-متخصصین اعصاب و روان(psychiatrists) ممکن است در نسخه ای که برای مراجع خود می نویسند،داروی دپاکین(DEPAKINE) را هم تجویز کرده باشند و بیمار پس از تهیه آن از داروخانه و خواندن بروشور دارو که در آن درج شده است که این دارو برای بیماری صرع(=تشنج) مصرف می شود شوکه شوند و به تجویز روانپزشک خود شک کنند و تصور کنند که یا این دارو اشتباهی تجویز شده و یا روانپزشک آنها اساسا در موردشان تشخیص اشتباهی داده است.
-ولی باید توجه داشت که هر دارویی موارد مصرف چندگانه در زیرشاخه های مختلف پزشکی دارد که ممکن است همه ی آنها در بروشور دارو قید نشده باشد و در آنجا صرفا به شایعترین بیماریی که این دارو برای آن به کار می رود اشاره شده باشد .
-بنابرین به تجویز روانپزشک خود اعتماد کنید و در جریان باشید که دپاکین داروی بسیار موثر و کم خطر و امتحان پس داده ای در این موارد است:
۱-خشم انفجاری(Intermittent explosive disorder)
۲- عدم کنترل تکانه(impulse control disorder)
۳-تحریک پذیری – پرخاشگری(aggression)
۴-رفتارها یا تکانه ها ی (=جنسی) غیرقابل کنترل
۵-خلق ادواری( =دوره ای بیش از حد شاد و دوره ای بیش از حد افسرده بودن)
۶- آشفتگی (agitation) و بیقراری های شدید و غیر قابل تحمل
۷-اضطرابهای مزمن و مقاوم که با داروهای معمول ضد اضطراب کنترل نگردند
۸-اختلال سلوک و رفتار درکودکان(Conduct Disorder)
۹-درمان کمکی در بیش فعالی کودکان(ADHD)
۱۰-درمان کمکی در اختلالات اوتیسم(autistic disorder)
۱۱-درمان کمکی در افسردگی های مزمن یا مقاوم(Treatment-resistant depression )
۱۲- درمان اختلال دو قطبی(BMD)
۱۳-درمان انواع دردهای عصبی(tension headaches)
۱۴- درمان انواع سردردهای میگرنی(migraine headaches)
و موارد بسیار دیگری که ممکن است روانپزشکِ معالج شما تجویز این دارو را به صلاح شما بداند .
-در صورتی که این داروتوسط متخصص اعصاب و روان(=سایکیاتریست) برای شما تجویز گردیده، اشخاص متفرقه ی پیرامون شما و یا فرد ِ نسخه پیچ داروخانه و حتی متخصصین سایر رشته های پاراکلینیکی حق اظهار نظر و به شک انداختن شما را ندارند.

-ولی اگر شما هرگونه شک و دودلی در مورد این دارو دارید فقط با روانپزشک خود تماس بگیرید تا از علت تجویز این دارو مطلع گردید.خوشبختانه اغلب روانپزشکان در مواقع اورژانس راهی برای تماس با خودشان برای شما در نظر گرفته اند.
-و باز هم خوشبختانه، بر خلاف شایعات و نگرانی های که در مورد این دارو و عوارض آن گفته می شود،در واقعیت این دارو بسیار مفید و کم عارضه بوده و عوارضی مانند ناراحتی کبدی بسیار بسیار نادر بوده اند.البته برای اطمینان بیشتر بهتر است در شش ماه اول مصرف این دارو،آزمایشات کارکرد کبدی(liver function test) بصورت مرتب انجام گیرد و به بیمار در مورد هرگونه آلرژی دارویی – لکه ها و بٍثورات پوستی – زردی(یرقان) و بی اشتهایی و استفراغ ناگهانی – کاهش پلاکت یا گلبولهای سفید خون- پیشاپیش آگاهی داد.هرچند که احتمال این عوارض خیلی کم است و چندان جای نگرانی نیست .
-اما بیشترین عارضه ای که در عمل گریبانگیر مراجعین،مخصوصا خانمهای مصرف کننده ی این دارو بوده است:عارضه ی افزایش وزن و چاقی است که بیش از هر عارضه ی دیگری موجب عدم تمایل آنها به ادامه مصرف دپاکین شده است که برای حل این مشکل هم هر روانپزشکی بنابر تجربه و مهارت بالینی خود تمهیداتی همچون تنظیم دوزاژ دارو-همراهی با داروهای کاهنده ی وزن-توصیه های غذایی و ورزشی را در نظر می گیرد.
– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آنها و از نحوه ی تعامل نروترانسمیترها و رسپتورها در سلولهای عصبی آگاهی ِ کامل داشته و برآنها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانه ی داروها آن هم فقط با کسب ِاطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه های ناقص ِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخه ی سایر بیماران و تهیه آنها از مراکز غیر مجاز خیابانی،بسیار خطرناک بوده و عواقب آن،غیرقابل پیش بینی است.
-همچنین در جریان باشید که سود و زیان دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صرف وجود یک عارضه ی کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه،از مصرف دارویی که می تواند سرنوشت خلق و رفتار و شخصیت شما را به سمت یک زندگی سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-تلفن وقت دهی ۸۸۵۵۶۹۴۶( از مشاوره یا پاسخ از طریق تلفن معذوریم)
-وبسایت: www.parvizaliverdi.com
باسلام و خسته نباشین،من امروز برای اولین بار این سایت و مطابش رو رؤیت کردم،از حسن توجه جناب دکتر سپاسگزارم.من (زن)۴۳سال دارم و مبتلا به آرتریت روماتوئید هستم،البته بیشتر از نوع عصبی تا رطوبت و این حرفا…،جدیدا دکترم قرص رهاکین ۲۰۰واسم تجویز کردن،(بعلت لرزش )ولی من لرزشی در اندامم ندارم،فقط خیلی زود عصبی میشم و از کوره در میرم،متاسفانه فقط با اعضای خانواده ام،ولی در محل کارم خوددار هستم،آیا صلاح هست که من این قرص رو مصرف کنم،البته در کنارش سرترالین هم تجویز کردن .ممنون از پاسختون
خب اول یکیشو مصرف کنید یکماه بگذره
ببینید لازم به مصرف رهاکین هم هست یا نه
بپیمسسلام و خداقوت
مطلب سایت شما درباره دپاکین رو خوندم با مطبس گرفتم واسه وقت گرفتن اما بعدمسافت باعث شد به یه روانپزشک توشهر خودمون مراجعه کنم. ممنونم از زحمات شما در ب روز رسانی سایت
بخاطر زودجوشی و عصبانیت و اینکه شدتش هرروز بیشترمیشه ب روانپزشک مراجعه کردم. سرترالین، دپاکین و پرفنازین تجویزکردن
الان ده روزه مصرف میکنم اما هم بیخواب شدم و هم شبها احساس سنگینی خیلی زیادی میکنم در قف سینه.طبیعیه اینا؟
و اخرعمر باید دپاکین مصرف کنم برای تثبیت خلق و خو یا طول درمان داره موقت؟لام موقتشب بخن
سپاس بیکران
ترکیب خوبیه ولی آسه آسه باید میخوردید …یکی یکی
سلام دخترمن درسن۱۸سالگی به توهمات دیداری شنیداری وبویایی گرفتارشد وحالا چهارسال است که زیر نطظر پزشک داروی دپاکین۵۰۰روزی دوعدد وریسپیریدون گاهی یک میلی وگاهی دومیلی استفاده میکند وداروهایی مثل بی پریدن وسرتالین درطول درمان گاهی زیر نظرپزشک استفاده میشده است حالا توهمات دیداریش برطرف شده است اماتوهمات شنیداری ان برطرف نشده است و بیماری ان همراه بااسترس وبی قراری هست وایادرمان ان قطعی هست؟لطفا جواب دهید
اینجور بیماریها احتمال عود دارن و فقط باید بفکر کنترل اون باشید و نه بدنبال درمان قطعی
سلام..دخترم ۸ سالشه از ۷ماه پیش متوجه خیره شدن او شدیم چند دکتر ک بردیم گفتن نوعی تشنجه و دارو دپاکین داده از اون موقع تا حالا مصرف دارو را با دقت انجام دادیم اما هیجگونه تغییری حاص نشد ما اهوازیم میشه راهکار یا دکتر خوب اگه سراغ دارید راهنماییی کنید واقعا از نظر روحی من و پدرش خیلی داغونییم چون وقتی وضعیتشو میبینم ک خیلی دچار این حالت میشه برامون دردناکه .ممنون
دکتر محولاتی
با سلام .آقای دکتر فرزند من مبتلا به اختلال دو قطبی و اختلال بیش فعالی و کاهش تمرکز است .یکی از داروهایی که ایشان مصرف میکند دپاکین است که البته یکی از عوارض شدید آن پر اشتهایی و پرخوری است .به شکلی که نزدیک به بیست کیلو اضافه وزن پیدا کرده اند.آیا داروی دیگری را میتوان جایگزین دپاکین نمود که تمرکز ایشون رو دچار اشکال نکنه و از طرفی اشتهای ایشون رو افزایش نده.با تشکر از رهنمود حضرتعالی
کاربامازپین و توپیرامات ممکنه افزایش وزن ندن ولی ممکنه عوارض و حساسیتهای دیگه ای داشته باشن….اثرات هر دارویی باید جداگانه امتحان بشه
با سلام.
من دختر ۲۱ ساله هستم که به دلیل حساسیت به داروی لیتیوم یک تشنج داشتم.البته مشکوک به بیماری دوقطبی هم هستم حالا دپاکین ۵۰۰ یکی و نصفی استفاده میکنم.به نظرتون زیاد نیست دوز دارو؟
از وقتی این نصف اضافه شده احساس گیجی میکنم کمی قبلش فقط یکی بود.
نظر شما چیه؟
داروی خوبیه هاااا
سلام وقتتون بخیر اقای دکتر
سوالی داشتم از خدمتتون.دکتر برای مشکل سردرد میگرنی بنده دی والپروئکس سدیم تجویز کردن .من مواقع بی خوابی زولپیدم مصرف میکنم نهایتا ۱۰ روز یکبار.ایا تداخلی بین این دو قرص وجود داره؟
ده روز یبار عیب نداره
سلام آقای دکتر
اولا از پاسخگویی شما تشکر می کنم.
من یک سال پیش برام ناراحتی و ترسی ایجاد شد که بعد ازآن یک طرف بدن از سر تا پا درد و سرگیچه دارم البته بصورت مدام نیست ممکنه در روز دو الی سه بار این اتفاق می افته که به یک متخصص اعصاب و روان مراجعه کردم که دو نوع قرص دپاکین و پاکسیل تجویز داد و بعد از مصرف خوب شدم ولی الان مصرف قرص را کم کردم که روزهای زوج شبی نصف قرص دپاکین ۵۰۰ مصرف کنم ولی متاسفانه دوباره مشکل قبلی اتفاق افتاد.لطفا راهنمایی کنید چکار باید کرد.
ی داروی سروتونینی بازم نیازه
سلام آقای دکتر اول از همه میخواستم از صبر و شکیبایی شما در پاسخگویی به سوالات تشکر کنم …
من بعلت سردردهای تنشی و میگرن قرص ایمی پرامین۲۵ روزی یک عدد و پراپرونولل ۱۰ روزی یک عدد مصرف میکنم. بعد از دوهفته تاثیر خوبی روی من داشت و سردردهام خیلی بهتر شد و متوجه شدم که علائم افسردگی م هم بشدت کاهش پیدا کرده.
دوباره به پزشک مراجعه کردم بعلت کمبود تمرکز و توجه برام قرص ادرال دوز خیلی پایین روزی یک عدد تجویز کردن. ولی بعد متوجه شدم که این قرص اعتیاد میاره و از ترسم مصرف رو شروع نکردم.
سوالم این هست که آیا باید مصرف این قرص را شروع کنم با توجه به عوارض زیاد ؟ و اینکه با داروهایی که در بالا ذکر کردم آیا تداخلی دارد یا خیر؟
بله تو مصرفش محتاط باشید بهتره
قرص ادرال رو از کدوم داروخانه تونستید تهیه کنید؟
سلام آقای دکتر ممنون از پاسخگویی شما??
من ایران زندگی نمیکنم. بله منم شنیدم که این قرص در ایران پیدا نمیشه.
دیروز یک عدد از قرص ادرال را مصرف کردم برای تمرکزم عالی بود و بدون اینکه بخوام فکر کنم خیلی تند و خوب تونستم انگلیسی صحبت کنم ولی متاسفانه سردردهام مجدد شروع شد که کلاً از مصرفش منصرف شدم البته دکتر بهم هشدار داده بود که این دارو سردرد رو تحریک میکنه و بهتره که با تمرین و ورزش تمرکزم را بالا ببرم.
سلام وقت بخیر دکتر
من یک مدتی هست که چشم چپم مشکل پیدا کرده بطوریکه گوشه چشم چپم انگار یه لامپ مهتابی خاموش روشن میکنن و دیدم رو مختل میکنه و گاهی هم برای پایین رفتن از پله باید انقدر پلک بزنم که بتونم پله بعدیو تشخیص بدم. یه روز پشت چراغ قرمز وقتی خاستم ببینم چقدر مونده چراغ تموم بشه نگاه به چراغ کردم ولی متاسفانه اصلا تنونستم تشخیص بدم که اعداد چی هستش و بعدش هم نورایه رنگی دیدم و سردرد شدید و چند مدتی هم هست که گونه سمت چپم به شدت درد میکنه و میزنه به گوشم ، پیش متخصص مغزو اعصاب رفتم گفت احتمالا میگرن باشه چون ام ار ای هم سالم بود و سه تا قرص بهم داده بکلوفن ، نورتریپتیلین و دپاکین ۵۰۰ گفتن ۲۰ روز دیکه مجدد مراجعه کنم
نظر شما چیه جناب دکتر ایا میگرن هستش یا نه ؟
من فراموش کردم بگم احساس میکنم چشم چپم از داخل حالت متورم بودن داره و قرمز میشه ، احساس میکنم پلاک چشم چپم سنگین شده
بنظر میاد تشخیص هوشمندانه ای دادند
سلام آقای دکتر . پسر ۱۷ ساله بنده بیش فعال بود یکسال گذشته رفتارهای پرخطر و بیقراری شدید داشت قرص اتوموکسیتین زیاد جوابگو نبود , دپاکین حدود دو هفته هست که صبح ۲۰۰ – شب ۲۰۰ به دستور پزشک مصرف می کند , احساس می کنم افسرده شده , پرخاشگر و زود عصبانی میشه . ممکنه بهتر بشه . ممنون
داروی بسیار موثری برای تکانشگری پسر شماست
سلام مجدد آقای دکتر . طبق دستور شما به چشم پزشک مراجعه کردم معاینه شبکیه کردند و گفتند مشکلی ندارم. ایشان گفتند برخی از داروهای اعصاب ایجاد فلوتر چشم میکنند ولی دقیق نمیدونست کدومشون و گفت که بیخیالش بشم. سوال من ازجنابعالی این هست که در بین داروهای دپاکین پرگابالین و ماپروتیلین کدومشون امکان داره این عارضه فلوتر چشم را ایجاد کنه که با دکتر روانپزشکم در میون بگذارم که در داروها تغییر ایجاد کنه الان ۱ سال هست که من این داروها را مصرف میکنم. با سپاس
احتمالا ماپروتیلین
سلام آقای دکتر. من حدود ۱ سال هست که جهت درمان پنیک داروهای پرگابالین دپاکین ماپروتیلین و حدود ۱ ماهی هم کونکور استفاده میکنم. بسیار بهتر هستم و زیر نظر روانپزشکم می باشم . اخیرا متوجه شدم چند ضایعه مگس پران به دید من اضافه شده در هر ۲ چشم . سوال من از جنابعالی این است آیا این ضایعه میتواند دراث عوارض جانبی داروهای من باشد؟ ممنون
مراجعه فوری به چشم پزشک
در ادامه بگم دخترم توهمات بسیار وحشتناکی دارد چیزهایی میبیند که دیگران نمی بینند و چیزهایی میشنود که دیگران نمیشنوند به او دستور میدهند که کارهای خطر ناک انجام دهد و به خودش یا دیگران آسیب بزند یا صحنه هایی از تصادف اشخاص خون آلود حیوانات که به طرفش حمله میکنند و…….. خیلی چیزهای دیگر از دوم دبیرستان تا الان که پیش دانشگاهی هست مدرسه نتوانسته بره و غیر حضوری ثبت نام کرده فعالیت بدنیش خیلی ضعیف شده عاجزانه خواهش میکنم اگر درمان قطعی دارید بیارمش ببینید و درمان رو شروع کنید. متشکرم خدا خیرتون بده
سلام دکتر دخترم ۱۸ سال دارد حدود سه سال است که توهم دیداری و شنیداری و تشنج هم دارد ضمن اینکه از همان روزهای اول تحت نظر روانپزشک بوده ولی متاسفانه تا کنون درمان قطعی نشده آیا شما میتوانید در درمان قطعی به ما کمک کنید ممنون میشم اگر بتوانید ما را از این مشکل بزرگ نجات دهید. داروهایی که تا کنون استفاده کرده سرترالین فلوکستین بی پریدین پرفنازین ترازدون و……… جدیدا برای قطع تشنج دپاکین و لوبل شروع شده خواهش میکنم راهنمایی فرمایید.
خیر کمک جدیدی از دست من بر نمیاد
میتونید به کلینیک بیمارستان روزبه مراجعه کنید
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر.آیا تشنج قابل درمانه و کسی ک دپاکین مصرف میکنه باید تاآخرعمر مصرف کنه؟چون نامزدم داره دپاکین مصرف میکنه و میگه ک من مشکل تشنج دارم و نمیتونم ازدواج کنم تو روخداااا راهنماییم کنید.
با یک نرولوژیست مشورت کنید