سود و زیانِ ریسپریدون

– ریسپریدون چیست: 

داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین  مغز  اثر می کند،برای  بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را  در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک  و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص  بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک  گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.

– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانه‌ها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو  و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی  نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.

– موارد مصرف ریسپریدون
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: IMG_20160805_153726
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی  و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال  که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و  دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).

۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در  دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.

توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.

– منع مصرف ریسپریدون:

۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.

۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.

۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.

۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.

۵- بیماری پارکینسون

۶-سرطان سینه

۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی

۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.

– اسامیِ دارو :

نام ژنریک:

risperidone

_اسم تجاری  

risperdal

– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:

۱-این قرص در دوزهای ۱  و ۲ و۳ و  ۴  میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه می‌باشد. بهتر است یکبار در روز  مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.

۲-شروع دارو با دوز (۱)  یا  (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز  درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.

۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید

۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.images

۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).

۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.

– نکات مهم در مصرف ریسپریدون: 

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.

۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.

عوارض ریسپریدون: 

۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:

– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن  – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.

۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آن‌ها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:

-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بی‌نظمی،کاهش  یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.

مسمومیت دارویی:

– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.

رهنمودهای کلی: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صِرفِ وجودِ یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند با تنظیم خلق و رفتارتان،سرنوشت ِ شما را به سمت یک زندگیِ سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
-منابع
www.mayoclinik.org
www.Rxlist.com
www.drugs.com
www.Medlinplus.gov
www.darooyab.ir

kaplan &sadock’s Synopsis Of Psychiatry

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 
-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

33 Comments

  1. دو روزه شبا قبل خواب ریسپریدون ۱ میخورم ولی صبح که میشه خیلی خوابم میگیره …. اینا موقتیه یا باید دوز رو کم کنم ؟ یه سوال دیگم اینکه این خواب الودگی و خستگی جزو عوارض دارو هست یا تاثیرش؟

  2. سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من یک پسر ۷ساله دارم که روانپزشک براش تشخیص بیش فعالی داده و قرص ریتالین۱۰میل و ریسپریدون۱میل داد که کم کم مقدارش رو زیاد کنم من از یک چهارم شروع کردم ولی خیلی باعث بیقراری و پرخاشگریش شد مدام گریه میکرد و بهانه می‌گرفت مجبور شدم ندادم ریسپریدون رو روزی نصف قرص میدادم خیلی رفتارش خوب شده بود ولی بعد ۲۰روز می‌گفت یه آهنگ تو سرم هی تکرار میشه بیقراری میکرد به صداها حساس شده بود صدای همه چیز اذیتش میکرد ترسیدم دیگه ندادم بعد یک هفته کمی خوب شد ولی از اون موقع یک تیک پیدا کرده یه صدایی مثل آهنگ زیر زبونش میخونه خیلی نگرانشم آقای دکتر آیا دارویی هست که عوارضش کم باشه؟اصلا بیش فعالی درمان میشه؟

  3. سلام وعرض ادب دکتر محترم و بزرگوار. من مرد و۳۹ ساله هستم. قصد بارداری داشتیم که من با تجویز پزشک ۸ سال هست این داروها را میخورم.و هر کاری میکنم داروها را به خاطر بارداری چند روز قطع کنم اما نمیتونم. اما خانمم اصلا دارو مصرف نمیکنه. من با مصرف این داروها باردار بشویم آیا مشکلی برای بچه ایجاد میشود؟ وآیا بچه ام ارثی افسرده میشود؟ بزرگواری فرمایید لطفا جواب کامل دهید. داروهای مصرفی من آمیتریپتیلین ۲۵ و ترانکوپین ۲۵ و پرانول ۲۰ و تری هگزیفنیدیل ۲ واز هر کدام هر روز یک عدد هست. با تشکر واحترام.

  4. سلام آقای دکتر بنده دچار وسواس فکری شدم الان سه هفته اس سرترالین پنجاه یکی صبح یکی شب و یک عدد ریسپریدون هم شبها میخورم اما خوب نشدم . چاره چیه ممنون میشم جواب بدید

  5. سلام آقای دکتر.ممنون از آرامش و پاسخگوییتون. مادر من سنشون بالاست.سه ساله داروی آلزایمر مصرف میکنن.روزی دوبار اگزلون ۴/۵. و یک آسنترا. مدتی بود که خوابشون بشدت بهم ریخت و شب و روز رو گم میکردن.۱۰ روز پیش بردمش دکترش گفت اگزلون۶ روزی دوبار و شبی یک زولپیدم.۶ روز مصرف کرد.حالش خیلی بدتر شده.دیگه گاهی منو هم نمی‌شناسه و عروسش رو کلا دیگه نمی‌شناسه.مجددا ۳ روز پیش رفتم.دکترش گفت همون اگزلون ۴/۵ بخوره.و بجای زولپیدم، روزی دوبار نصف ریسپریدون ۱میلی مصرف کنه..سوالم از خدمت شما اینه آیا مصرف این قرص با توجه به بیماریش خطر نداره؟؟.
    اگه بخوره اون مشکل شناختش بهتر میشه؟
    یعنی دوز بالای اگزلون و زولپیدم انقد مشکل ایجاد کرده یا مریضیش شدید شده؟؟؟ البته mri که انجام داده گفت آلزایمرش شدیدتر نشده.

    خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید

  6. سلام آقای دکتر، پسر من پنج سال و نیمش هست، قبل از شروع کرونا متاسفانه تو مهدکودک مورد آزار بچه ها و مربی قرار گرفت و من خبردار نشدم، بعد مدتی از طریق سرایدار اونجا فهمبدم و ویدئو مهدکودک رو دیدم که مربی پسرم رو تنبیه فیزیکی میکرد،پسرم تا قبل این ماجرا هیچ مشکل پرخاشگری نداشت، بعدش به طرز فاجعه باری رفتارهای تکانشی و اضطرابی پیدا کرد، روانشناس و در ادامه روانپزشک رفتیم ریسپریدون تجویز کردند خیلی رفتارهاش بهتر شد، بازی درمانی هم میرفت تا کرونا شد، چند ماه اوضاع خیلی خوب بود ولی بعد مدتی خیلی مضطرب شد و رفتارهای تکانشی برگشت ولی کمتر از قبل دکتر دوز ریسپریدون رو کم کرد و فلوکستین رو کم کم رسوند به یک میلی گرم و ریسپریدون شد دو بار ۲۵/. میلی گرم در روز.
    اضطرابش واضحا کم شده و ارتباطاتش خیلی بهتر شده ولی رفتارهای تکانشی داره، ناگهان بدون مقدمه پرت میکنه یا میزنه بقیه رفتارهاش تمرکز بازی هاش نرماله.
    به نظر شما چه کاری میتونم انجام بدم نگران مدرسه رفتنش هستم و اینکه این رفتار ها رو با همکلاسی هاش بکنه و طرد بشه

    • حتما باید با داروهای مناسب کنترل بشه
      اول از همه همین ریسپریدون
      اگه لازمه بازم باید دوزش افزایش پیدا کنه
      داروهای مکمل هم وجود داره

  7. سلام و وقت به خیر
    انشالله موفق و موید باشید اقای دکتر
    سوال من این هست استفاده داروی ضد افسردگی با رسپیدال ضروری هست؟
    بنده روزانه رسپیردال دو و سرترالین ۱۰۰ مصرف میکنم
    استفاده رسپیردال تنها و با هیچ داروی دیگری شدنی هست؟
    مشکل بنده اسکیزوفرنی بود که حل شد و گمان میکنم الان برای عود نکردن رسپیردال مصرف میکنم

  8. سلام اقای دکتر عزیز و وقت به خیر
    بنده بیست ساله هستم
    سال کنکور کم میخوابیدم و در نهایت شبی تا پنج صبح بیدار بودم و فقط دو ساعت خوابیدم
    از ان روز با ده ساعت خواب هم ارضا نمیشوم و مدام خواب الودم
    واگر زیر ده ساعت بخوابم سردرد شدید دارم
    نام بیماری من چیست و به چه دکتری مراجعه کنم؟

  9. سلام جناب دکتر عزیز
    برادر من حدود پنج ماه پیش تصادف کردن و دچار ضربه مغزی شدن وبعد از دو هفته بستری در بیمارستان دکتر قرص لوبل و ریسپیدون دادن روزی دو عدد بعد از دو ماه دوباره دکتر گفتن تا دو ماه دیگه دوز این قرص ها رو نصف کن و روزی یکی بخور
    اما برادرم به دلیل اینکه میگفت نزدیک زمان خوردن این قرص ها که میشم همش اعصابم خورد میشه و بعد از خوردنش هم تا چند ساعت میشینم و همش فکر های بیخودی میکنم اینقدر که سر درد میگیرم و نمیخوام دیگه بخورم. بعد از کلی اسرار قبول کردن که دو هفته دو هفته دوز قرص رو نصف و بعد دو هفته یکهفته هم یک چهارم بخورن
    اولش میگفتن خیلی بهترم اما الا دو هفته هست که قرص ها رو کامل قطع کردن میگن خیلی عصبی میشم و همش میخوام با یکی دعوا کنم و موقعی که می خوابم همش خواب دعوا و در گیری میبینم و الان سه روزی هست که میگن موقعی که سریع بلند میشن و میشینن احساس سرگیجه دارن
    اینا میتونه عوارض قطع قرص لوبل و ریسپیدون ۱ میلی گرمی باشه؟ آیا دوباره باید قرص هاش بخوره مجدد؟ آیا استفاده از آلپرازولام نیم برای آرام شدنش مفید هست یا دارو های گیاهی مثل عرق بهارنارنج و عرق اسطوخدوس یا چون قبلا خونریزی داخلی مغز داشتن نباید اینا مصرف بشه؟
    خیلی خیلی ممنون از توضیحات و راهنمایی هایی که میفرمایید.

    • با توجه به سابقه ضربه همون داروها خوب بوده براش یا از همون خانواده که باید توسط پزشک تجویز بشه

      • سلام اقای دکتر درود بر شما بنده ۲۲ سال دارم و ورزش نیمه حرفه ای انجام میدهم و مسابقه کشوری دارم قرار است دیگر زندگیم رو بصورت حرفه ای با ورزش عجین کنم .بنده چند روز پیش پدرم CVAداشتند و خونریزی و جراحی شدن و …. من به شدت از این حادثه ناراحت شدم رفتم دکترمربوطه و به بنده قرص لیتیوم ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت با قرص ریسپریدون ۱ میلی تجویز کردند من در مورد ورزش سنگین باهاشون متاسفانه صحبت نکردم یعنی اصلا قرار بود برای ورزشم برم خودمو درست کنم تا به اهدافم برسم البته قبل از شروع ورزش بنده سابقه ۶ سال خوردن قرص هاب اعصاب مانند دپاکین ۵۰۰ ریتالین و نیموسکار و هالوپریدول و.. داشتم اما به دستور پزشک همه را قطع و شیوه مشاوره را پیش گرفتم اما حالا واقعیت میترسم از بیحالی و مخصوصا افزایش وزن برای کسی که چربی بدنم ۸ درصد هست .نمیدانم اشکال کار کجاست شیوه ورزش کردنم برای موفقیت اشتباست یا کم صبر بودن و درک نکردن در پول خرج کردن و الویت بندی در خرج کردن . بنده علاقه وافری به خرید کردن و پول خرج کردن و خرید اجناس به درد بخور مثه طبیعتگردی و ورزشی و پزشکی دارم .امیدوارم کمکم کنید امشب فقط رسپریدون را مصرف کردم . منتظر جوابتون میمونم اقای دکتر 🖐

        • خب با همین ریسپریدون شروع کنید و اگه لازم بود روزی دوبار بخورید.در عوض به کمک یه روانشناس خوب که سبک زندگی شمارو نظارت کنه عادات بد خودتونو آهسته آهسته تغییر بدید.جاه طلبی زیاد…رفیق بازی…میل به شهرت و بدست اوردن دل دیگران…لذت طلبی زیاد…افراط در ورزش…بداخلاقی با خانواده…ولخرجی میتونه آفات زندگی شما باشه و در همین جوانی شمارو زمین بزنه…اهسته و پیوسته جلو رفتن چیزیه که در صنف شما عامل موفقیته
          واقعا عادت کن در مادیات به کم قانع باشی و هر ماهی که خرجت رو کنترل کردی در اونصورت بخودت افتخار کن

  10. سلام دکتر خسته نباشید من ۱۵ سالع تیک صوتی دارم وقتی نصف ریسپریدون یک میلی گرم میخورم هر شب کلا برطرف میشه ولی وقتی دوز رو کم میکنم یا قطع میکنم بعد چند ماه دوباره به شدت تیک و اظطراب میگیرم . سوالم اینه اگه من نتونم دارو رو قطع کنم مصرف سالای طولانی این قرص عوارضی داره ؟ یا مثلا تا آخر عمر مصرف کنم عیبی نداره؟

  11. سلام آقای دکتر خسته نباشید برادر من سندرم داون داره و ۱۷ سالشه اغلب هر سه روز یکبار شبها قبل خواب صورتش بی احساس میشود و دچار وسواس و بی قراری می شود حرکات کلیشه ای و کار های تکراری انجام می دهد و به خواب نمیرود از چشمانش اشک میریزد و تعریق میکند و حالت مضطرب مانند دارد و نمیتواند زیاد دراز بکشد و همه چیز را کنترل می کند بیش از یک سال هست ریسپریدون یک میلی گرم صب و شب مصرف میکند چندین بار به چند نفر از همکارانتون مراجعه کرده است و و دارو های تری هگزیفنیدیل ۲ ترانکوپین پیراستام را به دارو قبل اضافه کردند که چند ماهی است در حال مصرف آنها هست و فقط پرخاشگری اش در مواقع عادی بهتر شده جدیدا روانپزشک احتمال صرع داده و داروی والپروات را برای او تجویر کرده که تا به حال مصرف نکرده آیا مصرف این دارو ها همزمان تداخلی بین آنها ایجاد نمی کد و موثر است و بهتر است والپروات را هم مصرف کند یا خیر؟
    ممنون از شما

  12. سلام اقای دکتر خسته نباشید پسرم از ۴ سالگی تشخیص اختلال رشدی گرفت که یک سال از بچه های دیگه عقب وباید کاردرمانی جسمیو ذهنی بره و چون وضوح گفتارش هم پایین بود گفتار هم بره بعد از یک سال پسرم رو به خاطر اینکه ببینم مشکل دیگه نداشته باشه دکتر مغز و اعصاب بردم و اونجا با یه تشخیص ۱۵ دقیقه ای توسط همکار دکتر گفتن که اوتیسم خیلی خفیف داره و بهش ریسپریدون دادن که یک چهارم یک میل صبح و یک چهارم ۱ میل هم شب بخوره الان پسرم روی هم رفته با یه مدت که به خاطر کرونا توانبخشی نبردم و دوباره چند ماه شروع کردم یک سال میشه توانبخشی میره خیلی بهتر شده امسال باید کلاس اول بره الان ۶ ماه داره ریسپریدون میخوره مشکل پسرم تا حد زیادی برطرف شده واینکه به غیر از همون دکتر مغز و اعصاب هیچ کجا دیگه تشخیص اوتیسم داده نشد و گفتن اختلال تعامل اجتماعی داره و مقداری اختلال کلامی من از عوارض دارو میترسم به دکترش هم میگم میگه باز بخوره خوبه در صورتی که این دارو بلاخره داروی اعصاب و فکر نمیکنم پسر من خیلی نیاز داشته باشه پسرم گیر دادنهایی داشت قبل از شروع دارو که تقریبا برطرف شده مدت ۶ ماه زمان زیادی برای دادن دارو اعصاب به بچه ۶ ساله چکار کنم اقای دکتر لطفا راهنماییم کنید

    • دیگه الان چه کم چه زیاد همه ی بچه ها با اینجور مشکلات رو میگن :طیف اوتیسم
      روی اسم اینقدر حساس نباشید
      مهم‌نیست اسم این مشکلات چی باشه چون در هر صورت داروشون یکیه
      بچه ی شما هم با دارو بهتر شده.ازش دریغ نکنید

      • سلام دکترجان من داروهای لیتیوم کربنات شبی یک عددوریسپریدون ۲شبی یک عدد وبعضی مواقع یک عددکلردیازپوکساید۵مصرف می کنم وسنم ۳۲سال هست می خواستم بدونم میشه ویتامین دی مصرف کنم باداروهای فوق تداخل نداردسپاس ازشما

  13. سلام و خداقوت دکتر عزیز
    من دختری ۲۸ ساله هستم
    دکتر من حدود یک سال توهم شدید داشتم که به یک باره از توهم خارج شدم و بعد ان صدایی در ذهنم میشنیدم که با من حرف میزد از زمانی که توهمم تمام شد برای قطع شنیدن صدا رسپیردال مصرف کردم و الان بعد از دو سال صدا هم نمیشنوم
    چه مدت دیگر باید رسپیردال مصرف کنم ؟

    • اینو دکترتون فقط میتونه تصمیم بگیره براساس معیارهایی
      مثلا چقدر شدید بوده
      ایا هذیان و توهمات از نوع خاص اسکیزوفرنی بوده یا نه
      ایا ژن بیماری وجود داره یا نه
      چقدر اسیب زننده است توهمات و …
      اینارو فقط دکتر خودتون میتونه جواب بده
      قانون ثابتی وجود نداره اصلا

  14. آقای دکتر عزیز ممنون از پاسخ شما، تو کامنت ها فرموده بودین که هورمون هایی مثل دوپامین و سروتونین و اپی نفرین در خلق آدمی موثرند، پس می شه گفت که اعمال و اخلاق آدمی تحت تسلط هورمون هاست کما اینکه بسیاری از بزهکاران دچار اختلالات روانی هستن و هورمون هاشون قاعدتا تنظیم نیست ، پس با این حساب قضیه جبر و اختیار هم زیر سوال می ره چون ما شدیدا تحت تسلط هورمون ها هستیم! اگر هیتلر آنتی سایکوز مصرف می کرد مسلما چنین جنایاتی رو مرتکب نمی شد و بالعکس مسلما آدم های خوب ساختار مغزی و هورمونی سالمی دارن! گویا فاصله ی رویکرد فیزیولوژیک روانشناسی و شک‌ در اصل جبر و اختیار و سایر مبانی علم الاخلاق، تار مویی بیش نیست

  15. آقای دکتر با سلام، من بیماری درماتیت سبوروئیک دارم و همچنین داروهای ریسپریدون ۲، لاموتریژین ۱۰۰ و سرترالین ۱۰۰ هر سه روزی ۱ عدد مصرف می کنم، همونطور که بهتر مستحضر هستید یکی از دلایل عود این بیماری پوستی مشکل استرس هستش و من به رغم مصرف این داروها، هنوز هم استرس دارم، پدر و مادر عزیزم هم مشکلات اضطرابی و تغییر ناگهانی خلق دارند، استرس من از نوع ترس از وقوع حادثه ی ناخوشایند و ناگوار برای اعضای خانواده ست، همراه با افکار وسواسی و تکرارشونده و فکر کردن مدام به اتفاقات بدی که در گذشته رخ داده و خودم رو به خاطر این اتفاقات سرزنش می کنم، از نشست و برخاست و ارتباط با مردمی که جز شهوات و نفسانیات به چیز دیگری فکر نمی کنند شدیدا بیزارم، هر صفحه ی یک رمان رو شاید ده بار بخونم چون به شدت کمال گرا هستم و نمی خوام کلمه ای رو از دست بدم، در حین مطالعه ذهنم منحرف میشه و تمرکزم رو از دست میدم و در رشته ی بی پایانی از افکار غوطه ور میشم بدون اینکه متوجه بشم و ناگهان به خود میام، آقای دکتر من مشکلاتم رو پذیرفتم و نسبت به اونها آگاهم و به رغم اینها امید به زندگی و شور زندگی دارم و می خوام که زندگی خوب و هدفمندی داشته باشم، یک کنج خلوت که کسی مزاحمم نباشه و مطالعه ی کتاب و داشتن آرامش چیزیه که از زندگی می خوام ، آیا داروهای دیگری وجود داره که کیفیت زندگی منو تا حدی ارتقا بده؟ خیلی از شما ممنونم به خاطر راهنمایی های شما آقای دکتر فرهیخته و مهربان

    • فکر نمیکنم ازین داروها بهتر وحود داشته باشه
      ولی موضوع اینه که فقط با روش دارویی به سطح بالاتر ازین نمیرسید
      بایددبرید سراغ تغییرات شخصیتی در خودتون

Comments are closed.