– آریپی پرازول چیست:
داروی یا آریپی پرازول (aripiprazole) که از طریق کاهش میزان دپامین مغز اثر می کند برای از بین بُردن افکار مزاحم و باورهای غلط که مُخلّ زندگی سالم هستند بکار می رود.این قرص بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک بعنوان درمان کمکی در مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس و افسردگی می تواند به کار رَوَد.هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید چرا که شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانهها یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.
– موارد مصرف آریپی پرازول:
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف میباشد: 
۱- تسکین افکار مشوش و بیهوده غیرواقعی: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی و کارکرد روزانه ی وی را مختل می کند.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-افسردگی مقاوم به درمان : که با سایر داروهای ضد افسردگی درمان نشده است.
۴- تصحیح باورهای غلط :مانند بدبینی به مردم و بدبینی به همسر.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته (اوتیستیک) بین شش تا هفده سال که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند برای کنترل قشقرق و ناسازگاری آنها بکار میرود.
۶- حالات سرخوشی در نوسانات خلقی و دو قطبی .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).
– توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آنها در بروشور دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده است.
– منع مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱- از خوردن همزمان مقادیر زیاد گریپ فروت همراه با این قرص (همچنین سایر داروهای روانپزشکی) اجتناب کنید چون این میوه آنزیم تصفیه کننده ی این دارو در کبد را از کار می اندازد بنابرین سطح خونی این داروها بسیار بالا رفته و منجر به مسمومیت دارویی می گردد.
۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.
– اسامی تجاری:
نام ژنریک:
-aripiprazole
_اسم تجاری
_Abilify
_abilify Dismelt
-abilizol
-Biopiperazol
-serozol
– دوزاژ و نحوه ی مصرف ابیلیفای ( آریپی پرازول ):
۱-این قرص در دوزهای ۵ و ۱۰ ، ۱۵ ، ۲۰ ، ۳۰میلی گرمی موجود است (در ایران فقط ۵ و ۱۰ و ۱۵)که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه میباشد.
۲-دوز متوسط درمانی آن بین ده تا سی میلی گرم است و یک بار در روز مصرف میگردد.
۳-دوز شروع بهتر است بیش از پنج میلی گرم نباشد چرا که منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) می گردد.
۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید میتوانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.
۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.
۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچههای کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.
۷-لیست همه ی داروها حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.
۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید
۹- همزمان با این دارو میوه ی گریپ فروت مصرف نکنید.
۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد.
۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.
– نکات مهم در مصرف آریپی پرازول:
۱-اگر دچار آلرژی شدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی میتوند اینها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکتههای ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳- نیمه عمر این دارو طولانی و حدود ۷۵ ساعت است بنابرین یکبار در روز مصرف می شود.خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش رو نشان بدد پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.
عوارض آریپی پرازول:
۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضهها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف میشوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آنها مجوزی برای قطعِ آنها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:
– سردرد -یبوست یا اسهال -سوهاضمه – تهوع -گیجی -خشکی دهان و چشم -خواب آلودگی یا بیخوابی -خستگی یا بیقراری – افزایش وزن ( به میزان کم ) – افزایش ترشح بزاق – سوزش سینه -درد دست یا پا یا مفاصل -راش پوستی -افت فشار خون در لحظه ی ایستادن (سرگیجه).
۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آنها را مشاهده کردید بسرعت باید برای بررسی آنها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان به بیمارستان مراجعه کنید:
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد(احتمال استیونس جانسون)
– بینظمی،کاهش یا افزایش غیر عادی ضربان قلب
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن
-مشکل در بلع یا تنفس
– در صورت خوردن تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.
سلام.اقای دکتر من پیرازول ۵۰و انزاپیم ۲۰میخورم حدود چند هفته است خواستم بدونم چه زمانی تاثیر میذاره و از این اظراب در میام
بزودی تا دو هفته دیگه
سلام جناب دکتر .اقای دکتر من موقع ازمون جلساتم دچار استرس بسیار زیاد تنگی نفس افزایش ضربان قلب دل شوره وحشتناک وترس شدید میشم ایا می تونم موقع جلساتم الپرازلام استفاده کنم یا دارویی ک کمک کنه من بر این استرس کحشتناک غلبه کنم بلاخص تنگی نفسم ک شروع می کنم به خرف زدن نفسم قطع میشه انگار
بله موقع جلسه نیاز به آرامبخش دارید
سلام جناب آقای دکتر
فرزندم ۲۵ ساله ابتلا به دوقطبی و زیر نظر روانپزشک که نسخه اخیر داروهاش عبارتند از :
توپیرامات۱۰۰
دپاکین۵۰۰
لیتیوم۳۰۰
ترانکوپین ۲۰۰
متفورمین۵۰۰
متورال۵۰
آرپیپرازول ۱۰
ترن اچ ۵۰
بی پریدین ۲
مشکل اینجاست که بیمار ضعف کلی دارد و نای انجام هیچ کار را ندارد و مرتب به خواب میرود
لطفا راهنمایی نمایید ممنون
سلام بنده در زمینه دو قطبی کار نمیکنم
داروهاش توسط پزشک خودش باید تنظیم دوز بشه چون تمام این قرصها کسالت و ضعف و خوابالودگی میارن
پیش پزشکشون برید تا دونه دونه قرصها رو تنظیم کنند
آقای دکتر حداکثر دوز مصرفی اریپیپرازول برای پسر۱۶ ساله چقدر هستش? و اینکه از زمانی که پسرم مصرف میکنه هر دو ردز یه بار بی دلیل عصبی میشه و شروع به زدن وحشتناک من یا پدرش میکنه . میتونه از عوارض اریپیپرازول باشه? یک اریپیپرازول ۱۰ و یک رسپریدون ۱mg میخوره.
احتمالا ایشون به دپاکین هم نیاز داده
سلام جناب آقای دکتر عزیز
فرزندم ۲۵ ساله مذکر ابتلا به بیماری دوقطبی حدود ۷ سال دارو مصرف میکنه زیر مظر روانپزشک :
توپیرامات۱۰۰ صبح و شب ۱ عدد
دپاکین۵۰۰ صبح ۱ عدد ظهر ۱ عدد شب ۲ عدد
لیتیوم۳۰۰ شب ۳ عدد ونصف
ترانکوپین ۲۰۰ ظهر و شب ۱ عدد
متفورمین۵۰۰ صبح و شب ۱ عدد
متورال۵۰ صبح و شب ۱ عدد
اریزوور ۵ روزی ۳ عدد
بی پریدین ۲ صبح و ظهر ۱ عدد
چند روزی است که روی پنجه هر دو پا ورم کرده و ورم پای چپ بیشتره – می خواستم بدونم چکار کنم ایا مشکل جدی هست
تشکر از زحمات شما
ممکنه عوارض دپاکین باشه
آزمایشات خون و لیتیوم هم باید چک بشه
باید دکترها از نزدیک معاینه ش کنند
سلام جناب آقای دکتر عزیز
آیا اریزوور ۵ برای حالت مانیا در اختلال دو قطبی خوب است به همراه داروهای زیر :
توپیرامات۱۰۰
دپاکین۵۰۰
لیتیوم۳۰۰
ترانکوپین
متفورمین۵۰۰
متورال۵۰
بله زیر نظر پزشکتون کنترل شده خوبه
سلام آقای دکتر گل و گرامی . سوالی داشتم در مورد مصرف فلوکستین و الانزاپین . مدت پنج ماهه افکار مزاحم ونشخوار ذهنی دارم بصورتیکه صبح از خواب بیدارم میکنه و حافظه و ذهنم خیلی ضعیف شده فراموشی وهواس پرتی دارم و ضعف و بیحالی شدید تا شب . الانزاپین بهم نمیوفتع فقط فلوکستین رو مصرف میکنم . ولی هنوز افکار. شدید میاد سراغم و طی روز اصلن نمیتونم بخوابم تا چشمامو میبندم فکر و خیال و تصاویر میاد تو ذهنم .خیلی عذابم لطفا راهنماییم کنید ممنون مچکرم
یه دارو مشابه الانزاپین براتون تجویز بشه توسط دکترتون که بهتون بیفته
ارپی پرازول خوبه بجای الانزاپین مصرف کنم !؟
زیر نظر پزشک بله
سلام.من یک خانوم ۳۳ ساله ام .من از ۱۵ سالگی دچار سردرد هستم که به مرور زمان وضعیتم بدتر شده .به خاطر وسواس فکری به روانپزشک مراجعه کردم و از بیست و از بیست و پنج سالگی تا الان سرترالین ۵۰ میخورم .از پنج سال پیش درد مزمن گردن و عضلات پشت دارم و به خاطر انقباض عضلات همیشه حس سنگینی ودرد تو سرم دارم . الان به خاطر یه سری فشارایی که بهم اضافه شده خیلی زود رنج و مضطربم .سریع عصبانی میشم و دست و پام بی رمق میشه .تمرکزم خوبه افکار وسواسی ندارم اما شدیدا علائم اضطراب دارم و با اینکه خیلی از خودم مراقبت میکنم عملا نمیتونم شغلم رو ادامه بدم چون تا میشینم پای کامپیوتر عضلاتم منقبض میشه.برای انقباض عضلاتم به تازگی فیزیوتراپی رفتم و ایشون هم نظرشون این بود که من مشکل اسکلتی ندارم بلکه تنش باعث انقباض میشه . چه دارویی برای کاهش اضطراب توصیه میکنید ؟ چند ماه پیش به دکتر مغزو اعصاب مراجعه کردم و بهم الپروزولام دادن که موقع اضطراب شدید بخورم ولی من نیاز به دارویی دارم که بتونم در زمان طولانی مصرف کنم و خواب اور نباشه
گابا پنتین یا پرگابالین
سلام آقای دکتر عزیز. من ۳۵ سالمه وبعد از یه مشکل شغلی ورشکست شدم و افکار مزاحم و وسواس فکری شدیدی اومده سراغم مدت ۵ ماهه هر روز ساعت ۳ صبح بیدارم میکنه و شروع به فکرو خیال شدید و غیر قابل کنترل میشم . تموم انگیزه و میل به همه چیز رو از دست دادم چه دارویی استفاده کنم این افکار داره نابودم میکنه ممنون
. ترانکوپین ۲۵ شبی یدونه
سلام آقای دکتر خیلی ممنون از وقتی که برای پاسخگویی میگذارید
پسر ۸ ساله و نیم دارم که به دلیل لجبازی دکتر آریپیپرازول ۵ براش تجویز کرد که در دو نوبت صبح ۱/۲ و شب ۱/۲ بهش میدادم و تقریبا دو ساله که دارو میخوره
پسرم خیلی حساس و زود رنج شده بود و با کوچکترین چیزی گریه میکرد،معلمش هم گفته بود خیلی سر کلاس بیحال است
کماشتها بود و اصلا میل به خوردن صبحانه نداشت حتی تا ظهر که از مدرسه برمیگشت پیش میآمد که چیزی نمیخورد
و مدتی هست که لجبازی میکنه و علاقه ی زیادی هم به نقاشی هیولا پیدا کرده
در کل دارو تاثیر خاصی روی رفتارش نداشت و بستگی به شرایط و برخورد خودم داشت ،پس تصمیم به قطع دارو گرفتم و تقریبا ۲ هفته است که فقط شبی نصف بهش میدم،لطفا راهنمایی میفرمایید تا چه مدت دیگه میتونم دارو را قطع کنم؟
نیاز به تنظیم دوز توسط پزشک خودش داره
سلام
به نظرتون بین دو قرصه اریپیپرازول۵والانزاپین کدوم بهتره؟؟؟
ممنون میشم بگید
نمیشه اینجوری جواب داد
و ولبان ب
بله تجویز عالیه
سلام آقای دکتر من یه پسر دارم صرع مقاوم به درمان داشت بعد یه سال و نیم با بدبختی کنترل شد .اما براش اختلال گفتار و یادگیری به وجود آورد. الان ۷ سالشه .بیش فعال و توجه تمرکز پایین که حتی با ریتالین هم کنترل نمی شه . مدرسه دیر آموز می ره اما اصلا همکاری نمی کنه .پرخاش میکنه .لگد میزنه .گاز میگیره .دکتر روانپزشک براش آیپیپیرازول ۵ تجویز کرد الان شبی یه دونه میخوره .اما خیلی گیج شده چیزی رو نمی تونه تو دستش نگه داره .لرزش محسوس داره .به یه جا خیره میشه در حد اینکه به یه سمت خم میشه که انگار میخواد بیافته.راه رفتنش حتی کج کج شده .موقع غذا خوردن خیلی خوابش می گیره.الان همصحبتش کلماتش نصفه نصفه ونامفهوم شده الان ۳ هفته است که آپیپیراز ول ۵ رو شب ها یک عدد و رهاکین ۵۰۰ شب ها یک عدد و روزها هم ریتالین یک عدو میخوره .حالا بفرمایید صلاح چی هستش ؟ آیا قرص آیپیروازول رو میشه قطع کنم ؟با نصف قرص آیپیرازول هم همین حالات رو داشت اما دکتر بازم دز ش رو بردن بالا .حالا من موندم چه کنم؟ممنون میشم راهنماییم کنید.
به متخصصین روانپزشکی اطفال و نوجوانان مراجعه کنید.اونها تبحر بالاتری دارند
سلام آقای دکتر ، بدلیل پایین بودن آستانه تحمل و خشم به روانپزشک مراجعه کردم که دپاکین ، ترانکوپین ، آریپیپرازول و فلوکستین تجویز کردن
بنظرشما تجویز کارآمدیه؟ مصرف همزمان این داروها مشکلی نداره؟
عالیه
سلام و عرض ارادت جناب دکتر.من مبتلا به اختلال دوقطبی هستم و داروهایی که استفاده میکنم دپاکین۵۰۰ و اس سیتالوپرام۲۰ و آریپیپرازول هست. دیگه وارد فاز شیدایی نشدم ولی حالات شبه افسردگی مثل هجوم خاطرات بد و نداشتن انگیزه برای کارهایی که قبلا انگیزه زیادی براشون داشتم و بی حوصلگی و پوچی دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید
با پزشک خودتون صحبت کنید تا به نتیجه برسید