سود و زیانِ ریسپریدون

– ریسپریدون چیست: 

داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین  مغز  اثر می کند،برای  بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را  در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک  و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص  بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک  گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.

– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانه‌ها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو  و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی  نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.

– موارد مصرف ریسپریدون
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: IMG_20160805_153726
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی  و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال  که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و  دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).

۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در  دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.

توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.

– منع مصرف ریسپریدون:

۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.

۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.

۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.

۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.

۵- بیماری پارکینسون

۶-سرطان سینه

۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی

۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.

– اسامیِ دارو :

نام ژنریک:

risperidone

_اسم تجاری  

risperdal

– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:

۱-این قرص در دوزهای ۱  و ۲ و۳ و  ۴  میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه می‌باشد. بهتر است یکبار در روز  مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.

۲-شروع دارو با دوز (۱)  یا  (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز  درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.

۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید

۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.images

۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).

۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.

– نکات مهم در مصرف ریسپریدون: 

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.

۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.

عوارض ریسپریدون: 

۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:

– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن  – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.

۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آن‌ها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:

-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بی‌نظمی،کاهش  یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.

مسمومیت دارویی:

– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.

رهنمودهای کلی: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صِرفِ وجودِ یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند با تنظیم خلق و رفتارتان،سرنوشت ِ شما را به سمت یک زندگیِ سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
-منابع
www.mayoclinik.org
www.Rxlist.com
www.drugs.com
www.Medlinplus.gov
www.darooyab.ir

kaplan &sadock’s Synopsis Of Psychiatry

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 
-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

31 Comments

  1. سلام ۱۷ ساله یعنی از اوایل راهنمایی افسردگی عمیق ودلمردگی و وسواس فکری شدید دارم تو این چند سال هیچ درمانی نگرفتم تا اینکه این دوسال نزد روانپزشک رفتم با اینکه خواهرم دوقطبی هستش منم دوقطبی تشخیص داده شدم ولی فقط عصبانیت وخشم و بی پروایی بعضی وقت ها باضدافسردگی ها داشتم ویا اینکه هیچ نوع ضدافسردگی هیچ تاثیری روی افسردگیم نداشت,جدیدا لاموتریژین ۵۰ روزی دوبار لیتیوم ۳۰۰ روزی دوبار الانزاپین ۲/۵ روزی دوبار سرترالین ۱۰۰ و فلوکسامین که فلوکسامین رو این بار رفتم وگفتم سرترالین هیچ تاثیری رو وسواسم نداشته بنابراین فلوکسامین ۱۰۰ کنار سرترالین ۱۰۰ برام تجویز کردن وگفتن امکان قطع سرترالین نیست چون روحیت خوب شده باهاش واز ظاهرم فهمید, میخوام نظر شما رو بدونم

  2. سلام خسته نباشی دکتر عزیز
    قبلا شرایطم رو براتون توضیح داده بودم
    والپرات ۴۰۰ و اسنترا ۱۰۰ مصرف میکردم یک ماه
    الان یک ماهه والپرات ۲۰۰ صبح ها و ۱۰۰ اسنترا مصرف میکنم
    مشکل اینجاست در عرض دوماه ۱۲ کیلو چاق شدم
    الان اسنترا منو چاق کرده یا والپرات؟؟؟
    قدم ۱۸۵ و وزنم ۷۳ بود الان شدم ۸۵ کیلو
    چیکار کنم وزنم بیاد پایین دارم چاق و چاق تر نیشم

  3. سلام خسته نباشید
    اقای دکتر من پسری ۵ساله دارم که الان چهار ماهه فهمیدم دچار تاخیر رشدی چند ماهه هست پیش گفتار وکار درمان بردم اوایل خیلی خوب بوده اما این اواخر یعنی ماه اخر اصلا دوست نداره که بریم پیش گفتار وکار درمانش وقتی هم میریم به شدت مخالفت میکنه وخودشو به در ودیوار میزنه وبه شدت جیغ میزنه پیش دکترش بردم ایشون ریسپیدون براشون تجویز کرده که یک چهارم اخر شب باید بهش بدم اما من هنوز شروع نکردم در اصل میترسم از کلیه داروهای که به مغز واعصاب ربط داره میترسم الان از لحاظ گفتار خیلی خوب شده وتمام خواسته های خودشو مطرح میکنه وتعادلش خیلی خوب شده وتمرکزش با کاردرمان کمی بهتر شده وخیلی خوب نشده وحسی های بچم هم کمی بهتر شده فقط این داد زدنها وبیقراریها هست که منو میترسونه ایا به نظر شما من درمان با قرص را هم شروع کنم یا همون گفتار وکار درمان کافی هست لطفا راهنمایی کنید در ضمن ارتباط چشمی پسرمم خیلی خوب شده

  4. دوقطبی هستم البته خفیف و۹۹ درصد افسردگی, درکنار تثبیت کننده ها والانزاپین سرترالین برای وسواس تجویز شده ولی نتیجه ای برا وسواس نداشته دزش ۱۰۰ هستش, قبلا فلوکسامین ۱۰۰ حدود ۵۰ درصد وسواسم روکنترل کرد, آیا به پزشکم بگم تجویز کنه برام

  5. سلامآقای دکتر پسری ۴/۵ ساله دارم توی خونه خودمون که باشیم خوبه وای جایی بریم یا مهمونی بیاد یا مرکز خرید یا بیرون هر جا بریم بشدت شیطنتش زیاد میشه اگه بیرون بریم کف خیابون یا مرکز خرید میشینه غلت میزنه تمرکزش خوبه مهد کودک میره کلاس زبان یاد گیریش خوبه ولی گاهی اوقات سر کلاس هم بی قرار میشه بردم دکتر رسپریدون بهش داده ولی الان چند روز میگذره هنوز قرص رو بهش ندادم میترسم از عوارضش یا اینکه میترسم چند وقت بدم و بعد بخوام قطع کنم بد تر بشه و تمرکزی هم که داره رو از دست بده نظر شما چیه آیا بدم یا نه

    • بیش فعالی داره
      باید همین دارو رو بخوره
      ملیونها بچه ی مردم دارن ایندارو رو میخورن

  6. سلام پسر من چهار سالو نیمه دارم خیلی لجبازه وشیطون بردمش پیش دکتر مشاوره از این نوع قرص ها داد بهش عوارضشو خوندم خیلی بده بعد دکتر نگفت این بچه من پیش فعال هست یا نیس گفت نمیدونم حالا که تشخیص نداده به نظر شما این قرص رو من به بچه ام بدم یا نه خواهش میکنم کمکم کنین

  7. سلام آقای دکتر
    ممنون از شما و از زحماتی که میکشین
    من پسری ۳۶ ساله هستم از قبل از سن بلوغ به مدت ۱۰ سال استروئیدهای مختلف رو برای ورزشم (بدنسازی و بسکتبال)
    بی رویه مصرف میکردم (۱۳۷۵تا۱۳۸۵) تا اینکه معجزه وار پی به‌ راه طی شده پر خطرم بردم و مصرفم رو به سختی قطع کردم .تمام وزنی رو که این سالها با داروها به دست آورده بودم با ورزش های هوازی بدون دارو (دوچرخه سواری ، کوهنوری،فیتنس ، یوگا ) کم کردم چیزی حدود ۴۵ کیلو (از ۱۲۰ رسوندم به ۷۸ !! ) طی حدوداً ۴ سال جوری که کسی که منو چند وقت ندیده بود اصلاً نمیشناخت ..! از سال ۸۹ مجدداً شروع کردم به عضله سازی و وزن آوردن اینبار بدون دارو و موفق شدم تا ۱۱۰ کیلو دوباره وزن بیارم آنهم طی ۴ سال احساس خوبیه که بتونی پاکسازی بکنی و مجدداً از نو طبیعی بسازی ناگفته نماند تمام این مدت بی وقفه هر روز ماریجوانا مصرف میکردم تا حس کردم کاملاً اعتیاد پیدا کردم چیزیکه فکرشو نمیکردم تصمیم به ترک گرفتم تقریباً ۳ سال طول کشید مصرفم قطع شد الانم نزدیک ۳ سال هست دیگه هیچ مصرفی ندارم اما سؤال و مسئله من از شما این هست که :
    من در تمام طول این سالها حدوداً ۲۰ سال با عوارض ریز و درشت سوءمصرف استروئید و مخدر دست و پنجه نرم کردم که یکیش افسردگی و اضطراب بوده تا ۵ سال پیش اصلاً نمیدونستم افسردگی چیه فقط حس میکردم مشکلی دارم شرایطم نرمال نیست ( خستگی مفرط اضطراب خلق پایین کم حرفی و گوشه گیری به زور و سختی انجام دادن کارها و …)
    چند تا دکتر رفتم هر کدوم بهم چند تا قرص دادن ولی چون هم زمان بود با مصرف ماری جوانا دو سه روز بیشتر نخوردم چون با مصرف ماری جوانا چند ساعتی کشش داشتم و سر حال بودم گفتم ترک کنم بعد برم سراغ قرص چون حس کردم اثر همو نا میزون میکنه حالا که ۳ سال از ترکم میگذره دیگه احساس میکنم وقتشه یه مقدار سطح دوپامین و سروتونینم پایینه یعنی علائم اینو میگه در ضمن یادمه یکی از قرصهایی که یکی از دکترا بهم داده بود به قدری حالمو تغییر داده بود و خوب کرده بود که هیچ وقت تو زندگیم همچین حس روشن و خوب و جذابی نداشتم جوریکه از خودم ترسیدم و فقط یک روز مصرف کردم کانّه کلاً یک روز در تمام عمرم زندگی کرده باشم چون همزمان بود با مصرف مخدر گفتم هر چه سریعتر ترک میکنم تا بتونم با این قرص خودمو بالانس کنم ولی از بد حادثه اسم اون قرص یادم رفته و من در حسرت در حال جستجوی اون قرص بودم که رفته رفته به سایت شما رسیدم دیدم شما پاسخگو و متعهد هستین گفتم هر چند طولانی و خسته کننده با کمال معذرت با شما در میون بزارم
    خیلی به حافظه و مغزم فشار آوردم تا این أسامی یادم اومد ( هالو پریدول ، ریسپریدین ، سیتالوپرام ، ونلافکسین ، فلوکستین و سرترالین) فکر میکنم یکی از اینا بود ولی مطمئن نیستم کدوم شایدم هیچ کدوم !!
    البته تو این یک ماه به متخصص غدد (دکتر باقر لاریجانی) مراجعه کردم وچندین آزمایش خونی و هورمونی دادم خوشبختانه مشکل حادی تشخیص نداد و کلا سه تا آمپول تستسترون ماهی یک بار بهم داد چون من استروئید مصرف میکردم همیشه حس میکردم هورمونام به هم ریختن همونم بود ولی دکتر لاریجانی به ۳ تا آمپول بسنده کرد که برای من راضی کننده نبود چون با توجه به مطالعاتی که داشتم و حالاتی که دارم متوجه شدم خیلی از این این حالات در نتیجه به هم ریختگی هورمون ها هست و با تنظیم اونها مشکلات من از قبیل افسردگی و اضطراب حل میشه ولی دکتر نظر دیگه ای داد که من تعجب کردم
    حالا مجدد در پی درمان هستم به خاطر همین دوباره در پی اون قرصو اون حال اون روزم حیرونم ….هههیییی خدااا
    با توجه به این سرگذشت شما چه دستوری میدین؟
    من چه کنم که بتونم حال طبیعی خودم رو که فقط یک روز‌تجربش کردم ‌و به دست بیارم؟
    گفتم برم از هر کدوم از این‌ قرصهاکه‌خدمتتون عرض کردم یکی یه ورق بگیرم امتحان کنم تا شاید به اون حال برسم که با شما آشنا شدم گفتن اول باهاتون در میون بذارم
    واقعاً میبخشید سرتونو درد آوردم
    ممنون میشم هر چه زودتر راهنماییم کنین….

    • بهترین کار اینه که از طریق زندگی طبیعی و بدون مصرف داروهای شیمیایی بخودتون کمک کنید
      مشکل شما اینه که بدنتونو دستکاری میکنید و از حالت طبیعی خارج می کنید و باز برای نرمال شدن از یک ترکیب شیمیایی دیگه استفاده می کنید الی آخر

    • سلام من علایم افسردگیم بسیار شبیه شما بود و توسط قرص اتوموکستین مزه زندگی بهم برگشت به نظرم احتمالش هست اسم قرص مورد نظرتون اتوموکستین باشه

  8. سلام اجرتون با خدای حسین, پزشکم الانزاپین ۲/۵ با دو سه دارو نوشته ولی من ۵ میل الانزاپین مصرف میکنم چون تمام استخوان های بدنم نرم میشه افکار بدبینیم از بین میره ولی با ۲/۵ کمتر البته ۲ ماه هستش پیشش نرفتم وقراره چند وقت دیگه انشالله برم پیشش ,دو روز ۲/۵ خوردم بعدش احساس خوبی نداشتم احساس افسردگی غمگینی بی حالی کلا خانوادگی الانزاپین میخوریم من و یه برادر ویه خواهر, همین ۵ میل رو ادامه بدم؟

  9. سلام آقای دکتر من ۲۳ سالمه و وسواس فکری و اضطراب فراگیر دارم راجع به سلامتی عزیزانم، نزدیک ۵-۶ ماه میشه تقریبا اینطوری شدم پزشکم برام آسنترا ۱۰۰ و ریسپریدون ۱ رو تجویز کردن که آسنترا رو با ۱/۴ و ریسپریدون رو با ۱/۲ شروع کنم ،همزمان تحت نظر روانشناس هم هستم به نظرتون درمان خوبیه؟ باید تا آخر قرص بخورم؟

  10. سلام
    من با مصرف داروی رسپیریدون دچار تاری دید شدم آیا با قطع دارو عوارض کاملا برطرف میشه یا خیر؟؟

  11. سلام, افسردگی دوقطبی دارم حدود چندین ساله افسردم الان دارو مصرف میکنم, اقای دکتر مشکلم اینه وقتی فصل زمستان یا پاییز شروع میشه یا حتی تابستان و بهار غم دردناک وعظیمی رو تجربه میکنم ونلافکستین ۳۷/۵ هم مصرف میکنم, ایا دارویی نیست این رنج عظیم رو از من برداره خیلی دردناکه خیلی

    • باید پیش یه دکتر با دل و جرات بری که دارو با دوز بالا به شما بده
      چون خیلیها اینکار رو نمیکنن

  12. اقای دکتر سلام, یه سوال اینکه فردی با افسردگی حدود ۱۲ سال مداوم میتونه از نشانه های افسردگی دوقطبی باشه مثلا از سنین ۱۵ سالگی شروع بشه

    • بله ممکنه بعدا حالات سرخوشی هم ایحاد بشه در اونصورت تشخیص به اختلال دو قطبی تغییر پیدا میکنه

  13. سلام.خسته نباشید.من وقتی ۴ سالم بود تشنج کردم یه مدت خانوادم منو بردن دکتر ولی دیگه نبردن چند سال خوب بودم الان ۲۶سالم شده پارسال بودم خدمت تو خدمت حالم بد شد یعنی اینطوری بود که سر صبح چشمام یه درد خفیفی داشت و همینطور دردش بیشتر شد تا جایی که دردش حالمو خیلی خراب کرد و اول دستام و بعد دهنم قفل شد و چشام داشت سیاهی میرفت که منو بردن بهداری و شدت دردم کم شد و این درد تا یک هفته همرام بود ولی نه با اون شدت.این اتفاق سال ۹۲ هم واسم اتفاق افتاده بود.برای همین خیلی نگران بودم چند روز پیش رفتم پیش دکتر مغز و اعصاب و دکتر برام قرص کاربامازپین و دلوکسی کپ نوشت دلوکسی کپ مصرفش فقط شبه ولی کاربامازپین هم صب و هم شبه.من وقتی قرص کاربامازپینو مصرف میکنم بدنم سست میشه به شدت خوابم میاد و قلبم خیلی تپش داره اشتهای به غذام خیلی کمتر شده دشتشویی هم کمتر میرم افسردگی داشتم الان احساس میکنم بدتر شده شکمم اومده بالا با اینکه غذا خیلی کم میخورم به دکتر گفتم بهم گفته روزای اول اینطوریه قرصو نصفش کن.خیلی میترسم با اینکه دکتر گفته ولی خیلی میترسم عوارضشو خوندم خیلی زیاده مصرفشو کم کنم؟

    • ولی اگر تشنج کنید وسط خیابون خطرناکتره و عواقبش غیرقابل پیش بینیه
      دارو حتما باید بخورید
      میتونید درخواست کنید از پزشکتون قرص خارجی براتون بنویسه

Comments are closed.