سود و زیانِ ریسپریدون

– ریسپریدون چیست: 

داروی ریسپریدون (Risperidone) که از طریق کاهش میزان دپامین  مغز  اثر می کند،برای  بهبود رفتار و همینطور برطرف کردن افکار غیر عادی (مانند افکار بدبینانه) بکار می رود.این دارو بیشترین شهرت خود را  در اِصلاحِ اختلالات رفتاری کودکان مانند بیش فعالی و اختلال سلوک  و همچنین در درمان علایم منفی بیماران روانپریش (مانند انزوای اجتماعی و کم حرفی) دارد.این قرص  بنا بر تجربه و تشخیص روانپزشک  گاهی بعنوان درمان کمکی در سایر مشکلات ذهنی مانند اضطراب و وسواس نیز می تواند به کار رَوَد. این دارو اعتیاد آور نیست.

– هر گونه شک و ابهامی که در مورد حکمتِ تجویز این دارو دارید با پزشک خود مطرح کنید و توضیحات قانع کنندهٔ او را فقط از زبان خودش بشنوید .شنیدن اطلاعات ناقص از متصدیان داروخانه‌ها و یا خواندن بروشور داخل جعبهٔ دارو  و یا جستجو در صفحاتی مانند ویکی پدیا، کافی  نیست و ممکن است شما را در مورد تجویز پزشکتان دچار سوء تفاهم کند.

– موارد مصرف ریسپریدون
این دارو در موارد زیر و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد: IMG_20160805_153726
۱- برطرف کردن افکار غیر عادی و بیمارگونه: که منجر به اشتغال ذهنی فرد با آنها شده و واقع بینی  و کارکرد روزانه ی وی را مختل می سازَد.
۲-از بین بردن افکار وسواسی: مانند افکار غیرقابل کنترل توهین به مقدسات یا افکار ناخواسته ی جنسی یا افکار نامقبول ِ آسیب زدن به دیگران.
۳-در درمان علایم منفی روانپریشی(مانند ِکم حرفی،گوشه گیری،انزوای اجتماعی،فقر محتوای فکری).
۴- تصحیح باورهای غلطِ استدلال ناپذیر :مانند بدبینی به مردم و یا بدبینی به همسر و شریک زندگی.
۵- در کودکان ِ در خود فرو رفته ی (اوتیستیکِ) بین شش تا هفده سال  که در ارتباط عاطفی و معاشرت با دیگران ناتوانند ،برای کنترل قشقرق و ناسازگاری و خودزنی .
۶- حالات سرخوشی (مانیا)در نوسانات خلقی و  دو قطبی(بایپولار) .
۷- در اختلالات رفتاری کودکان مانند اختلال سلوک(conduct) یا در خصومت و لجبازی آنها با والدین (ODD) و نیز در اختلال بیش فعالی(ADHD).
۸- در درمان اختلال تیک (توره ).

۹-همه ی داروهای ضد روانپریشی در دوزهای پایین برای اختلالات روان نژندی (نروتیک)مانندِ اضطراب فراگیر(GAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال هویت تجزیه ای (Dissociatve identity disorder) و همچنین در  دلیریوم و اختلالات خواب و اختلالات خوردن بنا به صلاحدید روانپزشک میتوانند بکار روند.

توجه: تجویز این دارو الزاما به معنای روانپریش بودن شخص مصرف کننده نیست. داروهای اعصاب ،موارد مصرف بیشماری دارند که همه یِ آن‌ها در بروشورهای دارویی یا در صفحات اینترنتی ذکر نشده اند.

– منع مصرف ریسپریدون:

۱-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.

۲- صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.

۳-این دارو را همراه با الکل مصرف نکنید.

۴-چون این دارو درجه حرارت را بالا میبرد ورزش سنگین انجام ندهید.

۵- بیماری پارکینسون

۶-سرطان سینه

۷-اختلالات شدید کبدی و کلیوی

۸-اگر قرص فوروسماید (لازیکس) مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.

– اسامیِ دارو :

نام ژنریک:

risperidone

_اسم تجاری  

risperdal

– دوزاژ و نحوه ی مصرف ریسپریدون:

۱-این قرص در دوزهای ۱  و ۲ و۳ و  ۴  میلی گرمی موجود است که صرفا با نسخهٔ پزشک قابل تهیه می‌باشد. بهتر است یکبار در روز  مصرف شود.این دارو همچنین بصورت قطره هم موجود است که میشود با آب،آب میوه(غیر از گریپ فروت)،قهوه یا شیر کم چرب مصرف کرد.ولی مصرف آن با چایی یا نوشابه کوکاکولا ممنوع است.

۲-شروع دارو با دوز (۱)  یا  (۲) میلی گرم در شب است که تا (۴ )میلی گرم در روز میتواند افزایش یابد.حداکثر دوز  درمانی آن شانزده میلی گرم است .ولی دوزهای بالاتر از( ۴ )میلی گرم همراه با احتمال بالاتر عوارض دارویی خواهند بود.نیمه عمر آن (۲۰) ساعت است.ریسپریدون اگر با کاربامازپین یا فنی تویین یا فنو باربیتال مصرف شود باید با دوز دو برابر مصرف شود.و در صورت مصرف ریسپریدون با فلوکستین یا پاروکستین،باید دوز ریسپریدون را کاهش داد.

۳-دوز شروع بهتر است کم باشد تا منجر به تهوع، بیخوابی و بیقراری (آکاتژیا) نگردد.

۴-اگر یک وعده از قرص را فراموش کردید می‌توانید آن را بمحض اینکه متوجه شدید مصرف کنید ولی اگر تقریبا چند ساعتی بیشتر به مصرف وعدهٔ بعدی نمانده است این کار را نکنید و فقط قرص وعدهٔ بعدی را بخورید. در هر صورت از دوبل کردن قرص برای جبران وعدهٔ فراموش شده اجتناب کنید.

۵-قرص را در دمای معمولی اتاق و دور از رطوبت و نور نگه دارید.

۶-خیلی خیلی مراقب باشید که بچه‌های کوچک دستشان به این قرص و سایر قرصهای اعصاب نرسد.

۷-لیست همه ی داروها، حتی ویتامینهای مصرفی خودتان را به پزشکتان اطلاع دهید.

۸-این دارو را با آب فراوان مصرف کنید

۹- موقع بلند شدنِ سریع، از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده،ممکن است چند لحظه بعلت افت فشار خون ِوضعیتی، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بشوید.بنابرین باید مرحله به مرحله و به آهستگی از جای خود بلند شوید.images

۱۰-اگر احساس کرده اید که با مصرف این دارو حالتان خوب شده است
آن را ناگهانی قطع نکنید چون دچار عوارض جدیدی خواهید شد(سندرم قطع دارو).

۱۱-این قرص احتمال دارد فشار خون شما را پایین بیاندازد پس مراقب تداخل آن با سایر داروهای ضد فشار خون باشید و به پزشکان داخلی یا اعصاب ِ خود ،این مطلب را یادآوری کنید.

– نکات مهم در مصرف ریسپریدون: 

۱-اگر دچار آلرژی شُدید این قرص را مصرف نکنید. علایم آلرژی می‌تواند این‌ها باشد: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، ورم کردن لب یا زبان یا صورت، ورم کردن گلو، خارش و قرمزی و دون دون شدن پوست، کهیر در هر نقطه از پوست.
۲-سالمندانی که دچار انواع دمانس (زوال عقل) و آلزایمر هستند ممکن است با خوردن این قرص برای مدتی بیش از دوازده هفته، مجددا دچار سکته‌های ریز مغزی (mini stroke) شوند.
۳-خالی یا پر بودن شکم تاثیری در جذب این دارو ندارد.
۴- این قرص ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثرات خوبش را نشان بدهد،پس لطفا زود قضاوت نکرده و دارو را تا آنموقع قطع نکنید.

۵- در پسران، بزرگ شدن سینه ها یا چاقی ممکن است دردسرساز شود.

عوارض ریسپریدون: 

۱-عوارض خفیف و گذرا:
– احتمال وقوع این عارضه‌ها یک در صد نفر است. این عوارض یا خودشان بتدریج برطرف می‌شوند و یا با یک تجویز دیگر بسرعت قابل رفع هستند بنابرین وقوعِ آن‌ها مجوزی برای قطعِ آن‌ها نیست و شما فقط باید با پزشکتان تماس بگیرید:

– یبوست یا اسهال -درد معده – تهوع یا استفراغ -خشکی دهان -خواب آلودگی یا بیخوابی -بیقراری(restlessness) -سرآسیمگی (آژیتاسیون) – افزایش اشتها -افزایش وزن  – افزایش ترشح بزاق – سوزش سر دل -درد عضلات یا مفاصل -راش پوستی -بزرگی پستان یا ترشح از پستان -طولانی شدن عادت ماهیانه یا عادت ماهیانه نشدن – مشکل در بینایی – مشکل در ادرار کردن -پوست خشک یا تغییر رنگ پوست.

۲- عوارض جدی:
هر چند این عوارض کمیاب و نادرند ولی چنانچه آن‌ها را مشاهده کردید باید بسرعت برای بررسی آن‌ها بصورت حضوری به پزشک خودتان یا در صورت عدم دسترسی به ایشان، به بیمارستان مراجعه کنید:

-گیجی و ناهوشیاری
– تب بالا و سفتی عضلات و تعریق(احتمال سندرم نرولپتیک بدخیم)
– بثورات پوستی و خارش زیاد یا کهیر(احتمال سندرم استیونس جانسون)
– بی‌نظمی،کاهش  یا افزایش غیر عادی ضربان قلب(تاثیر بر روی ریتم قلب،افزایش فاصله ی QT.
-از هوش رفتن
– تشنج
-حرکات غیر عادی و غیر اختیاری در صورت و بدن(تاردیو دیسکنزی)
-مشکل در بلع یا تنفس(التهاب مخاطات در واکنش آلرژیک و سندرم استیونس جانسون)
-در پسران و مردان، بزرگ شدن سینه ها و افزایش وزن شدید.
-نعوظ دردناک یا طولانی.

مسمومیت دارویی:

– در صورتِ خوردنِ تعداد زیاد قرص و مسمومیت با آن( چه اشتباهی و چه به قصد آسیب زدن به خود ) فورا فرد مبتلا را به مرکز درمان مسمومیتهای دارویی (در تهران بیمارستان لقمان ) برسانید.یا در کل کشور به شماره ۱۴۹۰ زنگ بزنید و گزینه ی دوم را انتخاب کنید.

رهنمودهای کلی: 
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن‌ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر‌ها و رسپتور‌ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن‌ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو‌ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه‌های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن‌ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست.IMG_20160805_153636

۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صِرفِ وجودِ یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می‌تواند با تنظیم خلق و رفتارتان،سرنوشت ِ شما را به سمت یک زندگیِ سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.
-منابع
www.mayoclinik.org
www.Rxlist.com
www.drugs.com
www.Medlinplus.gov
www.darooyab.ir

kaplan &sadock’s Synopsis Of Psychiatry

نویسنده: دکتر پرویز علی وردی (روانپزشک)
-وبسایت:  www.parvizaliverdi.com 
-پی نوشت: کپی برداری و حذف نام نویسنده عملی غیر اخلاقی بوده و درشان یک انسان فرهیخته نیست.

37 Comments

  1. سلام آقای دکتر.من چهار ساله که از دواج کردم از همون ماه اول ازدواج موتوجه شدم که خانومم به شک داره کم کم شکاش تبدیل به یغین شد تو ذهن خودش واسه من یک خاین هستم بدون هیچ مدرک همین طوری روهوا..تاهمین یک ماه پیش که مجبور شدم ببرمش اسیشگاه امادلم سوخت وبعد از سه روز رضایت دادم مرخصش کردم اما داروه میخوره دکتورش رییپریدون براش تجویز کرد بنظر شما میتونم به این دارو امیدوار باشم

    • Morbid jealousy احتمالا دارند
      بله یکی از همین داروهای ضدروانپریشی رو باید بخورند
      خوبه

  2. اقای دکتر ممنون از لطفتون و جواب پر از ارامشتون ولی اقای دکتر الان ۵ هفته هست که تقریبا گاهی هزیون میگه ونورمال نیست حمله اولش ۴ هفته حال خوبی نداشت ولی الان بیشتر شده زمانش هنوز به حالت عادی برنگشته با توجه به مطالبی که خوندم اگر علاعم بیشتر از یک ماه باشه شیزوفرنیه خودم هم قاطی کردم واقعا

    • شیروفرنی در طول زمان مشخص میشه و باید بیشتر از شیش ماه طول بکشه
      کسایی که شیزوفرنی میشن بعدها شخصیت ضعیفی پیدا می کنند و عملکردشون پایین میاد…اینها رو در طول زمان میشه تشخیص داد و فعلا خیلی زوده این انگ رو بزنیم…خدا بزرگه…انشالا نوع خوش خیم باشه

  3. سلام اقای دکتر من یه دختر ۲۳ ساله دارم که به دنبال عدم موفقیت در کنکور و عصبی بودن دچار حمله ای شد که یک ماه در بیمارستان بستری بود و احتمال شیزوفرنی دادن ولی بعد یه مدت گفتن شیزوفرنی نیست و ۸ ماه پیش داروها قطع شدن و یک ماه پیش مجددا بیماریش شروع شد و الان دارو مصرف میکنه این بار فقط هزیون داشت ولی سری قبل علاعم شدیدتری داشت ما تو فامیل اصلا همچین چیزی نداریم میشه راهنمایی کنید نمیددنم بیماریش چیه و چرا دوباره عود کرد

    • خب حالات روانپریشی الزاما همیشه اسکیزوفرنی نیست
      و گاهی حالات روانپریشی گذرا و ناشی از شرایط استرس امیز وجود داره که عاقبت خوبی ممکنه داشته باشه
      ممکنه دختر شما هم جزو همین گروه باشه که بخاطر فشار شدید روانی دچار فروپاشی موقت شده باشه…درمانش که خوبه و عالیه،به پزشکاش اعتماد کنید و ادامه بدید…ما هم دعا میکنیم زودتر حالش خوب بشه و برگرده سراغ زندگیش انشالا

  4. سلام
    اگه امکان داره نام انگلیسی ( منظوم همون نامی که در نسخه نوشته میشه) داروی زینک پلاس که برای درمان ریزش مو ناشی از مصرف داروی دپاکین استفادهمیشه رو بنویسید و همچنین دستور مصرف.خیلی ممنون میشم

  5. سلام وعرض ادب مشکل بنده مربوط به خانمم میشه،ایشون چند وقتی هست که با افراد خیالی صحبت میکنه،البته خودش قبول نداره که این اشخاص وجود خارجی ندارند و معتقده که شخصی (و گاها من)برای اینکه اذیتش کنه توی خونه دستگاهی کار کذاشته که صداها رو پخش میکنه،بعضی وقتها تا صبح خوابش نمیبره دایما در کلنجار با افراد خیالیه ،من تلاش زیادی کردم که ایشونو ببرم دکتر ولی به هیچ وجه راضی نمیشه و میگه اینا تو ذهن من نیستند و وجود خارجی دارند و تو هم میشنوی و به روی خودت نمیاری و من به هیچ وجه دارو نمیخورم،لازم بذکره ایشون دارای رفتار اجتماعی کاملا معقول هست البته با بدبینی نسبت به بعضی افراد و همچنین دانشجوی ممتاز مقطع دکتری،ضمنا چند وقتی هست که از من در خواست طلاق داره و میگه از هم جدا شیم ولی بعدش با هم ادامه بدیم، جناب دکتر من چند تا سوال دارم ۱- اسم بیماری ایشون چیه۲-با توجه به مقاومت ایشون چطوری درمان بشه۳-ایا درمان قطعی وجود داره؟و در کل من باید چیکار کنم؟ممنونم

    • خب ایشون هم توهم داره و هم هذیان و هم اعمال سایکوتیک(تصمیم به جدایی بعلل واهی)
      اگرواقعا اینطور که شمامیگید باشه و اگر این علایم بیش از شش ماه وجود داره احتمال شیزوفرنی وجود داره
      به هر قیمتی شده باید ببریدش بخش اعصاب بیمارستان

  6. سلام آقای دکتر اگه امکانش هست سریعتر به سوال من پاسخ بدهید من به مدت دو روز قرص پاکسیل و ریسپریدون رو مصرف کردم و الان دچار بی قراری شدم چیکار باید بکنم که این حالت از بین بره؟!و اگه خودش از بین میره چه مدت طول میکشه چون خیلی داره اذیتم میکنه.

    • چشم قربان
      خب نباید دو تارو باهم و یکدونه شروع میکردید
      از چند روز دیگه با یک چهارم شروع کنید
      فعلا با پرانول و پوکساید خوب میشه.نترس

    • سلام دکتر پسر من ۴سال و نیمشه تیک چشم داره دکتر براش شبی ۱/۴ از این قرص تجویز کرده بعد مصرف دورش از این قرص تیکش خوب میشه یا باز باید ادمه بده ۶ماه اورپ فورت خورد که تاثیر نداشت تجویز جدید دکتر این قرص ریسپریدون ۱ هستش

  7. سلام وعرض ادب, ۲۵ سالم هستش لیتیوم مصرف میکنم ومتاسفانه از ۱۸ سالگی فشارم رفت بالا قلبم سالم هستم نمیدونم مشکل کجاست, به هر حال الان لیتیوم مصرف میکنم وقرص والسارتان که والیارتان فشارم کم کنترل میکنه, مشکل اینجاست روانپزشکم گفت احنمالا آملودیپین تداخل داشته باشه با لیتیوم واز طرفی پزشک فشار خون میگه تداخل نداره گیر افتادم بین این دو شما خودتون توروخدا بگید تداخل داره یا نه تو عوارض املودیپین ننوشته تداخل داره اصلا دلیلشون چیه

    • ببینید بهر حال ما یک بیماری فشار خون اولیه داریم که شخص از سن ۱۸ به بعد بدون علت خاصی فشارش بالا میره
      لزومی نداره فکر کنید ناشی از تداخل داروییه

  8. سلام.وقت بخیر جناب دکتر پسر ۴و نیم ساله نن دچار بیش فعالی از کودکی هست.دکتر بردمش داروی رسپریدون ۱ رو داد گفت صبح ووشب۱/۴ بده نتیجه نداد ۱/۴صبح ۱/۲شب ..بازم نتیجه نداد ۱/۲صبح ۱/۲شب بده…ولی در کل از روزی یکی دیگه فراتر نشه.اینکارو کردم و دو ماهی هم تقریبا رفتارش بهتر و قابل تحمل بود اکثرا۱/۴صبح و شب میدادم و گاههیییی هم یک وعدشو ۱/۲ میدادم اما بسکع این اطرافیان رو مخ ادم راه رفتن و هی گفتن به بجه کوچیک این داروها رو چرا میدی.بسکه خانواده و اطرافیان از جمله پدرو همسرم سرزنشم کردن قطع کردم چند ماهی میگذره و پسرم واقعا غیر قابل کنترله کاراش و خستم کرده..لجبازیاش یک طرف انجام دادم کارایی که میدونه بد و خطرناکه هم یک طرف?
    میتونم دوباره شروع کنم دارو رو؟(با وقفه حدود۳ ماهی که افتاده این وسط) برای سن ۴سال و نیم چه دوزی رو چه موقع از روز پیشنهاد میکنید شما؟هربار میبرم دکتر چون شهرستانم و باید برم شهر دیکه هزینه ویزیتش با رفت امد ۳۰۰تومن در میاد واسم و در توان مالیمون نیست..از نظر شما تا چه سنی باید ادامه بدم این دارو رو؟ایابعد از یک دوره خاص باید برم پیش پزشک تا دارو رو عوض کنه؟

    • سلام اقای دکتر..خواهری دارم ۳۰ ساله حدود ۳ سال میش دچار سایکوز شد ..اولش استرس و اضطراب و دلشوره و بعدش ترس و توهم ی دوره ۲ماهه گزشت و ما متحیر ک چرا اینطوری شده و از بیماریش اطلاعی نداشتیم ب مرور خوب شدولی خیلی روحیش اذیت شد تا خوب بشه ولی دوباره دچار این اعلایم شد پیش روانپزشک رفتیم داری ریسپریدون و بی پردین و دیگه یادم نیس همین دوتارو یادمه تجویز کرده بود و میخورد حدود۳ ماه دارو رو خورد ولی نسبت ب دارو خیلی مقاومت نشون میداد تا اینکه سرخود قطع کرد ازاین ماجرا دوسال میگزره و دوباره اعلایمش شروع شد😢وی هفته پیش رفت پیش روانپزشک داروی کلرودیازپوکساید و ریسپریدون و بی پریدین نیموسکار تجویز کرد..نسبت ب داروش مقاومت نشون میده…میترسه و گریه میکنه😢تو خوردن دارو لجبازی میکنه دیگه نمیدونیم چطوری دارو رو بدیم بخوره…لاغر هم شده و تو تغذیه و خواب دچار مشکل شده..وقتی دارو میخوره بهتره و ولی نمیخوره بدتر میشه…ماهم میترسیم وابسته ب دارو بشه…بیشتر از ترس وابستگی نمیخوره ..دوهفته بعد هم دکتر گفته بیا…ما چیکار کنیم؟؟😢خواهش میکنم راهکار یا جواب بدید

  9. اقای دکتر این شب های محرم دعاگوتون هستم, من لاموتریژین با تیتراسیون۲۵ تا دز ۱۰۰ رفتم ونتیجه گرفتم منتها به دلیل یه جوش که رو سینه پاهام بود واول جوش بود بعد جوش ها پهن شدن گرفت وقطع نمودم بنا به خرف دکتر, والان دوروزه شروع به اکسکاربامازپین کردم نمیدونم از چه هفته ای اثرات درمانیش شروع میشه ودوم اینکه من میتونم طبق دستور پزشک دوباره واین بار با تیتراسیون اهسته ۱۲/۵ شروع کنم لامرتریژین رو,اخه ۵۰ درصد بهبود پیدا کرده بودم خیلی عالی بود افسردگی ۲۰ سالم رو که از ۷ سالپی شروع شد ۵۰ درصد بهبود داد, خراهش میکنم هم سوال مربرط به اکسکاربامازپین رو جواب بدین هم لاموتریژین
    خدای حسین تو هردو دنیا عاقبت بخیرتون کنه هم خودتون هم خانوادتون

    • ماشالا یه پا دکتر شدی دیگه برای خودت
      به تجویز پزشکت اعتماد کن و لااقل ی چهارهفته ای صبور باش

      • سلام دکتر یه سوال داشتم خدمتتون قرص رسپریدون که بالا نوشتید باعث کاهش دوپامین درمغز میشه امکانش هست که کسی که افسردگی داره این قرص افسردگی را بیشترش کنه

  10. با عرض سلام و خسته نباشید. دختری ۱۰ ساله دارم که در ۴ سالکی به شذت پرخاشگر و لجباز بود با مراجعه به روانپزشک تشخیص افسردگی دادند و فلوکستین و رسپریدون تجویز کردند بعد از مصرف کلا رفتارهاش تغییر کرد و عالی شد و بعد از ۶ ماه به تدریج با دستور پزشک قطع شد . حالا کلاس چهارم هستش و حدود ۲ ماهی میشه که دوباره شدیدا عصبی شده و بلافاصله عصبانی میشه و طاقت شنیدن حرف نه رو نداره خیلی نگرانم یعنی دوباره باید دارو مصرف کنه و این بیماری همیشه باهاش هست .ممنون میشم راهنمایی بفرمائید .

    • انشالا این فاز از مشکلات عصبیش رو هم بخوبی درمان میکنید،نگران نباشید،با افزایش سن و رشد ذهنی بر رفتاراش کنترل پیدا خواهد کرد

  11. حالم اصلا خوب نیست گوگل رو زیر و رو کردم تا سایت بروز روانپزشکی مثل شما پیدا کردن
    بنده افسردگی دارم وبعد چندین پزشک الان لیتیوم و لاموتریژین الانزاپین ونلافکستین مصزف میکنم دو روزه لاموتریژین بخاطر حسایتی که دیدم قطع کردم الان حالم اصلا خوب نیست افسردگی غم, باورم نمیشه من چندین سال با این حال زندگی کردم این حال الانم مثل قبل قرص هستش ولی الان که قطع کردم دارم زجر میکشم, بنظرتون تا فردا یا پس فردا چه دارویی مصرف کنم ایا دارویی مشابه هستش که خاصیت لاموتریژین داشته باشه چون من افسردگی دوقطبی هستم اقای دکتر باور کنید خیلی حالم بده کلرنازپام بخورم, ما بیماران روانپزشکی باید در چندین جبهه بجنگیم یکی با خودمون که دارومصرف کنم یا نه یکی با خونواده یکی با اطرافیان واز جمله جامعه ما بیماران رواپزشک خیلی مظلومیم این یه حرف ادم افسرده ی دوقطبیست مرگ ارزومه ولی با ایت وجود خدارو شاکرم هیچ چیزی بالاتر از رضای خدا نیست الان یکم قرص کلونازپام خوردن داره یکم اثر میکنه, بنظرتون پزشک دپاکین بنریسه برام خوبه مثل لاموتریژین هستش

      • سلام آقای دکتر
        پسر من ۱۶ ساله هست و از کودکی یک سری مشکلات مثل ناسازگاری و عدم کنترل خشم و پرخاشگری داشت توانایی سازش و تعامل با دیگران را ندارد و روابط دوستیش همیشه زود خاتمه پیدا می کند و بسیار پرتوفع هست .
        الان مدت یک ماه هست که هر روز یک بساط جدید و یک فکر جدید به سرش می زند یک روز می خواهد ترک تحصیل کند و کار کند و پول در بیاورد در حالی که ما از نظر مالی تامین هستیم و مشکلی نداریم
        فکر پول در آوردن بعد کلی نصیحت از سرش افتاده و الان چند روز هست مصرانه ورزش می کند و می گوید باید توی سه ماه قوی بشوم تا هیچ کس نتواند به من زور بگوید و اگر کسی خواست من رو اذیت کنه بتونم از خودم دفاع کنم انواع وزنه خریده و آن قدر ورزش می کند که از حال می رود نشخوار ذهنی هم دارد و گاهی از خاطرات مدرسه می گوید که یکی از همکلاسیها به شدت او را اذیت کرده و مرتب به او فکر می کند و می گوید باید پیدایش کنم و انتقام بگیرم.کلا ذهن او درگیر مساله ای هست که اصلا ارزش فکر کردن ندارد.می گوید می خواهم ترک تحصیل کنم تا بیشتر وقت داشته باشم برای ورزش و عضله سازی و مدرسه وقتم را تلف می کند
        ده روز پیش اورا پیش روان پزشک بردم و ریسپریدین نصف قرص و فلوکستین ۲۰و کلومیپرامین ده میلی مصرف می کند ولی اصلا بهتر نشده و امشب با مشورت دکتر ریسپریدین رو به یک عدد در دو نوبت و کلوموپرامبن هم به بیست میلی و در صورت لزوم به سی میل تغییر دادیم می خواستم بدانم اسم بیماری پسر من چیست و من و پدرش چه کمکی می توانیم به او بکنیم
        ممنون از وقتی که می گذارید
        اجرتان با خدای متعال

        • اسم بیماریش ناپختگی شخصیتی و عدم کنترل خواسته های درونیشه…سردرگمه و هنوز راهشو پیدا نکرده.هم روانپزشک و هم روانشناس نیازه

  12. سلام و عرض ادب
    دکتر برام فلوکستین ۲۰ و ریسپریدون ۱ رو تجویز کرده ولی حس میکنم بعد خوردن ریسپریدون حالت شبه سرماخوردگی و درد عضلانی و خواب آلودگی زیاد رو دچار میشم این علایم مربوط به کدومه؟؟ و اگه بیشتر ادامه بدم این عوارض قطع میشه؟؟

Comments are closed.