیه اما براشون قرص سرترالین ۱۰۰ شبی یک عدد و رسیپریدون شبی یک عدد تجویز کردند. خواستم نظر شما در مورد وضعیت برادرم و داروهایی که نوشتن رو بپرسم. شما یه جایی بالاتر نوشته بودید رسیپریدون میل جنسی رو از ریشه نابود میکنه، به نظرتون ارزش داره مصرف کنه این قرصا رو؟ عوارض جنسی چقد طول میکشه برطرف بشه؟ ممون از لطفتون

      • جسارتا آقای دکتر من اشتباه نمیکنم. شما در پاسخ به کاربری به نام “حسن” که نوشته بودند قرص ریسپریدون ۱ میل و اسنترای ۵۰ میل مصرف کردن و الان افکار جنسی زیاد دارند اینگونه پاسخ دادید: “برعکس این داروها کلا میل و احساس و افکار جنسی را از ریشه نابود میکنه”. این عینا پاسخ شما بودهدر تاریخ ۷ دی ۱۳۹۷ در ۱۲:۳۰ ق.ظ . لطفا برای ما بفرمایید آیا این داروها مخصوصا ریسپریدون عوارض جنسیش چگونه است؟ آیا طرف برای همیشه دچار مشکل جنسی میشه؟

  14. سلام آقای دکتر.من پسری دارم شش ساله که در سن حدود دوسالگی تشخیص اوتیسم گرفت ..از اونجایی که در سن کم کاردمانی های خوب و پیوسته ای را داشت(گفتار .بازی گروهی.موتورینگ.ماساژ درمانی .تراپی های ذهنی و جسمی ) تقریبا نود در صد مشکلاتش حل شده. چند زبانه هست (فارسی و هلندی و زبان انگلیسی و فرانسه را صحبت میکنه )امسال کلاس اول هست و سر کلاس درس مثل خواندن و نوشتن و ریاضیات مشکلی نداره( از دوسالگی خواندن نوشتن و محاسبات را بلد بود ) خیلی پسر آروم و خوبیه پرخاشگری نداره حرف گوش کن هست ..تنها مشکلی که هیچ وقت حل نشد علا رغم تراپی های فراوان تیک هست ..به این صورت که در مواقع هیجان دستهاش را در اطراف بدنش تکون میده و چند قدم میره و برمیگرده..و در درسهای شنیداری بدون تصویر تمرکز خوبی نداره نمیتونه مدت زیادی بشینه و گوش بده تکون زیاد میخوره.. من بلژیک هستم خواستم بدونم با توجه به تجربیات شما میتونم رسپریدون برای برطرف شدن تیک و تمرکز بیشتر روزی یک چهارم قرص یک میلی گرم بدم؟

Comments are closed.