– آریپی پرازول چیست:
داروی یا آریپی پرازول (aripiprazole) که از طریق کاهش میزان دپامین مغز اثر می کند برای از بین بُردن افکار مزاحم و باورهای غلط که مُخلّ زندگی سالم هستند بکار می رود.این قرص بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک بعنوان درمان کمکی در مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس و افسردگی می تواند به کار رَوَد.هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید چرا که شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانهها یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.
– موارد مصرف آریپی پرازول:
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد: 
۱- تسکین افکار مشوش و بیهوده غیرواقعی: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی و کارکرد روزانه ی وی را مختل می کند.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-افسردگی مقاوم به درمان : که با سایر داروهای ضد افسردگی درمان نشده است.
۴- تصحیح باورهای غلط :مانند بدبینی به مردم و بدبینی به همسر.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته (اوتیستیک) بین شش تا هفده سال که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند برای کنترل قشقرق و ناسازگاری آنها بکار میرود.
۶- حالات سرخوشی در نوسانات خلقی و دو قطبی .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).
– توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آنها در بروشور دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده است.
– منع مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱- از خوردن همزمان مقادیر زیاد گریپ فروت همراه با این قرص (همچنین سایر داروهای روانپزشکی) اجتناب کنید چون این میوه آنزیم تصفیه کننده ی این دارو در کبد را از کار می اندازد بنابرین سطح خونی این داروها بسیار بالا رفته و منجر به مسمومیت دارویی می گردد.
۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.
– اسامی تجاری:
نام ژنریک:
-aripiprazole
_اسم تجاری
_Abilify
_abilify Dismelt
-abilizol
-Biopiperazol
-serozol
– دوزاژ و نحوه ی مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱-این قرص در دوزهای ۵ و ۱۰ ، ۱۵ ، ۲۰ ، ۳۰میلی گرمی موجود است (در ایران فقط ۵ و ۱۰ و ۱۵)که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه میباشد.
۲-دوز متوسط درمانی آن بین ده تا سی میلی گرم است و یک بار در روز مصرف میگردد.
۳-دوز شروع بهتر است بیش از پنج میلی گرم نباشد چرا که منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) می گردد.
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید
۹- همزمان با این دارو میوه ی گریپ فروت مصرف نکنید.
۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد.
۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.
– نکات مهم در مصرف آریپی پرازول:
۱-اگر دچار آلرژی شدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتوند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکتههای ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳- نیمه عمر این دارو طولانی و حدود ۷۵ ساعت است بنابرین یکبار در روز مصرف می شود.خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش رو نشان بدد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.
عوارض آریپی پرازول:
۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضهها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:
– سردرد -یبوست یا اسهال -سوهاضمه – تهوع -گیجی -خشکی دهان و چشم -خواب آلودگی یا بیخوابی -خستگی یا بیقراری – افزایش وزن ( به میزان کم ) – افزایش ترشح بزاق – سوزش سینه -درد دست یا پا یا مفاصل -راش پوستی -افت فشار خون در لحظه ی ایستادن (سرگیجه).
۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آنها را مشاهده کردید بسرعت باید برای بررسی آنها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان به بیمارستان مراجعه کنید:
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد(احتمال استیونس جانسون)
– بینظمی،کاهش یا افزایش غیر عادی ضربان قلب
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن
-مشکل در بلع یا تنفس
– در صورت خوردن تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.
سلام آقای دکتر وقت بخیر، برای فردی که پرش دائما افکار داره و دائما فکرش در حال پرش از موضوعاتی به موضوعات دیگر و بعضا موضوعات بی ربط به هم هست و مشکل بیخوابی شدید دارن حتی با کلونازپام ۱ چه پیشنهادی دارید؟ممنون میشم راهنمایی کنید.
نیاز به ویزیت دارید
هم افسردگی و هم دو قطبی و هم وسواس و هم اضطراب پرش افکار و کمبود تمرکز میدن
و داروی هر کدوم فرق داره
سلام وقت بخیر جناب دکتر علی وردی .اقای دکتر من قرص های سرترالین ۱۰۰ روزی دو عدد و قرص اریپیپرازول مصرف میکنم .نگرانی من از اینکه آیا قرص اریویپرازول و سرترالین باعث دیابت میشه؟ممنون میشم راهنمایی کنید.
سرترالین نه
ولی در مورد اون یکی مراقب قند و چربیتون باشید
سلام آقای دکتر وقت بخیر،بیمار ما خانم ۶۰ساله بخاطر اضطراب و افسردگی حدود ۸ماه هست داره آسنترا ۱۰۰میخوره افسردگیش تا حد زیادی برطرف شده بود اما همچنان اضطراب و ترس داشت حدود دو هفته پیش دکتر بهش الانزاپین ۲.۵ و پکسیل ۲۰ داد که الان دو هفته هست داره ۳/۴ الانزاپین ۲.۵ میخوره و همچنین گفت آسنترا رو بکنید ۵۰ و پکسیل ۲۰ هم اضافه کنید که الان یک هفته هست داره ۱/۲ پکسیل۲۰ میخوره.شبها هم کلونازپام ۱/۵ میخوره، خوابش زیاد شده میشه راهنمایی بفرمایید چه بکنیم،میشه کلونازپام رو کم کرد؟ و اینکه قبل خوردن اینن داروهای جدید خیلی کم میخندید در حد لبخند بود اما الان خنده هاش زیاد شده،نمیدونم چون ما هشت ماه افسرده دیدیمش عجیبه برامون یا بخاطر داروهای جدیدش هست،بزرگواری میکنید راهنمایی بفرمایید
بله کلونازپام رو کم کنید
اگرم دچار سرخوشی داره میشه از دو تا دارو اسنترا و پکسیل یکیش رو حذف کنید
دکتر سلام چرا جواب منو نمیدید ناراحت شدم اینکه اگر پرانولول اثر نداسته باشه بر بی قراری داروهای هم خانوادش چیا هستن؟؟؟
دوم اینکه نظرتون در باره قرص اگوملاتین چیه
اگوملاتین هنوز تجربش نکردیم
ایا بی پریدن باعث افکار وسواسی میشه ؟ به جاش میشه پرانول استفاده کرد واسه بیقراری و وسواس ؟
بی پریدین فقط در کنار داروهای انتی سایکوتیک مصرف میشه وگرنه صرورتی نداره
سلام آقای دکتر روز خوش، ببخشید برای درمان افسردگی همراه با اضطراب و ترس و افکار خودکشی( البته اضطراب و ترس و افکار خودکشی در حال حاضر غالبتر هست و حالتهای افسردگی برطرف شده) آسنترا همراه با الانزاپین تجویز بهتری هست یا پاروکستین همراه الانزاپین برای خانم ۶۰ساله که قند و فشار کنترل شده هم دارن، متشکرم از راهنمایی شما
پاروکستین خواب اوری بهتری داره
سلام آقای دکتر ممنون بابت پاسخگویی خیلی سریعتون به سوالات، آقای ۳۵ساله هستم، زودرنج ، کینه ای،و علاقه ای به آدمهای اطرافم ندارم، بدخواب ،پرخاشگر و عصبی و درعین حال درونگرا و کم صحبت و بیشتر زمانها توی ذهنم در حال مکالمه با سایر افراد مثل همکاران و بستگان هستم خیلی از این صحبتها هم حالت بحث گونه داره و بخشی هم صحبتهای عادی هست، درگیر سندروم روده تحریک پذیر هستم اما براش دارو مصرف نکردم، یکبار هم پنج شش روز نصف قرص سرترالین ۵۰ایرانی استفاده کردم اما معذرت میخام اصلا حین رابطه انزال نمیشدم که بعد از قطع مشکل حل شد،میشه داروی جهت این کنترل خشم و مشکل صحبت کردن با خودم توی ذهنم معرفی کنید،ممنونتون میشم.
فکر کنم برای شما دپاکین در وهله اول انتخاب مناسبی باشه توسط پزشکتون
سلام.ممنون که اینقدر وقت میزارین و راهنمایی میکنید. پسر ۸ ساله ی من چند روز پیش تشخیص نقص توجه گرفته و دکتر برای شروع درمان آریپیرازول ۵ و آتوموکستین ۱۰ تجویز کردن. ولی پسرم نمیتونه کپسول اتوموکستین رو قورت بده! الان سه روزه که ففط یک چهارم اریپیرازول رو میخوره.
اول اینکه طبق نظرات بالا این روند که ففط اریپیرازول رو به تنهایی بخوره ممکنه باعث عوارض جدی بشه؟؟
دوم اینکه اتوموکستین رو میتونم باز کنم و موادشو بصورت محلول در اب به بچه بدم؟
نه اتفاقا اینکه یه دارو ابتدا به تنهایی مصرف بشه تا سود و زیانش مشخص بشه کار خوبیه
در مورد باز کردن کپسول باید بروشور دارویی رو چک کرد
سلام برای لکنت پسر۵سالم دکتر بهش قرص ازیپم۱۰ وآریپیپرازول۵
داده و گفته فعلا به گفتاردرمانی نیازی نیست این قرصاخوبه؟؟ضرری که نداره؟؟
والا یه کم سلیقه پزشکان در این مورد متفاوته
سلام
من برای بیقراری دکتر بهم بی پریدن داده
.. منتها الان که تو اینترنت خوندم دیدم که ممکنه تو حافظه و تمرکز تاثیر منفی بذاره .. ضمن اینکه اریپیپرازول هم مصرف میکنم که این بیقراری و گیجی رو تشدید کرده …. منی که یه ماه دیگه کنکور دارم چیکار کنم ؟ اگه نخورم هم همینطوری راه میرم و نمیتونم بشینم و بخونم
دیگه یک طرف ماجرا رو باید بگیری
با خواب آلودگی و بیقراری ناشی از آریپیپرازول چیکار کنیم ؟ نه میشه صبح خورد نه شب قبل خواب
باهاش کنار بیا….یکسری داروی ضد بیقراری هم داریم مثل بی پریدین…پرانول…پوکساید و…..
این ترسهاتون ادامه ی همون اختلال پانیکه.
پزشک خودتون باید ترکیبی که روی شما موثره رو پیدا کنه
سلام
آقای دکتر پسر ۲۷ ساله ای دارم
در ۱۹ سالگی علائمی از قبیل: خود گویی و ذکر گفتن و نماز های مکرر وبیوقت و تکرار کلمه یا جملات بیمفهوم و… داشت اغلب اوقات تو اتاقش میرفت درو میبست وبا خودش مشغول گفتگو میشد
بامراجعه به رونپزشک تشخیص اسکیزو فرنی گذاشتن درمان با کریسپریدون همراه با تریفن هفت ماه ادامه داشت سرترالین وجینکو بیلوبا هم داشت.بعد ازمدتی علایمش تقریبا تموم شد خودش داروشو قطع کرد ودیگه نتونستیم بهش بدیم دکتر گفته بود حد اقل دو سال باید دارو.بخوره از اون وقت تاحالا هفت سال میگذره علایمی ظاهرا نداره وی از جمعهای شلوغ گریزونه وارتباط اجتماعی فعال نداره دایم از من وپدرش گله منده که در بچگی بهش شیر کم دادم وبدنش ضعیفه وزنش کمه و….با این گزارش ممنون میشم راهنمایی کنید نیاز به دارو داره مدت زیادی هم پهلوی روانشناس میرفت به ورزش رزمی خیلی علاقمنده وپیگیر ولی کارای دیگه رو زود رها میکنه کوچکترین برخوردی پیدا بکنه بهم میریزه وگوشه گیر میشه به حال خودش کاملا آگاهه. از لاغری جسمانی در رنجه
لطفا راهنمایی کنید
ممنونم
بهر حال ایشون در طیف این اختلالات هست و داروش از همین خانواده صد روانپریشیه..هر چند با دوز کمتر.
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر،خیلی ممنون از وقتی که میگذارین برای پاسخ دادن
پسر من چندین ساله دارو می خوره یه مدت آسنترا لیتیوم و ترانکوپین می خورد و الان حدود دوساله الانزاپین ۵ولورازپام ۱ وپرفنازین ۲وفلوکستین ۱۰ می خوره ولی چون الانزاپین خیلی چاقش می کنه هر دفعه از دکتر می خواد که قطعش کنه و بعضی وقتا خودش قطعش می کنه
الان حدود دو هفته است که آقای دکتر به جای الانزاپین آریپیپرازول ۱۰ داده بهش ولی این دارو باعث حالت تهوع و استفراغش میشه و الان میگه که می خواد قطعش کنه
و من خیلی نگرانم آقای دکتر چه راهی برای کاهش حالت تهوعش پیشنهاد می کنین چون الان به دکتر خودش هم دسترسی ندارم و به نظر شما این ترکیب جدید داروییش خوبه؟باز هم ممنون ازپاسخگوییتون
چند روز قرص ضد تهوع بخوره
سلام دکتر من ۱۰ سال ارپیرازول با دوزهای مختلف تحت نظر دکتر مصرف میکنم افکار خودکشی من رو رها نمیکنه و هرروز با اون زندگی میکنم علتش چیه؟ خسته شدم از این افکار
خیلی آزار دهنده است واقعا متاسفم
اگر افسردگی علتش باید قوی درمان دارویی بشی
اگر توهمات باعثشه که باید مسیر دیگه ای رفت
به tms و الکترو شوک هم میشه فکر کرد