سیتالوپرام چیست

سیتالوپرام

– سیتالوپرام چیست: 

-داروی سیتالوپرام(Citalopram) یکی از بهترین دارویهای ضد افسردگی جدید و امروزی است که از طریق  افزایش سروتونین  در  مغز اثر می کند.سروتونین همان ماده ای است که بطور طبیعی در بدن ما وجود دارد و باعث شادی ،آرامش، و استحکام رای و نظر انسان میگردد و کمبود این ماده (یعنی سروتونین) در مغز  آدمی منجر به افسردگی، اضطراب و تردید و وسواس میگردد.این دارو در ایران حدود ده تا پانزده سالی هست که توسط روانپزشکان برای مراجعین محترمشان تجویز میشود و تا جاییکه ما روانپزشکان شاهدیم، اغلب مصرف کنندگان از تاثیر خوب این دارو و کم بودن عوارضش راضی بوده اند.

– موارد مصرف  سیتالوپرام: 

این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: 

۱- اختلال افسردگی ماژور (major depressive disorder).

۲- افسردگی در زنان باردار.

۳-وسواس

۴- درمان افسردگی در بیماران  دو قطبی

۵- درمان اضطرابهای اجتماعی

۶_اختلال بیش فعالی(ADHD)

۷- انواع فوبی ( ترسهای بیمارگونه)

۸-اختلال استرس پس از سانحه.

۹- بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی

۱۰-انزال زودرس

۱۱-افسردگی پیش از قاعدگی

۱۲-چاقی(فلوکستین)

۱۳- انحرافات جنسی(پارافیلیا):این دارو باعث کاهش تمایلات انحرافی و تکانه های جنسی می گردد.

۱۴-اوتیسم

۱۵-پیشگیری از سردرد تنشی و میگرنی

– منع مصرف سیتالوپرام:

۱-صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای دیگران موثر بوده  است را مصرف نکنید.شما به همه ی ریزه کاریهای تاثیر این دارو و تداخلات آن با مواد درون بدن یا داروهای دیگر واقف نیستید.درست است که ما در دنیای اطلاعات اینترنتی زندگی می کنیم اما در رشته ی پزشکی تجربه مهمتر از دانش نوشتاری و کتابی است .شما تجربه ی کافی برای تجویز سر خود این دارو را ندارید.خواهش میکنم با سلامتی و جان خود بازی نکنید.

 

۲-مصرف همزمان با داروهای مهار کننده ی مونوآمین اکسیداز(MAOi) در عرض ۱۴ روز گذشته ( چون امکان تداخلهای خطرناک دارویی وجود دارد!!!!)مانند فنلزین-ترانیل سیپرومین -سلژیلین -ایزوکربوکسازید.

۳-مصرف همزمان با کلوزاپین(بخاطر بالا رفتن ریسک تشنج ناشی از کلوزاپین)

۴- فاز سرخوشی (مانیا) در بیماران دو قطبی

۵- سه ماه اول حاملگی

۶- شیردهی

۷- نارسایی کبدی

۸- نارسایی کلیوی

۹-توجه : گاهی در بیماران زیر  بیست و چهار سال در دوهفته ی اول مصرف این دارو، افکار ناگهانی خودکشی گزارش شده است. اطرافیان باید این نشانه ها را تحت نظر بگیرند و به پزشک خود گزارش بدهند:تغییر و نوسان خلق -تحریک پذیری-عصبانی شدن- دیر به خواب رفتن -اضطراب و سرآسیمگی -خصومت بی دلیل -پرفعالیتی- حملات پانیک-

– اسامی دارو:

نام ژنریک:

 Citalopram

نام تجاری:

Cipram

Celexa

 

 

IMG_20160813_151757
– دوزاژ و نحوه ی مصرف سیتالوپرام:

 
۱-سیتالوپرام  بصورت قرصهای  ۱۰ و ۲۰  میلی گرمی موجود است.

۲-اوج تاثیر سیتالوپرام  ۳ تا ۸ ساعت پس از خوردن دارو د‌یده می شود.

۳-همیشه از یک مارک و یک کارخانه ی تولید  دارو استفاده کنید

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبرابر کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید. 

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-توجه داشته باشید که همیشه زیاد کردن دوز دارو مساوی با زیادتر شدن تاثیر دارو نیست و فقط ممکن است به زیاد تر شدن عوارض دارو منجر شود.

۹-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض ترک ناگهانی خواهید شد.

۱۰-توجه داشته باشید که ممکن است این دارو بطور برعکس در ابتدای درمان منجر به تیرگی شعور و کاهش هوشیاری  و اختلال تفکر در شما گردد.

نیمه عمر سیتالوپرام: 

نیمه عمر سیتالوپرام۳۵ ساعت.

– احتیاطات در مصرف سیتالوپرام

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست. 

۲- این قرص ممکن است ۴ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را قطع نکنید.

اگر مبتلا به بیماری خاصی مثل فاویسم یا کولیت یا فشارخون هستید ،آن را به پزشک خود اطلاع دهید.

۳- در کودکان و نوجوانان بعلت احتمال بروز افکار خودکشی و نیز در سالمندان بعلت کارکرد ضعیفتر کبد و کلیه ، این دارو را با احتیاط مصرف کنید

عوارض سیتالوپرام: 

الف-عوارض کوتاه مدت:
 این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند.بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و فقط اگر خیلی شدید بود با پزشکتان تماس بگیرید.

-عوارض گوارشی یکی از شایعترین این عوارض است که بخاطر تاثیر بر گیرنده های سروتونینی سیستم گوارشی بوجود می آید.البته این عوارض هنگام مصرف سیتالوپرام کمتر از مصرف سرترالین و فلووکسامین می باشد:

۱-تهوع:معمولا گذراست و به دوز دارو بستگی دارد.

۲-مدفوع شل و اسهال:معمولا گذراست و به دوز بستگی دارد.البته این عارضه در سیتالوپرام کمتر از سرترالین است.

اگر فرد مستعد اسهال است،پاروکستین(Paroxetine) بخاطر اثر آنتی کولینرژیکی و حتی یبوست زایی که دارد شاید انتخاب بهتری باشد.

۳-استفراغ

۴-نفخ شکم که کمتر از سرترالین است.

۵-بی اشتهایی و کاهش وزن که بمحض شروع دارو شروع میشود و گاهی تا بیست هفته(۵ماه) ماه هم طول می کشد ولی بعد از آن،این روند متوقف و معکوس میشود و بدن شروع به افزایش وزن می کند‌. بیشترین میزان کاهش اشتها در ابتدای  مصرف دارو ،در بین داروهای سروتونینی(SSRI) متعلق به فلوکستین است.

۶-افزایش وزن: حدود یک سوم مصرف کنندگان بتدریج دچار افزایش وزن میشوند که متاسفانه این افزایش وزن تا زمانی که دارو مصرف میشود  ادامه دارد و با ورزش و رژیم دارویی هم کاهش نمی یابد.این افزایش وزن هم بخاطر افزایش اشتها و هم ناشی از تغییرات متابولیکی در بدن است.افزایش وزن خیلی زیرپوستی و بتدریج رخ میدهد  و ما روانپزشکان که هر یکی دوماه یکبار مراجعینمان را میبینیم بیشتر از خودشان  متوجه گرد شدن صورت و تغییرات وزنی  آنها میشویم.سریعترین و پرسروصداترین میزان افزایش وزن در بین داروهای سروتونینی مخصوصا در خانمهای جوان متعلق به پاروکستین(Paroxetine) می باشد.

۷-سوءهاضمه

۸-سردرد که در بین  ۱۸ تا ۲۰ درصد مصرف کنندگان رخ میدهد( اما این میزان سردرد تفاوتی با سردرد ناشی از دارونماها ندارد).بیشترین میزان ایجاد  سردرد در بین داروهای سروتونینی متعلق به فلوکستین می باشد.

توجه داشته باشید که اتفاقا  در خیلی از مبتلایان به سردرد میگرنی و یا سردرد تنشی، این دارو بعنوان یک داروی پیشگیری کننده از سردرد بکار میرود.

۹-خمیازه:خیلی از مصرف کنندگان داروهای سروتونینی ازینکه در طول روز خمیازه های طولانی و متعدد می کشند شاکی هستند.این خمیازه ها هیچ ربطی به خستگی و یا کمبود خواب شبانه ندارند بلکه ناشی از  تاثیر دارو بر ناحیه هیپوتالاموس مغز می باشد

۱۰- تاثیر بر قند خون: داروهای سروتونینی ممکن است در ابتدا  باعث کاهش شدید قند خون گردند بنابرین بیماران دیابتی باید مراقبت شوند.اما در دراز مدت قضییه برعکس میشود و قند خون مصرف کنندگان داروهای سروتونینی بالاتر میرود

۱۱-اضطراب :در ابتدای مصرف  فلوکستین بیشتر دیده میشود ودر اس سیتالوپرام و پاروکستین  کمتر دیده میشوند(و بنابرین انتخابهای خوبی برای اختلال مخلوط اضطراب و افسردگی هستند).

۱۲-خواب آلودگی یا بیخوابی: واقعیت این است که برخی از داروهای سروتونینی موجب بیخوابی شبانه و برخی دیگر از آنها موجب خواب آلودگی روزانه می گردند.

۱۳-تعریق: برخی از مصرف کنندگان این دارو از عرق کردن زیاد مخصوصا شب هنگام بحدی که منجربه خیس شدن ملحفه ها میگردد شاکی هستند.این تعریق ربطی به دمای محیط ندارد و حتی در زمستان و هوای سرد هم رخ می دهد.مصرف یک تا دو میلی گرم ترازوسین (trazocin)در روز در کاهش این عارضه مفید است.

۱۴-کابوس و رویاهای شفاف و زنده:بیشتر مراجعینی که این دارو را مصرف می کنند از دیدن خوابها و یا کابوسهای شلوغ و شفاف و زنده شاکی هستند.همچنین بعضی ها از دندان قروچه ،بیقراری پاها و میوکلونوس شبانه و تعریق در خواب شکایت دارند.

۱۵-تشنج :معمولا در مصرف کنندگان داروهای سروتونینی دیده نمیشود مگر زمانی که دوز مصرف خیلی بالا باشد مثلا ۱۰۰ میلی گرم فلوکستین ( پنج کپسول فلوکستین).احتمال تشنج فقط یکدهم تا دودهم درصد میباشد که این مساوی احتمال تشنج با دارونماها(پلاسبو) هم هست.

۱۶-عوارض آنتی کولینرژیک( شامل:خشکی دهان_یبوست _خواب آلودگی): این عوارض فقط با پاروکستین ممکن است دیده شوند.البته خشکی دهان را همه داروهای سروتونینی دارند که ارتباطی با اثر آنتی کولینرژیکی آنها ندارد.

۱۷-عوارض خونی:داروهای سروتونینی عوارض خونی خاصی ندارند فقط ممکن است گاهی دچار دیربند امدن خونریزی  ویا  کبودی پوست ناشی از عدم کارکرد صحیح پلاکتهای انعقادی گردند که بهتر است در اینجور مواقع آزمایشهای انعقادی خون (BT) چک شوند.

اگر کسی این داروها را همراه با آسپیرین یا د اروهای ضدانعقادی میخورد این احتمال ممکن است بیشتر گردد.

همچنین کسانیکه داروهای سروتونینی را همراه با داروهای مسکن و ضد درد مانند پیروکسیکام_بروفن _ دیکلوفناک(معروف به NSAIDها) مصرف میکنند احتمال خونریزی معده  دارند و بهتر است برای آنها پیشاپیش داروی ضد  اسید معده مانند پنتوپرازول تجویز شود.

‌۱۸-تاثیر بر  نمک خون(سدیم): بعصی از مصرف کنندگان داروهای سروتونینی مخصوصا سالمندان دچار سندروم ترشح نابجای هورمون ضدادراری (SIADH)می شوند و میزان سدیم خون آنها پایین می آید.این سندرم منجر به تهوع، استفراغ ،گیجی و تغییرات شخصیتی می گردد

ب- عوارض طولانی مدت:
 
۱- کاهش میل جنسی و کاهش ارگاسم و ارضا در هر دوجنس زن و مرد:متاسفانه این مشکل در هشتاد درصد مراجعین بوجود میاید و تا زمانی که مصرف دارو ادامه دارد، این اختلال هم وجود دارد.برعکس خیلی از عوارض که بتدریج از بین می روند و بدن نسبت به آنها مقاومت پیدا میکند این عارضه متاسفانه تا زمان مصرف دارو ادامه دارد.

برای حل این مشکل روشهای زیر پیشنهاد میشود:

الف- تعویض با یک داروی سروتونینی دیگر.

ب- اضافه کردن قرص بوپروپیون(Bupropion).

ج- اضافه کردن قرص میرتازاپین(Mirtazapin).

۲- حمله ی سرخوشی (مانیا) :که بصورت افزایش انرژی،پرسرعت شدن کلام و تفکر،رفتار بی پروا ،گستاخی و ماجراجویی جدید و عجیب،احساس نشاط بینهایت،خلق تحریک پذیر،بیخوابی،ولخرجی و افزایش تمایلات جنسی خود را نشان می دهد.

۳-تغییر غیرعادی در خلق و رفتار.

۴-تاری دید،دید تونلی،چشم درد،تورم چشم،دیدن هاله اطراف اشیا که همه ی اینها احتمال وجود آب سیاه یا گلوکوم را مطرح می کنند.

۵-اگر دچار کبودی ،مشکل در تنفس،تورم صورت و لب و زبان و گلو شدید یعنی شما دچار آلرژی شده اید و سریعا باید به بیمارستان مراجعه نمایید.

-علایم مسمومیت:

 

در صورت خوردن تعداد زیادی قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران: بیمارستان لقمان ) برسانید.

-تداخلات دارویی:

-بیشترین تداخلات دارویی در داروهای سروتونینی متعلق به داروی فلووکسامین است.و داروهای سرترالین،سیتالوپرام و اس-سیتالوپرام کمترین تداخلات دارویی را دارا هستند.

مصرف همزمان داروهای سروتونینی با زولپیدم ممکن است منجر به افزایش احتمال ایجاد توهم ناشی از زولپیدم گردد.

– مصرف همزمان این دارو با مسکنها( مثل بروفن و دیکلوفناک و…) ممکن است منجر به خونریزی معده گردد.( داروهای سروتونینی ممکن است مانع عملکرد صحیح پلاکتها گردند).

-این دارو اثر تاموکسیفن را کم می کند.

– مصرف همزمان با داروهای مهار کننده MAO منجر به بحران فشار خون میگردد( تا ۱۴ روز بعد از تجویز  MAOها مراقب باشید).

-مصرف همزمان بالیتیوم ،ال تریپتوفان،MAO ها،و هر دارویی که حاوی سروتونین باشد ممکن است منجر به سندروم سروتونین گردد.

داروهای سروتونینی( مخصوصا فلووکسامین) وقتی همراه با کلوزاپین تجویز شوند احتمال تشنج را بالاتر می برند

رهنمودهای کلی در مصرف داروهای اعصاب: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صرف وجود یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند سرنوشت خلق و رفتار و شخصیت شما را تغییر داده و به سمت یک زندگی سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.

۳-داروهای اعصاب را همراه با آب میوه مخصوصا آب گریپفروت…آب انار…نوشیدنیهای انرژی زا…چای سبز…قهوه…شیر…دوغ مصرف نکنید چون ایجاد تداخل می کنند.

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک) 
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 

-تلفن وقت دهی ۸۸۵۵۶۹۴۶( از مشاوره یا پاسخ از طریق تلفن معذوریم) 

-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

32 Comments

  1. سلام اقای دکتر ممکنه مصرف ازپیم باعث بشه شخصی فشار عدد پایینی ش بیاد روی ده

    قبل از اینکه فشار بگیره دچار اضطرابم میشه اینم میتونه دلیل فشار بالاش باشه؟

  2. سلام دکتر عزیز
    مدتها سیتالوپرام مصرف میکردم دو هفته ای هست دکتر به فلوکستین تغییر داده هردو دوز ۲۰ ،گفت برای وسواس فکری این بهتره
    حالا در طول روز تپش قلب و سبکی سر و حالات عجیبی دارم
    دکتر گفت چون از یک گروهند سندروم ترک نداره و تغییرش عوارض نداره
    ممکنه این عوارض از بین بره؟
    یا باید تغییر بدم

  3. این پیام از دختری بود جناب دکتر که ایمیل نداشت من بجاش میفرستم

    سلام وقتتون بخیر
    دختری ۲۰ساله هستم
    که دوساله درگیر تنگی نفس شدید نفسم بند میاد ضربان قلبم بالا میره دست و پا هام کرخ وبیحس سنگین میشن تو مغزم انگار خون توش راه میره می‌جوشد. انگار تو مغزم و گلوم وتمامی بدنم چوب ها هستن
    مثل چوب میشن تمام بدنم سنگین
    بعد این علایم از صبح تا بعدازظهر هستن
    واز بعد ازظهر تا نصف شب همین علایم را دارم اما بدتر میشون. درحد مرگ میرسم
    مثلا حالت مرگ دارم تپش قلبم چند برابر میشه عرق سرد یا گرم از داخل بدنم میکنم
    دیگه نمیتونم نفس بکشم تمام بدنم به لرزش میفتن
    بعد تا ساعت ۴صبح نمیتونم بخوابم از حملات شدید
    قرص های زیادی تو این ۲سال استفاده کردم از جمله دپاپکس الپیپرازول رهاکین دپاکین الانزاپین کلونازپام لورازپام الپرزولام فلوکستین
    فلوکسامین تا دوز ۳۰۰
    پروپرانول پوکسایم سیتالوپرام……..
    اما جواب ندادن درحال حاضر اسنترا ۱۰۰ و آلپرازولام نیم وپروپرانول ۲۰ مصرف دارم
    روانپزشک میگن دیگه دارو جواب نمیده
    خط بستری دادن به بیمارستان اعصاب روان
    اما من میترسم برم که اونجا شوک الکتریکی مغزی، بدن حافظم ازدست بره
    بنظر شما بیماریم از چی میتونه باشه؟
    وچکار کنم؟

    • این دختر خانم وجودش پر از ترس و اضطراب و وسواس و وابستگیه و احتمالا خانواده ی داره که این مشکلات از اونجا نشات میگیره
      وقتی دارو جواب نمیده یعنی زیربنای همه ی اینها ،مشکلات روانشناختیه(عاطفی و احساسی و خانوادگی)
      کنار دارو درمانی به یه روانشناس دلسوز نیاز دارند

  4. سلام عوارض سیتالوپرام رو دیدم کلا از مصرف پشیمون شدم. به من داروی گیاهی هم داده بودن اگه اونها رو مصرف کنم و یک مساله که درگیرش بودم برطرف بشه خیلی بهتر میشه. من برای ترس از ام اس رفته بودم مغز و اعصاب و گفتم سرم رو پایین میارم گاهی سرگیجه دارم یا رو زمین میشینم.. البته بعد یک مساله مهم که نزدیک دو ساله خیلی حرص خوردم و عصبانیتهای شدید و ناراحتی و بعدش اینجور شدم. میخوام یک چیزی بخورم حالم بهتر بشه نه صد تا عوارض دیگه داشته باشه..بعد هم اگه خورده بشه و قطع کنم که یک دردسر دیگه است..با همون داروهای گیاهی شروع کنم مشکلی پیش نمیاد ‌‌؟ بعد هم نه گفتن ام ار ای بده و نه چیز دیگه
    . من فکر میکردم خیلی مشکل جدی هست.. یا حتی رو پاهام درست نمیشد گاهی بایستم.. که همش از همون ناراحتی بود..

  5. سلام آقای دکتر ببخشید چندین بار مزاحم میشم یک ماهه اس سیتالوپرام رو مصرف میکنم که علامت افسردگی پیدا کردم که شما کفتید میگذره و خدا را شکر گذشت اما چهار روزی میشه علامت افت قند خون دارم که مهمترین علامت سرد شدن پیشانی و مقدار کمی سردرد که با خواب یا خوردن نبات جوش درست میشه

    سوالم اینه که افت قند خون به مرور از بین میره

    با سپاس فراوان

  6. سلام جناب دکتر

    خانمی هستن که دچار پانیک هست و انواع و اقسام داروها رو خورده اما بی فایده بوده

    میگه شبی ده تا حمله شدید داره

    راه حل چیه براش

    ممکنه شوک درمانی توصیه بشه

  7. سلام آقای دکتر وقتتون بخیر. من رهاکین ۲۰۰ شش ماه و بعد از آن دپاکین ۲۵۰ برای دو ماه مصرف کردم. دکتر گفته بعد از مصرف سه ماه دپاکین ۲۵۰ آن را بتدریج کم کنم بطوری که هر دو ماه ۲۵ درصد از آن را کاهش دهم. از آنجائیکه تکه کردن آن کمی مشکل هست آیا می‌شود دوز ۲۵۰ را برای دو ماه یک روز درمیان و دو ماه دوم دو روز درمیان و دو ماه سوم سه روز در میان و … مصرف کرد؟ یا باید ۲۵ درصد کم و هر روز مصرف کرد؟

    در حال حاضر به دکتری که رفتم دسترسی ندارم و ممنون میشم جواب دهید.

  8. سلام وقتتون بخیر
    مدت ۷ساله که تحت نظر روانپزشک بدلیل افسردگی سیتالوپرام ۲۰ استفاده می کنم و در حال حاضر مشکل افسردگی ندارم ولی طبق نظر پزشک معالجم باید این دوز دارو ادامه بدهم. امکان وابستگی به دارو برای من وجود دارد؟
    مدتی هست بدون دلیل دچار خنده‌های طولانی مدت می‌شوم که خیلی سخت قابل کنترلم هست و این موضوع با پزشکم در میان گذاشتم ولی نظر ایشون ادامه دارو با همین دوز بود.
    دارو بمدت ۲ماهه که نمی‌خورم این روش قطع دارو بشکل ناگهانی ایجاد مشکل می کند یا خیر؟
    تشکر از راهنماییتان!

  9. سلام اقای دکتر لطفا بگین که برای اضطراب و استرس و وحشت و ترس سیتالوپرام بهتره یا فلوکستین

    میدونم شاید بگین برابره ولی خودتون برای مریضی که اومده پیشتون اول کدوم رو انتخاب میکنین

  10. سلام روز خوش دکتر‌ جان
    بنده برای افسردگی سالها سیتالوپرام مصرف میکردم
    چند ماهی هست دکتر تشخیص نوسان خلق سیکل سریع دادن
    سیتالو رو با فلوکستین عوض کردن
    و گاباپنتین اضافه کردن
    حالا خداروشکر بنده دیگه اون حالت هیپومانیای خفیف رو تجربه نکردم
    یعنی اون ۶ ۷ سال سیتالوپرام خودش نوسان خلق من رو بدتر میکرده؟ و فلوکستین امن تره در این زمینه؟ یا تاثیر گاباپنتین ۱۰۰ هست؟

  11. سلام سرور گرامی و شخصیت محترم.بنده ۲۰ ساله پزشکم و قبلا هم از نظرات شما استفاده و بهره برده ام. در این سالها تاکنون دارویی برای “فوبی موقعیتی” مثل کسیکه با “خواندن کتاب” بی توجه به سختی/آسانی محتوی متن و حتی خواندن روزنامه(!) و علی رغم میل به مطالعه دچار طپش قلب و تهوع خفیف می شود؛ نیافتم.بله، برای فوبی اجتماعی و g.a.d و ptsd و امثالهم بوفور اردر وجود دارد. اینبار برای اولین بار در مدلاین یا آپتودیت با کلمه “فوبی مطالعه” برخورد کردم و شگفت زده شدم.چرا که قبلا هیچ یک از همکاران، این ترم را تایید نمی کرد یا در هیچ مقاله یا رفرانسی وجود نداشت.شما برای درمان پیشنهادی دارید؟

    • از اینکه برای مشکل خاص خودتون اسم و رسم علمی پیدا کردید براتون خوشحالم ولی امیدوارم این باعث تلقین بیشتر و گرفتار شدن در دام اون اختلال نشه
      هیچ دارویی نمیتونه هیچ فوبیایی رو درمان کنه.فوبیا ها فقط با مواجه ی رو در رو و نگاه چشم در چشم با عامل وحشت زا ریشه کن میشند
      نقش داروها فقط ایجاد ریلکسی و مقدمه چینی برای همنشینی و رو در رو شدن با عامل ترسه مخصوصا برای فوبیاهای خیلی سنگین مثل ترس از مار و ….
      برای شخص شما مراجعه به یک متخصص CBT کفایت میکنه

  12. با سلام عذرخواهی میکنم

    درسته که داروهای سروتینی مانند ازپیم ممکنه در سه هفته اول عوارضی داشته باشند و سپس به مرور از بین میرند؟

    من دوازده روزه این دارو رو مصرف میکنم

    وسواس و اضطرب اجتماعی دارم

    حس میکنم شب مقداری افسرده تر میشم

    اگر اثر دارو هست ممکنه به مرور تمام بشه

  13. با سلام بخاطر وسواس و اضطرب و افسردگی در کنار ازپیم پرفنازین مصرف میکنم
    قرص دو میل رو تقسیم بر هشت کردم و با دوز بیست و پنج صدم استفاده میکنم سوالم اینه با این دوز در طولانی مدت دچار عوارض مخصوص این داروها مثل دیسکینزی و دیستونی ممکنه بشم؟

  14. سلام و عرض ادب
    من خارج از ایران زندگی می کنم و دانشجو هستم. بخاطر یکسری مشکلات روحی به مشاور دانشگاه مراجعه کردم و ایشون به یه تیم حرفه ای روانپزشکی ارجاع دادند.۷پزشک مدت دوماه رو پرونده م کار کردند و نهایتاً تشخیص اضطراب شدید و افسردگی دادند. اینم بگم که بشدت میل به خودکشی دارم و همیشه دنبال روشش هستم ولی هیچ وقت نتونستم وارد عمل جدی بشم. نهایتا سیتالوپرام ۱۰ و پرومتازین ۲۵ تجویز شد برام. ۱۶روز مصرف کردم و کلن بی انگیزه و بی انرژی روی تخت افتادم. بدلیل اینکه از پروژه های درسیم عقب افتاده بودم، دارو رو متوقف کردم. اینم بگم که شاگرد اول دپارتمان هستم و اینکه از برنامه م عقب بمونم، بشدت بار روانی داره برام.
    الان ۳روزه قطع کردم.هنوز بیحالم ولی نه به شدت قبل. میدونم قطع دارو از نظر علمی غلطه ولی ددلاینمو دارم از دست میدم.اگر بخوام مجدد شروع کنم، چیزی هست که عوارضو کم کنه؟ لطفا راهنمایی کنید خیلی وضعیت بدی هستم.

    • تشخیص شما اونقدر سخت نیست که نیاز به تیم و گروه باشه.یک پزشک باتجربه کافیه
      خب پرومتازین خیلی سداتیو و لَخت کننده ست و فانکشن شمارو کاهش میده
      شاید تجویز بوپروپیون از ابتدا برای شما بهتر میبود

Comments are closed.