دپاکین فقط داروی ضد تشنج نیست

-متخصصین اعصاب و روان(psychiatrists) ممکن است در نسخه ای که برای مراجع خود می نویسند،داروی دپاکین(DEPAKINE) را هم تجویز کرده باشند و بیمار پس از تهیه آن از داروخانه و خواندن بروشور دارو که در آن  درج شده است که این دارو برای بیماری صرع(=تشنج) مصرف می شود شوکه شوند و به تجویز روانپزشک خود شک کنند و تصور کنند که یا این دارو اشتباهی تجویز شده و یا روانپزشک آنها اساسا در موردشان تشخیص اشتباهی داده است.
-ولی باید توجه داشت که هر دارویی موارد مصرف چندگانه در زیرشاخه های مختلف پزشکی دارد که ممکن است همه ی آنها در بروشور دارو قید نشده باشد و در آنجا صرفا به شایعترین بیماریی که این دارو برای آن به کار می رود اشاره شده باشد .

دپاکین
دپاکین

-بنابرین به تجویز روانپزشک خود اعتماد کنید و در جریان باشید که دپاکین داروی بسیار موثر و کم خطر و امتحان پس داده ای در این موارد است:
۱-خشم انفجاری(Intermittent explosive disorder)

۲- عدم کنترل تکانه(impulse control disorder)
۳-تحریک پذیری – پرخاشگری(aggression)
۴-رفتارها یا تکانه ها ی (=جنسی) غیرقابل کنترل
۵-خلق ادواری( =دوره ای بیش از حد شاد و دوره ای بیش از حد افسرده بودن)
۶- آشفتگی (agitation) و بیقراری های شدید و غیر قابل تحمل
۷-اضطرابهای مزمن  و مقاوم که با داروهای معمول ضد اضطراب کنترل نگردند
۸-اختلال سلوک و رفتار درکودکان(Conduct Disorder)
۹-درمان کمکی در بیش فعالی کودکان(ADHD)
۱۰-درمان کمکی در اختلالات اوتیسم(autistic disorder)
۱۱-درمان کمکی در افسردگی های مزمن یا مقاوم(Treatment-resistant depression )
۱۲- درمان اختلال دو قطبی(BMD)
۱۳-درمان انواع دردهای عصبی(tension headaches)
۱۴- درمان انواع سردردهای میگرنی(migraine headaches)
و موارد بسیار دیگری که ممکن است روانپزشکِ معالج شما  تجویز این دارو را به صلاح شما بداند .

-در صورتی که این داروتوسط متخصص اعصاب و روان(=سایکیاتریست) برای شما تجویز گردیده، اشخاص متفرقه ی پیرامون شما و یا فرد ِ نسخه پیچ داروخانه و حتی متخصصین سایر رشته های پاراکلینیکی  حق اظهار نظر و به شک انداختن شما را ندارند.

دپاکین داروی کنترل رفتار
-ولی اگر شما هرگونه شک و دودلی در مورد این دارو دارید فقط با روانپزشک خود تماس بگیرید تا از علت تجویز این دارو مطلع گردید.خوشبختانه اغلب روانپزشکان در مواقع اورژانس راهی برای تماس با خودشان برای شما در نظر گرفته اند.
-و باز هم خوشبختانه، بر خلاف شایعات و نگرانی های که در مورد این دارو و عوارض آن گفته می شود،در واقعیت این دارو بسیار مفید و کم عارضه بوده و عوارضی مانند ناراحتی کبدی بسیار بسیار نادر بوده اند.البته برای اطمینان بیشتر بهتر است در شش ماه اول مصرف این دارو،آزمایشات کارکرد کبدی(liver function test) بصورت مرتب انجام گیرد و به بیمار در مورد هرگونه آلرژی دارویی – لکه ها و بٍثورات پوستی – زردی(یرقان) و بی اشتهایی و استفراغ ناگهانی – کاهش پلاکت یا گلبولهای سفید خون- پیشاپیش آگاهی داد.هرچند که احتمال این عوارض خیلی کم است و چندان جای نگرانی نیست .
-اما بیشترین عارضه ای که در عمل گریبانگیر مراجعین،مخصوصا خانمهای مصرف کننده ی این دارو بوده است:عارضه ی افزایش وزن و چاقی است که بیش از هر عارضه ی دیگری موجب عدم تمایل آنها به ادامه مصرف دپاکین شده است که برای حل این مشکل هم هر روانپزشکی بنابر تجربه و مهارت بالینی خود تمهیداتی همچون تنظیم دوزاژ دارو-همراهی با داروهای کاهنده ی وزن-توصیه های غذایی و ورزشی را در نظر می گیرد.

– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص  یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آنها و از نحوه ی تعامل نروترانسمیترها و رسپتورها در سلولهای عصبی آگاهی ِ کامل داشته و برآنها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانه ی داروها  آن هم فقط با کسب ِاطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه های ناقص ِ دانشجویی  و یا با الگو گرفتن از  نسخه ی سایر بیماران و تهیه آنها از مراکز غیر مجاز خیابانی،بسیار خطرناک بوده و عواقب آن،غیرقابل پیش بینی است.


-همچنین در جریان باشید که سود و زیان دارو را باید در مقایسه با یکدیگر  بسنجید و به صرف وجود یک عارضه ی کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه،از مصرف دارویی که می تواند سرنوشت خلق و رفتار و شخصیت شما را به سمت یک زندگی سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)

-تلفن وقت دهی ۸۸۵۵۶۹۴۶( از مشاوره یا پاسخ از طریق تلفن معذوریم)

 

-وبسایت: www.parvizaliverdi.com

 

31 Comments

  1. سلام آقای دکتر من با توجه به میگرنم دپاکین۵۰۰ مصرف میکنم آیا احتمال داره پس از چند ماه کبدم به مشکل بخوره آخه الان ۹ماهه مصرف میکنم برای میگرنم و خیلی قرص خوبی تو کنترل سردردا !!؟

  2. سلام وقت بخیر دکتر من به مدت ۳ سال ماری جوانا مصرف کردم و این موضوی به شدت در اعتماد به نفسم تاثیر گذاشته نسبت به افراد بدبین شدم همش نگرانم که منو اذیت کنن به طوری که نگاهشون نمیتونم بکنم چشمام یه حالت تیک گرفتن پیدا کرده که دیدم مختل شده خیلی خجالتی شدم و عرق میکنم و قرمز میشم حالت چشمهام نمیدونم به چه علت اینجوری شده یکبار چشم پزشک رفتم و گفتن حتی عینک هم لازم ندارم اما یک اختلال توی نگاه و چشمام پیدا کردم و الان مدتی هست که ترک کردم و در گذشته هم افسردگی داشتم الان تشدید شده حس نا امیدی بی انگیزگی شغل و درسم رو نصفه و نیمه رها میکنم یک روز حالم خوبه یک روز بد تپش قلب و تعرق دست دارم گاهی اضطراب دارم بعضی مواقع اما اصلا حالت های سردرد و میگرن و تشنج و این حالت هارو ندارم بدنم از لحاظ سیستماتیک همه چیز اوکی هست همه مشکلاتم روانی هست سابقه سقط جنین داشتم مریضی اچ پی وی گرفتم و اینها همه من رو داغون کرد از لحاظ روحی و بعضی اوقات به خودکوشی هم فکز میکنم اما جرأت ندارم با یک دکتر در حد ۱۰ دقیقه اینهارو غیر حضوری بیان کردم برام دپاکین ۵۰۰ شبی نصف تا یک هفته بعد کامل و ریسپریدون به همون شکل و سرترالیت تا ۴ روز نصف بعد کامل تجویز کردن من در حال حاضر خیلی میترسم شروع کنم قرصارو چون از عوارضش میترسم و تا به حال هم قرص نخوردم

  3. سلام جناب دکتر
    من مادرم بخاطر میگرن حدود یکسالی هست دپاکین ۵۰۰ شبی یک عدد استفاده میکنه.
    ایشون شب ها خواب های ترسناک و کابوس میبینن طوری که از شب تا صبح ۳ الی ۴بار از خواب میپرن…
    میخواستم ببینم از عوارض دپاکین میتونه باشه؟
    شما برای برطرف کردن این خواب ها و داشتن خواب آسوده چه پیشنهادی دارین ؟
    پیشاپیش ممنونم بابت پاسختون

  4. سلام دکتر خسته نباشید
    همسر من ۳۵ سالشونه هفته پیش دچار تشتج خفیف شدن، به نظر شما باز هم ممکنه این اتفاق براش بیفته؟ ناگفته نماند حدود ۹ ساعت قبلش الکل زیاد مصرف کرده بود،

  5. سلام . میخواستم بدونم دلیل چاق کنندگی دپاکین فقط افزایش اشتهاست یا نه به دلیل تغییر در جذب قند و چربی باعث چاقی میشه چون اگه فقط افزایش اشتها باشه میشه کنترل کرد ..

  6. سلام اقای دکتر.برای اضطراب منتشر و اجتماعی و افسردگی بسیاری از داروهای ضدافسردگی مصرف کردم‌.اکنون تجویزم : لاموتریژین ۲۵ صبح یکی اس سیتا لوپرام ۱۰ شب یکی کوّتیاپین ۲۵ شب نصف و رهاکین ۲۰۰ شب نصف. دکترم گفت داروهای ssri برات مناسب نیست و مبتونی اس سیتا قطع کنی.. سوالم از خدمتتون که این نسخه تداخلی با هم ندارن و مصرفشون با هم برای بدن مضر نیستو دوزشون خوبه؟ و اینکه لازمه واقعا اس سیتا رو قطع کنم؟؟ ممنونم

  7. سلام آقای دکتر خسته نباشید من ۴ماه دارم قرص دپاکین رو مصرف میکنم به همراه فلوواکسامین ۱۰۰ بعد از گذر این چند ماه احساس میکنم عصبی شدم بی حوصله ام انرژی ندارم تو هر کاری که میرم زود منصرف میشم باید چیکار کنم تورو خدا کمکم کنید سپاس

  8. سلام دکتر من صرع میوکلونیک برام تشخیص داده شده و مدت دوسال دپاکین ۵۰۰مصرف میکنم ،دکتر معالجم روزی دوتا دپاکین رو توصیه کردن ولی من اوایل یک قرص میخوردم‌و سرگیجه شدید داشتم و چندبار بیهوش شدم برای همین نصف قرص در روز میخورم و حملات میوکلونیکمم هم کم شده ،اشتباه کردم سرخود دوز قرص رو کم کردم؟؟

  9. سلام آقای دکتر.میخاستم ببینم آیا اضافه وزن مصرف دپاکین بعد از اتمام دوره درمان و قطع مصرف قرص از بین می‌رود؟من ب مدت یکسال قرص دپاکین و سرترالین برای میگرن مصرف میکنم و دکنرم گفته بعد از اتمام بسته اخر نیازی ب مصرف مجدد نیست.فقط میخام بدونم برای اضافه وزنی ک این یکسال پیدا کردم چکار باید کنم

  10. سلام اقای دکتر ، دکترم تشخیص میگرن دادن و قرص دپاکین۵۰۰ تجویز کردم امت دو هفتس میخورم یه کم فقط بهتر شدم ( دو ماه مدام سردرد دارم) ،،تاثیر دارو چقد بعد مصرف هستش؟ و اینکه من چند ماه ایند قصد بارداری دارم مشکلی بوجود نمیاد ؟؟ دکترم گفت یکماه قبلش قطعش کن

  11. با عرض سلام. جناب دکتر من آنسفالیت هرپس در فروردین ۹۸ گرفتم و یک تشنج داشتم. بعد از اون تا به امروز حمله نداشتم. نوار مغزها تقریبا خوب هستن.از دپاکین ۵۰۰ روزی دوتا مصرف میکنم کماکان. البته قرار هست تا فروردین ۱۴۰۰ با همین دوزیج ادامه بدم و بعد یواش یواش کم بشه. مشکل من اینه که بو کلا نمیفهمم یعنی همه بوها یکی هستن… و ذهنم بسیار بدمزه شده و بیس همه مزه ها برای من الان تلخ و ترش شده. فولیک اسید هم دارم میخورم یک شبی یک عدد.

  12. سلام
    آقای دکتر
    روانپزشک برام دپاکین و تری فلوئوپرازین۱ نوشته .اینا را شب میخورم. ولی صبح تا ظهر روز بعد کرخ هستم و کمی خواب آلوده.
    نمیتونم درس بخونم تمرکز را برام ایجاد نمیکنن .
    مشکل از تری فلوئو پرازین هست؟ جایگزین نداره؟

  13. سلام آقای دکتر
    من پیش روانپزشک با تست IVA 2 تشخیص بیش فعالی و نقص توجه در همه انواع توجه داشتم، به روانپزشک ارجاع داده شدم و ایشون بعد از صحبت ۱۵ دقیقه ای برای من دپاکین ۵۰۰ نصف صبح نصف شب نوشتن، اومدم اینترنت خوندم برای مراجعین دو قطبی هست، ولی من فقط به ایشون گفتم حالم کلا خوبه دختر شاد قری و سرزنده ای هستم و عاشق و پذیرای همه ابعاد خوب و بد زندگی هستم ماجراجو و تجربه طلب هستم و حتی از مرگ ترسی ندارم و وقتی پیش بیاد قطعا تجربه ی پرواز قشنگی خواهد بود، گاهی اوقات بی دلیل سرخوشم(مدیتیشن میکنم) ایشون پرسیدن احساس میکنی هرکاری و هر چیزی از دستت برمیاد و سوپر توانایی، من گفتم خیر فقط از حال خوب جاری لذت میبرم.
    با مطالعه متوجه شدم ایشون فاز مانیک رو از من میخواستن پیدا کنن
    بنظر شما اشتباه برداشت نکردن از حرفام؟ من گاهی با غزلی از مولانا هم حس سرور دارم…
    هنوز قرصمو شروع نکردم، چون به تناسب اندامم خیلی اهمیت میدم و اگه چاق بشم حال خوشی ندارم,
    ممنون میشم راهنماییم کنید،

    • بله انچه در جلسه مصاحبه رخ داده این بوده که یا شما اغراق امیز و نمایشی از خودتون گزارش دادید یا ایشون اغراق آمیز برداشت کردند.کلا تشخیص دو قطبی زیادی تو بورسه این روزها
      شما بهتره در جهت تقویت تمرکز اقدام کنید .با اقای کمال برزگر قاضی میتونید همفکری کنید در مورد روشها

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*